Gönderen Konu: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu  (Okunma sayısı 224323 defa)

oralminoxidil

• Hero Member
Ynt: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu
« Yanıtla #150 : 22 Ocak 2021, 00:22:25 »
Sence minoxil kullanayım mı ön bölgeye ve şakaklara dermaroller ile? Minyatür saç şakaklarımda var ve ön bölgemde de gerilemeler var. Minyatür saçlar için minoxilden başka bir çözüm yok galiba.

evet lütfen bir tedaviye karar kıl artık

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #151 : 22 Ocak 2021, 11:54:04 »
Kireçlenme işini az çok çözdüğümü düşünüyorum kendi adıma en azından geriye bir tek fibroz kalıyor.  Sizin fibroz için tavsiyeleriniz neler çok merak ediyorum. Masaj iyi geliyor biliyoruz. Onun dışında fibrozu azaltmak için ne uygulayabiliriz. Topikal östrojen/estradiol fibrozu direkt yok ediyor gibi ve galiba en güçlüsü. Yine SM nin etkili olabileceğini düşünüyorum. Sizin tavsiyeleriniz neler?

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

kafamdakentseldönüşümler

• Sr. Member
« Yanıtla #152 : 22 Ocak 2021, 12:48:24 »
Kireçlenme işini az çok çözdüğümü düşünüyorum kendi adıma en azından geriye bir tek fibroz kalıyor.  Sizin fibroz için tavsiyeleriniz neler çok merak ediyorum. Masaj iyi geliyor biliyoruz. Onun dışında fibrozu azaltmak için ne uygulayabiliriz. Topikal östrojen/estradiol fibrozu direkt yok ediyor gibi ve galiba en güçlüsü. Yine SM nin etkili olabileceğini düşünüyorum. Sizin tavsiyeleriniz neler?
Masaj gerçekten zor en azından hakkinı vererek düzenli yapılınca titresimli bi masaj aleti iş görür mü acaba manyak titresim yapan aletler var kan dolaşımını arttırır diye düşünüyorum

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #153 : 22 Ocak 2021, 13:45:25 »

Kireçlenme için günde kaç tane badem yemem gerek sence?
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #154 : 22 Ocak 2021, 14:01:54 »

bence aga yaşayan biri için bademle olacak iş değil düzgün bir magnezyum takviyesi daha iyi olur

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #155 : 22 Ocak 2021, 14:08:43 »
bence aga yaşayan biri için bademle olacak iş değil düzgün bir magnezyum takviyesi daha iyi olur

Ben de sizin gibi düşünüyodum ama bu makalede kalsfikasyon için neler yapılabiliceği yazıyor fındık ve badem yenilmesi öneriliyor magnezyum bakımından zengin olduğu için.

https://www.hairguard.com/scalp-calcification/
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #156 : 22 Ocak 2021, 14:30:25 »
Ben de sizin gibi düşünüyodum ama bu makalede kalsfikasyon için neler yapılabiliceği yazıyor fındık ve badem yenilmesi öneriliyor magnezyum bakımından zengin olduğu için.

https://www.hairguard.com/scalp-calcification/

ben yeme demedim ki doğru fakat yetersiz ayrıca bademin kilosu 80 liraydı en son :(

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #157 : 22 Ocak 2021, 14:40:18 »
ben yeme demedim ki doğru fakat yetersiz ayrıca bademin kilosu 80 liraydı en son :(

Ben bademi hic sevmiyordum, kalsifikasyon olayından sonra nedense aşırı hoşuma gitmeye başladı. Alayım dedim kilosu 96 liraydı, vazgeçtim 😐
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #158 : 22 Ocak 2021, 16:54:38 »
@oralminoxidil hocam duş başlığına kireç tutucu taksak nasıl olur sence 120 TL gibi fiyatları. Değermi yoksa para tuzağı mıdır acaba?, bu ara kalsifikasyn olağına çok takıldım. saç derisi taş gibi olmuş masajla yumuşama var güzel gidiyo şimdilik. her sabah en az 5-6 tel saç olurdu yastıkta şu aralar 0. Bakalım ilerleyen zamanlarda yumaşamanın artısı olcakmı. Saç tellerinde kalınlaşma mevcut. Masajla saçmı çıkar son saç bükücü gibi söylemlere inanmayın sertleşmeler varsa yapın masaj tavsiye.. l

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #159 : 22 Ocak 2021, 16:59:40 »
@oralminoxidil hocam duş başlığına kireç tutucu taksak nasıl olur sence 120 TL gibi fiyatları. Değermi yoksa para tuzağı mıdır acaba?, bu ara kalsifikasyn olağına çok takıldım. saç derisi taş gibi olmuş masajla yumuşama var güzel gidiyo şimdilik. her sabah en az 5-6 tel saç olurdu yastıkta şu aralar 0. Bakalım ilerleyen zamanlarda yumaşamanın artısı olcakmı. Saç tellerinde kalınlaşma mevcut. Masajla saçmı çıkar son saç bükücü gibi söylemlere inanmayın sertleşmeler varsa yapın masaj tavsiye.. l

ben değer diye düşünüyorum kendi evimde var daha düşük ücretli bir tane o bile kireci azaltıyor , daha kaliteli olanlar daha güzel sonuçlar verir kesinlikle.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

kafamdakentseldönüşümler

• Sr. Member
« Yanıtla #160 : 22 Ocak 2021, 17:21:39 »
Aynen bademe vericegin paranjin cok altı da magnezgum daha mantikli hem de aylarca gider

MURAT K.

• Sr. Member
« Yanıtla #161 : 22 Ocak 2021, 18:06:24 »
Baş ucu kitabı misali ara ara bakıyorum kılavuza, tartışmak istediğim bir konu var, nane yağının fareler üzerinde minoksidilden daha iyi iş yapması, konu insanlara gelince aynı etki olmadığını yazmışsınız, derideki gerginliğinde önemli faktör olduğunu vurgulamışsınız, düzenli masajla saçlı deriyi uygun kıvama getirebildiğimizde bizde aynı sonucu alabilir miyiz acaba, çünkü düşününce mucize gibi. Bir de tam olarak muallakta da olsa etki mekanizması kanlanmayı arttırması olarak genel kabul görmüş minox, çünkü başka izahati yok gibi duruyor. Acaba nane yağıyla ilgili insanlar için yapılan detaylı bir deney var mı?

MURAT K.

• Sr. Member
« Yanıtla #162 : 22 Ocak 2021, 18:08:22 »
Bu arada gratiste satılan saç masaj tarağını aldım arkadaşlar, duşta tarama değilde ovalama şeklinde masaj yapıyorum, çok bastırmama rağmen canımı acıtıyor ve deriyi neredeyse yerinden kaldıracak kadar oynatıyor, deneyebilirsiniz.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #163 : 22 Ocak 2021, 18:29:45 »
Baş ucu kitabı misali ara ara bakıyorum kılavuza, tartışmak istediğim bir konu var, nane yağının fareler üzerinde minoksidilden daha iyi iş yapması, konu insanlara gelince aynı etki olmadığını yazmışsınız, derideki gerginliğinde önemli faktör olduğunu vurgulamışsınız, düzenli masajla saçlı deriyi uygun kıvama getirebildiğimizde bizde aynı sonucu alabilir miyiz acaba, çünkü düşününce mucize gibi. Bir de tam olarak muallakta da olsa etki mekanizması kanlanmayı arttırması olarak genel kabul görmüş minox, çünkü başka izahati yok gibi duruyor. Acaba nane yağıyla ilgili insanlar için yapılan detaylı bir deney var mı?

minoxun etki mekanizmasında kanlanma bence çok az yer alıyor. kireçlenme ve fibroza etki ediyor, wnt yolağına etki ediyor, antiandrojen özelliği de olduğunu okumuştum. kanlanma aslında işin küçük bir kısmı. oral minoksil çok güçlüdür nw4 nw5 olanların bence kesinlikle denemesi lazım bir antiandrojenle beraber. scalpın ne kadar esnek olursa o kadar sağlıklı ve diğer tedavilere daha fazla yanıt vereceğine eminim.  scalpın yeterince esnek olursa nane yağından o kadar etki alır mıyız,  scalpı o kadar esnek olan kimsenin saç dökülme sorunu yok yani saçların daha hızlı uzar sadece , nane yağını seyreltmeden kullanmayın. nane yağıyla ilgili hairguardın sitesinde vardır kesin bir şeyler bakabilirsiniz.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #164 : 22 Ocak 2021, 19:13:25 »
İğneleme sayesinde çıkan/kalınlaşan saç, finas ile korunur mu? İğneleme süreklilik mi ister yoksa bırakınca finas bile kullanılıyo olsa gider mi?

Facebook Twitter Instagram