Gönderen Konu: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu  (Okunma sayısı 223937 defa)

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
Ynt: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu
« Yanıtla #15 : 08 Ocak 2021, 01:16:31 »
Belli bir kısmını okudum yarın hepsini okuyacağım tabii yorumunuzuda katmışsınız bazılarına katıldım bazılarına katılmadım ama çok fazla emek vermişsiniz özellikle bir çok kaynaktan çalışma yapmanız süper olmuş. Baya mükemmel çok bayıldım şu vitamin eksikleri tioid kısmıni görünce de geçenlerde test yaptırmıştım ben sonuçlara bakiyodum ama meğersem daha çıkmamış sonuçlar daha onceden yaptırdığım sonuçlarmıs baktığım tiroid hormonum şöyle çıktı sizce doktora tekrar görünmeli miyim çok abartı bir şey görmedim ama (Test sonuclarına kan verdikten sonra e nabızdan baktım )
TSH ım yüksekti sadece benimde ve ben hiç tuz tüketmiyordum. 2 ay levotiron kullandım ve her yemeğime tuzot attım düzeldi. Sana tavsiyem özel hastanedeki doktorlara görün kendini devlet hastanesindeki doktorlara emanet etme. Adama saç dökülmesi ile ilgili sorular sordum bana "erkeksin yaşayacaksın bunları" dedi kendiside nw7 civarıydı.  ;D

kafamdakentseldönüşümler

• Sr. Member
« Yanıtla #16 : 08 Ocak 2021, 01:55:03 »
TSH ım yüksekti sadece benimde ve ben hiç tuz tüketmiyordum. 2 ay levotiron kullandım ve her yemeğime tuzot attım düzeldi. Sana tavsiyem özel hastanedeki doktorlara görün kendini devlet hastanesindeki doktorlara emanet etme. Adama saç dökülmesi ile ilgili sorular sordum bana "erkeksin yaşayacaksın bunları" dedi kendiside nw7 civarıydı.  ;D
Evet çok doğru söylüyosun ilk cildiyeye gittiğimde adam saçıma bile bakmadan bana 3 seneye kelsin demişti minoksu yapıştırmıştı ve çok iyi hatırlıyorum o da keldi o gün yerle bir olmuştum resmen. Daha öncede  prp yaptırdığım bir yer var baya oldu yaptıralı ( 6 seans prp hiç bir ise yaramadı onun haricinde prp+mezo yaptırmıştım 1 hafta dökülmem tamamen durmuştu ama 1.5 ay sonra son gaz devam şeklinde yine başlamıştı biraz tuzlu olduğu için tabi yaptıramadım devamını) oraya kontrole gidicem dermateloji doktoru ona gösteririm. Saol

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 08 Ocak 2021, 02:00:17 »
Emeğine sağlık eksik seyler olabilir  zamanla tamamlanır düzeltilir bunlara hiç takılmadan harika buldum ve konuyu sabitliyorum eline emeğine sağlık harika bir Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu
Global Moderator

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 08 Ocak 2021, 02:02:42 »

teşekkür ederim , herkes belirtirse eksik yerleri güncellerim
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2021, 02:04:34 Gönderen: Hintell »

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

LOESS

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 08 Ocak 2021, 02:08:51 »
Çok detaylı ve güzel bir yazı, emek var. En yakın zamanda Türkiye deki tüm dermatologlara bu yazıyı faxlıcam belki bundan sonra insanlara yardımcı olurlar 😁

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 08 Ocak 2021, 02:08:56 »
Saç Derisi Gerilme Teorisi ve
1- Tam olarak hangi genlerin neden olduğu
2- Saçsız deri bölgelerinde DHT'nin artmasına ne sebep olur?
3- DHT saç köklerini tam olarak nasıl küçültür

en çok kafa patlattığım araştırdığım durumlar

saç ekimi nasıl yapılır nasıl planlanır ön çizgi referasn noktosu vs dışında
Global Moderator

vinyj

• Full Member
« Yanıtla #21 : 08 Ocak 2021, 02:15:19 »
işte faydalı bir insan böyle olur inşallah bu konuda en iyi doktor olursun ve forumun içinden yetiştiğin için zaten en iyisi olursun emeğine sağlık :)

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 08 Ocak 2021, 02:38:48 »
Saç Derisi Gerilme Teorisi ve
1- Tam olarak hangi genlerin neden olduğu
2- Saçsız deri bölgelerinde DHT'nin artmasına ne sebep olur?
3- DHT saç köklerini tam olarak nasıl küçültür

en çok kafa patlattığım araştırdığım durumlar

saç ekimi nasıl yapılır nasıl planlanır ön çizgi referasn noktosu vs dışında

1-Bununla ilgili şuna değiniyim aslında genlerin çoğu biliniyor, sıkıntılı olan kısım ise İnsan Genom Projesi çok farklı sonuçlandı.150.000 gen olduğu tahmin ediliyordu fakat 20.500 gen olduğu bulundu. Farelerden farklı olarak sadece 300 genimiz var. Tahmin edilenden daha az gen bulundu ve bir gen onlarca şeyle ilişkili çıktı. Saçımızı döken bir gen aynı zamanda başka bir hastalıktan koruması gibi. Orak hücre anemisine neden olan gen aynı zamanda sıtmadan koruyor.
https://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110428123931.htm
Genler çok düşük olarak kronik hastalık riski içeriyor.
https://www.genome.gov/27534229/finding-the-missing-heritability-of-complex-diseases
2- İnflamasyon ama neden sadece belirli yerlerde bilinmiyor.
3- Yazıda da belirttim kısmi cevaplar var ama tam olarak açıklanamıyor malesef.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 08 Ocak 2021, 02:46:12 »
işte faydalı bir insan böyle olur inşallah bu konuda en iyi doktor olursun ve forumun içinden yetiştiğin için zaten en iyisi olursun emeğine sağlık :)

Teşekkür ederim :)
Aslında doktorlar da çaresiz her gün onlarca hasta geliyor bunları bilse bile tek tek anlatması imkansız, genetik deyip işin içinden çıkması da yanlış ama tabiki.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

NoBald

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 08 Ocak 2021, 05:17:43 »
Sen nasıl bi kralsın be eline emeğine sağlık 10 numara olmuş oralminoxidil

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 08 Ocak 2021, 16:52:54 »
Amerikada yaşayan bir forum üyesinin genetik analiz için test yaptırma ihtimali var mı . 99 dolar Amerikada yaşayan biri için çerez parası hem bizimle de sonuçları paylaşır.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2021, 17:40:22 »
Çok iyi ve yararlı bir yazı ama stemoxydine %5 etken maddesi hakkında bilimsel çalışma yapılmış bir etken madde ve geri dönüşler var, tabi ki minoxidil gibi değil ancak ben minoxidil kullanmak istemiyorum losyon hazırlamak içinde uğraşamam diyenler için iyi bir alternatif iğneleme+masaj ile de etkisi arttırırılabilir diye düşünüyorum ve piyasa da ki stemoxydine serumlar RU felan çok iyi çözüyor.
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #27 : 08 Ocak 2021, 17:57:57 »
Oral minoxidil  kullanıcı arkadasım  peki biz ne yiyecegiz sut urunleri  yogurt alerjik gluten bugday unları vs   alerjik biz bunlar haric ne yiyecegiz ulkemizde her zamanda et yiyemeyiz  pahalı  bilmiorum yıllardır sulalem sutun inegin koyunun icinde buyumustu hepsi fırca gibi sacları var babam gunde 3 ekmek yiyor uc ogun 50 yasında masallah sacı fırca gibi  ben bu isten bir sey anlamadım biz ne yiyecegiz baska
dayım gil ise ekmeksız sutsuz hep otla beslene  beslene vejetaryan 30 dan sonra kellesmeye basladılar  bu nasıl iss arkadaslar bu AGA hormonal  bir hastalık ekmek yemeden insan vucudu cok kotu etkilenir  gluten denen maddede butun ekmeklerdede bulunur   hormonların onune gecerseniz yavaslatmak mumkun ben glutende olsun sut urunlerinde olsun  cok suc aramıyorum misal  cogu kiside yumurta alerjisi var  vucudu kasındırıyor ama  yumurta en saglıklı  gıda  kucuklugumden beri sutle buyudum  halada iciyorum  en saglıklı besin AGA var diye onu bunu kesmeye kalkıssam besin kalmaz vallaha benim dusuncem bu .    spor sac dokuyor misal soyluyorlar ama spor yapmasak  bu ilaclarla kadın formu olacagız  arkadaslar sporda yapın sutte icin ekmekte yiyin ilacta kullanın  ama kendinize bir engel koyarsanız o engeller gittikce buyuye buyuye baraja doner emin olun  ben boyumu misal sutle ve sporla uzattım cok kısaydım haalada yapıyorum  fitnesta yapmaya baslıyacam .  (genel olarak yazdım kisiye degil sitemim )
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2021, 18:05:11 Gönderen: ali2132b »
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 08 Ocak 2021, 18:14:25 »
Oral minoxidil  kullanıcı arkadasım  peki biz ne yiyecegiz sut urunleri  yogurt alerjik gluten bugday unları vs   alerjik biz bunlar haric ne yiyecegiz ulkemizde her zamanda et yiyemeyiz  pahalı  bilmiorum yıllardır sulalem sutun inegin koyunun icinde buyumustu hepsi fırca gibi sacları var babam gunde 3 ekmek yiyor uc ogun 50 yasında masallah sacı fırca gibi  ben bu isten bir sey anlamadım biz ne yiyecegiz baska
dayım gil ise ekmeksız sutsuz hep otla beslene  beslene vejetaryan 30 dan sonra kellesmeye basladılar  bu nasıl iss arkadaslar bu AGA hormonal  bir hastalık ekmek yemeden insan vucudu cok kotu etkilenir  gluten denen maddede butun ekmeklerdede bulunur   hormonların onune gecerseniz yavaslatmak mumkun ben glutende olsun sut urunlerinde olsun  cok suc aramıyorum misal  cogu kiside yumurta alerjisi var  vucudu kasındırıyor ama  yumurta en saglıklı  gıda  kucuklugumden beri sutle buyudum  halada iciyorum  en saglıklı besin AGA var diye onu bunu kesmeye kalkıssam besin kalmaz vallaha benim dusuncem bu .    spor sac dokuyor misal soyluyorlar ama spor yapmasak  bu ilaclarla kadın formu olacagız  arkadaslar sporda yapın sutte icin ekmekte yiyin ilacta kullanın  ama kendinize bir engel koyarsanız o engeller gittikce buyuye buyuye baraja doner emin olun  ben boyumu misal sutle ve sporla uzattım cok kısaydım haalada yapıyorum  fitnesta yapmaya baslıyacam .  (genel olarak yazdım kisiye degil sitemim )

hayatından tamamen çıkarmak mümkün değil tabiki, olabildiğince azalt. babanın glutene alerjisi yoktur dayının vardır? babanın kellik geni yoktur dayının vardır? sorduğun bütün soruların cevabı Ahmet Aydın'ın 7 den 70 e Taş Devri Diyeti kitabında var yüzlerce kaynakla birlikte süte de baya değinmiş.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 08 Ocak 2021, 18:55:52 »
Masaj sürekliliği mümkün olmayan bir tedavi yöntemi maalesef site üyelerine ben de onermeme rağmen sürekli devam edemiyorum.Şu an ki tedaviler bana çok ilkel geliyor ve onca uğrasa rağmen etkisiz.Sac dökülmesine karşı geliştirilen tedavilerin taş devrindeyiz maalesef,belki cilalı taş devrine doğru ilerlemiş olsakta henüz yolun çok daha başındayız.Benim isteğim ve temennim androjen reseptörlerini bölgesel olarak  etkisiz kılmak bir nevi lazerle tüylerin azaltılması gibi bir tedavi yönteminden bahsediyorum veyahut kanser riskini 0'a indigeyebilirlerse saç klonlaması.Onun dışındaki ilaç gibi tedaviler süreklilik istediği için hiçbir zaman kesin tedaviler olmayacak.Belki anne karnındayken genetik dökülmeye müdahale edilecek bir yöntem ilerde bulunabilir.Rob'u bir dönem bende takip ettim fakat hem AGA'nin onda agresif olmadığını düşünüyorum hem de sadece masaj ile bu işin olmayacağını düşünüyorum.Masaj ek bir tedavi prosedürü olabilir fakat asla fazlası olamaz.Goturusu getirisinden daha fazla geliyor bana.El kafada dklarca uğraşmak yorucu ve meşakkatli geliyor artık.
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

Facebook Twitter Instagram