Gönderen Konu: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu  (Okunma sayısı 223995 defa)

oralminoxidil

• Hero Member
Ynt: Genetik Saç Dökülmesi (AGA) Kılavuzu
« Yanıtla #540 : 12 Mayıs 2021, 03:26:15 »
hocam iyi günler bugün doktora gittim minoxidilden etki alamadığımı söyledim. o da doku alınıp galiba madride yollanıp orada hangi etken madde sana daha çok yarar tarzında bir işlem yapılıyormuş 5000tl civarlarında ondan bahsetti de bu işlem hakkında bilginiz varsa bilgi verir misiniz ?

evet böyle bir şey var önceki sayfalarda paylaşmıştım sanki. 5000tlye size finasterid kullanın diyebilirler asla değmez

Kemal88

• Full Member
« Yanıtla #541 : 15 Mayıs 2021, 18:33:53 »
selamlar.  B12 ve Ferritin baya düşük çıktı kan testinde saçlar heryerden dökülüyor yanlar kulak üstü filanda dahil ama ailede kellikde var abimde sakaklardan gerilme var mesela ama onun haricinde birşeyi yok benimde sakakar ve verteks açılıyor B12 ve Ferritin için aldığım ilaçlar duzeltirmi yoksa finasterid eklesemmi tedaviye ?

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #542 : 15 Mayıs 2021, 19:43:07 »
selamlar.  B12 ve Ferritin baya düşük çıktı kan testinde saçlar heryerden dökülüyor yanlar kulak üstü filanda dahil ama ailede kellikde var abimde sakaklardan gerilme var mesela ama onun haricinde birşeyi yok benimde sakakar ve verteks açılıyor B12 ve Ferritin için aldığım ilaçlar duzeltirmi yoksa finasterid eklesemmi tedaviye ?

ikisi farklı dökülme ilk başta diğer sorunları hallet sonra genetiğe odaklan muhtemelen fin de alman gerekicek

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Kemal88

• Full Member
« Yanıtla #543 : 15 Mayıs 2021, 19:55:17 »
ikisi farklı dökülme ilk başta diğer sorunları hallet sonra genetiğe odaklan muhtemelen fin de alman gerekicek

cevabınız için teşekkürler

mazotcu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #544 : 16 Mayıs 2021, 15:23:27 »
selamlar. öncelikle klavuzunu okudum. yaşım 19 yaklaşık 6 ay önce sol şakağımda bişeyler olduğunu hissettim.
bunu fark ettikten 15 gun sonra falan masaja başladım. şu zamana kadar devama ettim biraz seyrek yapsamda. tam anlamıyla doğru yapıyor muyum onuda bilmiyorum 2 gunde bir yapıyorum arada 1 2 hafta ara falan verdim. sertliğini değiştirdim vs. ama faydası oldugunu hissediyorum. benim sağ şakak ve tepe kısmımda bi sorun görünmüyor şimdilik ve saçım öyle çok aşırı dökülmüyor ama sol şakak kısmında çok belirgin olmasada bir seyrelme olduğunu düşünüyorum. ben şunu sorucam 2 günde bir düzenli masajla hatta belki ömür boyu yaparak dökülmeyi engelleyebilir miyim sizce? bende uzun zamandir masajı araştırıyorum. Faydalı olduğunu biliyorum ama tek başına yeterli mi ondan emin değilim. şuan için genetik dökülmem var mı yok mu belli değil. ailede kellik var ama olanlara göre benim 19 yaşındaki saçım onlara göre iyi durumda. emin olmadığım için minoxidil tarzi seylere suan önyargılıyım biraz. doktora gittiğimde bana saçlarımın iyi durumda olduğunu soyledi ve minox vermedi. fazla uzattım kusura bakmayın ama açıklayıcı olsun diye uzattım özetle şunu soruyorum. şuan saçlarimın durumu iyi eger genetik olsa bile şimdiden sıkı bir masaj programı ile önleyebilir miyim? şimdiden teşekkürler

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #545 : 16 Mayıs 2021, 15:28:26 »
selamlar. öncelikle klavuzunu okudum. yaşım 19 yaklaşık 6 ay önce sol şakağımda bişeyler olduğunu hissettim.
bunu fark ettikten 15 gun sonra falan masaja başladım. şu zamana kadar devama ettim biraz seyrek yapsamda. tam anlamıyla doğru yapıyor muyum onuda bilmiyorum 2 gunde bir yapıyorum arada 1 2 hafta ara falan verdim. sertliğini değiştirdim vs. ama faydası oldugunu hissediyorum. benim sağ şakak ve tepe kısmımda bi sorun görünmüyor şimdilik ve saçım öyle çok aşırı dökülmüyor ama sol şakak kısmında çok belirgin olmasada bir seyrelme olduğunu düşünüyorum. ben şunu sorucam 2 günde bir düzenli masajla hatta belki ömür boyu yaparak dökülmeyi engelleyebilir miyim sizce? bende uzun zamandir masajı araştırıyorum. Faydalı olduğunu biliyorum ama tek başına yeterli mi ondan emin değilim. şuan için genetik dökülmem var mı yok mu belli değil. ailede kellik var ama olanlara göre benim 19 yaşındaki saçım onlara göre iyi durumda. emin olmadığım için minoxidil tarzi seylere suan önyargılıyım biraz. doktora gittiğimde bana saçlarımın iyi durumda olduğunu soyledi ve minox vermedi. fazla uzattım kusura bakmayın ama açıklayıcı olsun diye uzattım özetle şunu soruyorum. şuan saçlarimın durumu iyi eger genetik olsa bile şimdiden sıkı bir masaj programı ile önleyebilir miyim? şimdiden teşekkürler

çok agresif olmadığı sürece ben masaj,tarama, botoks  ile korunacağına inanıyorum

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

mazotcu

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #546 : 16 Mayıs 2021, 15:50:20 »
peki masajı sizce masajı ne sıklıkla yapmalıyım 2 günde bir 10 dk ideal midir ve yanında önereceğiniz bisey var mı benim durumum için

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #547 : 16 Mayıs 2021, 18:06:49 »
peki masajı sizce masajı ne sıklıkla yapmalıyım 2 günde bir 10 dk ideal midir ve yanında önereceğiniz bisey var mı benim durumum için

günde 10 20 dk ve fırçalama ekle

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

dijita

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #548 : 22 Mayıs 2021, 16:28:57 »
çok iyi yazı ellerinize sağlık, iyot için venatura iyot aldım 2-3 günde bir, bir bardak suya bir damla şeklinde kullanmayı düşünüyordum ama sonradan öğrendim ki bu lugol değilmiş bunun 45 damlası ancak 1 damla lugol ediyormuş siz hangi iyotu takviye olarak alıyorsunuz? troidle ilgili değerlerim normal.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #549 : 22 Mayıs 2021, 16:42:47 »
çok iyi yazı ellerinize sağlık, iyot için venatura iyot aldım 2-3 günde bir, bir bardak suya bir damla şeklinde kullanmayı düşünüyordum ama sonradan öğrendim ki bu lugol değilmiş bunun 45 damlası ancak 1 damla lugol ediyormuş siz hangi iyotu takviye olarak alıyorsunuz? troidle ilgili değerlerim normal.

ben de venatura kullanıyorum hocam

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

dijita

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #550 : 22 Mayıs 2021, 16:49:56 »
ben de venatura kullanıyorum hocam
miktarı ne kadar aman dikkat toksik hale gelebiliyormuş

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #551 : 22 Mayıs 2021, 17:39:48 »
İyot olayı hakkaten tam Bi muamma. Kimisi 150mcg hiç bir işe yaramaz daha yüksek dozlar kullanmak gerekiyor diyo kimisi 1 mg üstü zehirlenirsiniz diyo kimin ne dediği belli değil. lugol %2 kullanıyorum ben ciddi bi enerji artışı oldu sakata gelmesek bari

Farques

• Ziyaretçi
« Yanıtla #552 : 22 Mayıs 2021, 17:44:34 »
Test yaptırıp mı kullanıyorsunuz iyotu? Bu hafta tiroid fonksiyon testi, iyot, çinko testi yaptırıcam bi bunlar kaldı baktırmadığım, buraya atarım yorumlarız.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #553 : 22 Mayıs 2021, 20:04:25 »
miktarı ne kadar aman dikkat toksik hale gelebiliyormuş

sanmıyorum hocam tam tersi iyot ağır metalleri atmakta işe yarıyor, ki zaten günlük kullanım küçük bir doz

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

dermaderma1

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #554 : 22 Mayıs 2021, 20:44:39 »
3 yıldır finasteride kullanıyorum. 1 2 ay kadar dökülme durdu. ama sürekli dökülme devam ediyor. dutasteride kullanmayı düşünüyorum önerirmisiniz. yan etkileri finasteride göre nasıldır. finasta ilk başta yanetkileri gördüm sonra düzeldi.
  • Yaşınız 25
  • Medikal Tedavi finasteride

Facebook Twitter Instagram