Gönderen Konu: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu  (Okunma sayısı 223951 defa)

oralminoxidil

• Hero Member
Ynt: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu
« Yanıtla #570 : 09 Temmuz 2021, 16:00:37 »
Sizcce mastürbasyon DHT'yi artırır mı azaltır mı? Araştırdım bu konu hakkında herkes ikiye bölünmüş. Kimisi testosteronu artrır o da DHT'yi artırır diyor kimisi tam tersi. Nofap ile saçım çıktı diyen de var saçım döküldü diyen de. Ben şahsen çok mastürbasyon yaparken saç problemim baş göstermeye başlamıştı.

hem dhtyi hem prolaktini artırır, ikisi de saça zararlı

Johnsnow2

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #571 : 09 Ağustos 2021, 02:00:29 »
Hocam merhaba ben buralarda yeniyim sizin genetik dokulmeyle ilgili yazinizi okudum ve bana gercekten umit verdi suan 21 yasimdayim ve saclarim 2 sene once tepe noktasindan acilmaya basladi ve suan bayag ilerledi bu durumda beni psikolojik olarak bayag bir yordu benim sorum bu dokulme genetik mi yoksa demir eksikligi olabilir mi buyuk ihtimal genetik ama saclarim incelmedi bu haliyle dokuluyor gecen sene kan testi yaptirmistim d vitamini ve magnezyum normalin altindaydive sadece devit 3000 adli ampulu kullandim harici birsey yapmadim. Bende egzamada var ilk baslarda egzama dokuyor zannediyordum ama bu kadar dokebilcegine ihtimal vermiyorum sizin dusenceleriniz neler cevap verirseniz cok mutlu olurum
  • Ekim Tarihi: Yaptirmadim
  • Ekim Merkezi ismi Yaptirmadim
  • Greft Miktarı Yok
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi Tedavi yok

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #572 : 09 Ağustos 2021, 09:26:11 »
Hocam merhaba ben buralarda yeniyim sizin genetik dokulmeyle ilgili yazinizi okudum ve bana gercekten umit verdi suan 21 yasimdayim ve saclarim 2 sene once tepe noktasindan acilmaya basladi ve suan bayag ilerledi bu durumda beni psikolojik olarak bayag bir yordu benim sorum bu dokulme genetik mi yoksa demir eksikligi olabilir mi buyuk ihtimal genetik ama saclarim incelmedi bu haliyle dokuluyor gecen sene kan testi yaptirmistim d vitamini ve magnezyum normalin altindaydive sadece devit 3000 adli ampulu kullandim harici birsey yapmadim. Bende egzamada var ilk baslarda egzama dokuyor zannediyordum ama bu kadar dokebilcegine ihtimal vermiyorum sizin dusenceleriniz neler cevap verirseniz cok mutlu olurum

dermatologdan detaylı tahlil isteyin hocam

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Johnsnow2

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #573 : 09 Ağustos 2021, 14:47:18 »
Hocam peki sizin fikriniz nedir yada masaj, demir gibi tedavileri uygalasam duzelir mi yada bu sac duzelir mi
  • Ekim Tarihi: Yaptirmadim
  • Ekim Merkezi ismi Yaptirmadim
  • Greft Miktarı Yok
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi Tedavi yok

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #574 : 09 Ağustos 2021, 18:47:39 »
Hocam peki sizin fikriniz nedir yada masaj, demir gibi tedavileri uygalasam duzelir mi yada bu sac duzelir mi

önce genetik harici şeyler çözülmeli sonra duruma göre hareket edilir, bu saça fin minoksil şart

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Enes Yaldız

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #575 : 09 Eylül 2021, 21:52:03 »
Hocam Merhabalar.Bugün kan testimi yaptırdım ve bütün sonuçlar normal geldi.15 gündür dutastreid kullandığım halde saç masajı yaparken yaklaşık 80 tel kadar saçım hala dökülüyor.Ayrica oral Hint yağı da kullanıyorum.Bu süreç normal mi yoksa başka bir şey yapmam gerekiyor mu?

HEKTOR

• Hero Member
« Yanıtla #576 : 11 Ekim 2021, 19:08:11 »
Oralminokxidill
Topikal finasterid hakkında ne düşünüyorsun? Herhangi bir saç serumu ile topikal finasterid yapabilir miyiz  ?

Furkanoz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #577 : 19 Ekim 2021, 23:33:29 »
Oralminoxidil hocam özelden yazdım müsait olduğunuzda bir bakar mısınız?

zweig

• Proscarkolik
  • Hero Member
  • 𝘗𝘳𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘪𝘴 𝘢𝘩𝘦𝘢𝘥 𝘰𝘧 𝘤𝘶𝘳𝘦
« Yanıtla #578 : 31 Ocak 2022, 01:57:31 »
Demek ki Dutasterid'e geçme zamanım gelmiş.

Teşekkür ederim. Masaja da başlayacağım inşallah.
Doktor değilim.Bu alanda eğitimim yok. Önerilerimin yalnızca araştırmayı seven bir birey olarak değerlendirilmesini isterim.

Lomaçenko

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #579 : 26 Şubat 2022, 03:23:25 »
Merhaba konunuz çok faydalı. Rob english ile bende 1.5 yıl kadar önce tanıştım ve dökülme sorunumu durdurdum. Fakat hali hazırda ön çizgim geri döndürelemez bir şekilde bozulmuş olduğundan ekim düşünmeye karar verdim ve 2 hafta önce bu forumu buldum. dökülme sorunu yaşayan kişiler için detaylı masaj konusu oluşturdum. Tekrar söylüyorum çok faydalı bir konu fakat kontrolsüz yapılacak olan deri manipüle uygulamaları iyileşme için gerekli zaman tanınmadığı takdirde cilt sağlığı açısından tehlikelidir. saç dökülmesini olumsuz yönde etkileyebilir.
« Son Düzenleme: 26 Şubat 2022, 04:06:35 Gönderen: Lomaçenko »

Ankaralı

• Sr. Member
« Yanıtla #580 : 26 Nisan 2022, 00:31:17 »
Vay be üşenmemiş uğramış mükemmel. Böyle adamların şeyine beton dökmek yetmez hela olsun vallahi. Allah razı olsun

zzz22

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #581 : 08 Mayıs 2022, 02:23:41 »
Hocam selamlar. Saç dökülmem yok. Ezelden beridir ince saçlarım. AGA mı oluyor saçım. Tahlillerimi yaptıracağım. Şu anda progestan'lı tuzsuz şampuan kullanıyorum. NW scale da kendimi koyamıyorum bir seviyeye. Ön çizgim normal.

alltheother

• Hero Member
  • Selam olsun bütün keldaşlara:)
« Yanıtla #582 : 02 Haziran 2022, 21:01:40 »
Harika bir kaynak , teşekkürler.

IamMajesTy

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #583 : 15 Haziran 2022, 11:33:00 »
Mükemmel bir yazı olmuş ellerinize sağlık, resmen üşenenler için yahut fazla bilgisi olmayanlar için rehber niteliğinde.

mk1313

• Full Member
« Yanıtla #584 : 09 Temmuz 2022, 01:19:50 »
yazıyı okudum, ardından Robert S. English'in makalesine baktım. Olağanüstü bir açıklama, kafamda her şey oturdu şu an.
Scalp Tension'un saç dökülmesini tetikleyen ilk etken olduğu konusunda emindim her ne kadar sürekli DHT DHT erkeklik hormonu yüzünden dense de saçma geliyordu çünkü aynı hormon erkek tipi kıllanma da yaratıyor, aynı zamanda scalp tension ısı haritası ile Norwood aşamaları da birebir aynı. Tesadüf mü yani?

Saçma gelebilir ama şöyle bir uygulama önerisi ile geleyim karşınıza:

Şimdi kafa derisi gerginliğinin yarattığı inflamasyon fibrozlu dokular oluşturuyor ve buradan saç beslenemiyor ve çıkamıyor. Bunu çözmek için mikro travmalar ile dokuları parçalamak gerektiği için de dermastamp ya da roller kullanıyoruz. Ama gerginlik devam ediyorsa yeni oluşan yapı yine fibrozlu olacaktır.
Yeni doku da muhtemelen 1 gün içerisinde oluşacak varsayalım.
Dermastamp sonrasında kas gevşetici alır ya da sürer isek gevşek deri yeniden onarılmaya çalışıldığında oluşan alan fibrotik/kalsinatif değil normal doku formunda olacaktır tahminindeyim yani daha geniş ve yumuşak bir alan oluşacaktır eğer yeniden onarım sürecinde gerginliği azaltırsak. Bunu da haftada bir kez yaparak derinin tekrar fibroz ile dolmasını engelleyebiliriz bu da saç çıkışı için uygun ortam yaratır düşüncesindeyim. Bilemiyorum ne dersiniz? Deneyesim var şahsen.

Bir başka öneri de dermastamp ile parçaladığımız dokunun DHT ile başlayıp fibroza doğru giden aşamasını engellemek için sadece dermastamp kullandığımız gün DHT bloklamak. Yarılanma süresi 8 saat olduğu için dermastamp sonrası 1 mg den günde iki kez alırsak yeni doku yine fibrotik olmayabilir.

Yenilenme hızını arttırmak için IF (aralıklı oruç) da dahil edilebilir böylece Growth hormonu daha fazla salgılanır ve yeni doku hızlıca oluşarak parçaladığımız fibroz sistemden atılır.
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2022, 01:28:21 Gönderen: mk1313 »

Facebook Twitter Instagram