1 evet hatta sonradan kel olan da başlıyor dut kullanmaya ve o da iyi bir sonuç alıyor. ilk bölümde 16. kaynak ikizlerle ilgili
2 masajın işe yaradığına dair çok fazla araştırma var masaj hatta bir nevi iğneleme gibi. sadece kullanıcı deneyimlerine göre söyledim dediklerimi sert yapanlar daha iyi sonuç alıyor . bana kalırsa kelliğin sebebi kafanın zamanla büyümesi ve derinin buna eşlik edememesi. tabi bu süreçte yüzlerce hormon enzim var.
3 kendim de fin ve dut kullanmış biri olarak finde beyin sisi yaşadığımı düşünüyorum ama dutta böyle bir etki yaşamadım. 5 ar ın engellenmesinden ziyade kan beyin bariyerini geçmekle alakalı olabilir. dutun molekül ağırlığı daha fazla ve molekülü daha büyük. fin duta göre vücutta daha fazla etkileşime giriyor diye de okumuştum. ikisini de kullanan başka kullancılar varsa benim gibi deneyimlerini paylaşabilirler.
Yani sonuc olarak gen ifadesi ile alakasi olmadigini belirtmek istedim ikizler ornegi icin.
5 ar enzimleri vucudun bir cok yerinde var sadece beyinde degil. Progesterone hem beyinde bagimsiz metabolize oldugu gibi karaciger uzerinden de metabolize oluyor ve sonuc olarak total Allopregnanolone seviyesi olumsuz sekilde etkilenebilir ayrica tip 1 de inhibe edilirse (zaten finastride de dusuruyor AP seviyelerini). Beyindeki bagimsiz sentez miktari tek basina yeter mi ondan emin degilim acikcasi. Ayrica dutastride'in bbb'yi gecemedigine dair bir arastirma bulamadim. Aksine gectigine dair bir seyler okudum. Tip 1 inhibisyonu finastride gore cok daha fazla oldugu icin, gecen miktarin azligi onemli olmayabilir mol agirligi dusunuldugunde. Bireysel tecrubeniz olumlu olmus olabilir belki kisa donemde ama butun 5 ar tiplerini inhibe ettigi icin bana dutastride kullanimi uzun donemde cok korkutucu gelmistir hep.
Artik finastride de neurosteroid etkilesimini duydugumdan beri beni dusundurtturuyor. Cinsel yan etkiler zaten kotu ama beyinde olan etkileri iyice fena geliyor kulaga. Belki tek olumlu sey, bu tur arastirmalarda genelde prostat icin gundelik fin/dut olan populasyon denek grubu oluyor ama sac dokulmesi icin gundelik alinmasa da olumlu sonuclar veriyor. Merak ettigim bir sey var acaba yas ilerledikce androgen reseptorleri azaliyor mu? Yoksa bu 5 ar inhibitorleri alttan alltan sagligimizi mikicek gibi.