Gönderen Konu: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu  (Okunma sayısı 224428 defa)

oralminoxidil

• Hero Member
Ynt: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu
« Yanıtla #105 : 18 Ocak 2021, 09:34:53 »
özelden gelen birkaç soru bu tedavilerin güç sıralaması şeklinde oluyor az çok şöyle sıralayabilirim.

Sizi kadın yapacak şeyler > Sizi kanser yapacak şeyler > Oral minoksidil > Dutasteride Mezoterapi > Oral Dutasteride > Topikal Dutasteride(emilimi düşük olduğu için daha geriye de atılabilir) > Minoxidil > Ru58841 > Oral Finasteride = Topikal Finasteride > Spiro Losyon > Xpecia > Oral Hint Yağı > Magnezyum yağı >  Setipiprant > Kabak Çekirdeği Yağı > Saw Palmetto > Procapil ve diğer losyonlar > Yeşilçay

* Önerilen dozlara göre yaklaşık böyle olur diye düşünüyorum tabiki kişiden kişiye çok değişebilir
* Masaj her şeye sinerjik etki sağlar
* Mikroiğneleme minoxidilin etkisini 2 ye 3 e katlar her şeye sinerjik etki sağlar
* Kafein minoxidilin etkisini arttırır
* Kuersetin, turunçgiller ve özellikle aspirin minoxidilin etkisini kısıtlar

MURAT K.

• Sr. Member
« Yanıtla #106 : 18 Ocak 2021, 18:19:58 »
xpecia nın olduğu yere muadillerini koyabilir miyiz? yoksa özellikle içersindeki soya isoflavon dan ötür mü xpecia yazdınız. mesela assos firmasının aga-e adlı ürünü çok daha zengin içerikli fakat isoflavan yok içersinde. (xpeciadan ötürü yan etki görenler bundan ötürü görüyor muhtemelen)

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #107 : 18 Ocak 2021, 18:25:02 »
xpecia nın olduğu yere muadillerini koyabilir miyiz? yoksa özellikle içersindeki soya isoflavon dan ötür mü xpecia yazdınız. mesela assos firmasının aga-e adlı ürünü çok daha zengin içerikli fakat isoflavan yok içersinde. (xpeciadan ötürü yan etki görenler bundan ötürü görüyor muhtemelen)
Kardesim    xpeciada en etkili olanlardan biri soyadır olabilir  saw palmetoda etki ediyordur          aga e de cok zengin iceriklidir buradaki cevap soya + saw palmeto etkisini artırıyor gingo bliboda etkili tabi
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #108 : 18 Ocak 2021, 18:31:52 »
SACIMIZI   DUSTA YASKEN Mİ TARAMALIYIZ YOKSA DUSTAN SONRA KURUYKENMİ ?   arkadaslar  bu soruya nediyorsunuz
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #109 : 18 Ocak 2021, 19:00:28 »

hayır kesinlikle koyamayız ben xpecianın çok masum olduğunu düşünmüyorum ayrıca takviyelere karşıyım yüzde 95 boşa para kaybı

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #110 : 18 Ocak 2021, 19:56:03 »
hayır kesinlikle koyamayız ben xpecianın çok masum olduğunu düşünmüyorum ayrıca takviyelere karşıyım yüzde 95 boşa para kaybı

katılıyorum amaç dht yi bloklamaksa ha xpecia yapmış o işi ha fin .xpecia blokluyorsa zaten aynı yan etkiler meydana gelir ama işte kullanırken masum geliyor o yönden avantajlı  :)

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #111 : 18 Ocak 2021, 21:58:19 »
https://www.hairlosstalk.com/interact/threads/hair-today-hair-tomorrow-hair-forever.129168/

severek takip ediyorum bu adamın konusunu kafayı tamamen saça takmış , saç ve kimya konusunda çok bilgili birisi. aylık 1000 dolar maliyet gibi bir rejim uyguladı şu an azalttı. genetik saç dökülmesini her alanıyla ele alan bir tedavisi var ve sadece aylar içinde saçlarını   geri kazandı. bu rejimi uygulamamız imkansız ama böyle sonuçları ve bilgi birikimini görmek hoş . saçla ilgilenen kişiler göz atabilir.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #112 : 18 Ocak 2021, 21:59:53 »
SACIMIZI   DUSTA YASKEN Mİ TARAMALIYIZ YOKSA DUSTAN SONRA KURUYKENMİ ?   arkadaslar  bu soruya nediyorsunuz
Ben kuruyken yarım saat tarıyorum esnek bir tarakla ya da bokoma aletiyle güzel kanlandırdığını düşünüyorum.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #113 : 18 Ocak 2021, 22:08:55 »
Ben kuruyken yarım saat tarıyorum esnek bir tarakla ya da bokoma aletiyle güzel kanlandırdığını düşünüyorum.
Kıvanc ru 58841 sende nasıl bir etki yaptı biraz anlatırmısın ...
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #114 : 18 Ocak 2021, 22:33:02 »
Kıvanc ru 58841 sende nasıl bir etki yaptı biraz anlatırmısın ...
Ne ileri ne geri, belki kullanmasaydım yine dökülmeyecekti ama hissiyatı güzel birde derime esneklik kattı diyebilirim. Seti gibi iğrenç bi kokusuda yok. Kafama göre kullanıyorum artık sürekli değil. Uzun saça topikal çok zor uygulanıyor.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #115 : 19 Ocak 2021, 01:35:27 »
AGA tedavisinde en önemli şey scalptaki kasların kronik olarak kasılmasını engellemektir. Bu kaslar sürekli olarak kasılır ve galea'yı (başın üst bölümü yani saçın döküldüğü yerler) gerer. Bu kronik kasılmaya/gerginliğe o kadar alışmışız ki farkında bile değiliz , çünkü yıllar boyunca yavaş yavaş artarak ilerlemiş. Ne zaman ki kasların kasıldığını hissederseniz bunu çözmeniz lazım. Nasıl yapabiliriz?
-Kaliteli bir magnezyum takviyesi işimizi kolaylaştırır. Eğer dökülmeniz ilerlemişse magnezyum yağı alın ve özellikle saçın dökülmediği yerlere masaj yaparak yedirin.
Şu üçünü alışkanlık haline getirin
1- Saç masajı
2- Saç fırçalama
3- Tom Hagerty egzersizleri

Benim için en iyi çalışan saç fırçalama oldu. Unutmayın bu gerginliği azaltmadan saç dökülmesini yenemezsiniz scalp çok esnek olmalı.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #116 : 19 Ocak 2021, 01:46:02 »
Saç fırçalama dediğin taramakmı oluyor yoksa dökülemeyen kısımlarda bastırmakmı bu fırçalama olayı dediğin ne oluyor  ikincisi magnezyum yagı demişsin bunun tropikal olarak kullanması sakınca yaratırmı agır bir bileşen bence senin düşüncen oral alarakmantıklı geliyordu da tropikal soru işareti bırakıyor saç için ek bir özelliği varmı?
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #117 : 19 Ocak 2021, 01:57:47 »

ilk sayfadaki fırçadan aldım taramaktan ziyade bastırıp derimi oynatıyorum ama sert bir şekilde tararsanız daha faydalı olur . tavsiyem ilk sayfadaki  fırçadan/taraktan (her ne diyorsanız) onu  alın.

topikal magnezyum yağı sporcularda kramp için kullanılıyor kasları gevşettiği için bizim de scalptaki kaslar sürekli olarak kasılıyor. içinde magnezyum var ağır bir bileşen değil tam tersi vücudunuzun aşırı ihtiyacı var, bu diğer yağlara benzemez. saç için dolaylı yoldan etki ediyor kireçlenmeyi azalttığı için. yapışkan bir formda değil zaten su gibi ,antik magnezyum yağı diye nette satılıyor. haftada bir kaç gün gece yatmadan uygulanmasını öneririm.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #118 : 19 Ocak 2021, 11:28:20 »
İğnelemeden sonra kullanılabilirmi  magnezyum yağı?

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #119 : 19 Ocak 2021, 12:07:23 »
İğnelemeden sonra kullanılabilirmi  magnezyum yağı?

bir kere denedim aşırı yakıyor direkt kafamı yıkadım,   3 4 saat sonra deneyebilirsin hafif bir şekilde  ben hemen ardına denemiştim

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Facebook Twitter Instagram