Gönderen Konu: 4 aylık minoxil kullanımı yorumlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 15747 defa)

Brabber987

• Full Member
Ynt: 4 aylık minoxil kullanımı yorumlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #90 : 22 Mart 2021, 15:10:36 »
sevimlir  olup gitti forumdan amk cahili ak-47 gibi mesaj atıyordu kurtulduk. Boş boş konuşmuş
sana bakanlar bir zaman gelicek kel olmuşssun yanı tepen gölgen bıraz önler açıulmıs aynı kişiler 1 2 ay sonra görünce diyicekler saçların çıkmış ve bu böyle sürüp gidecek ama her şok dan sonra dökülme sayın daha artacakdır
Finasteridin yarı ömrü yetişkinlerde 6 saattir. Yani 1 mg alınan finasterid 24 saat sonunda 0.125mg’a düşecektir. Bu da serum DHT oranını %60 düşüren minimum seviye olan 0.2mg’ın altına tekabül ediyor. DHT dalgalanması bu yüzden yaşanır. 1mg finasterid alınacaksa da en geç 18 saat arayla alınmalıdır. Özellikle senin saçın dalgalanmadan oluşacak zarara çok daha müsait bir durumda. Şakak bölgeleri ve vertex için dermaroller ile dut+minox kullan. Minox döngü oluştursa da dutasterid döngüyü yavaşlatır. İçerden finasterid takviyesi de keza yavaşlatacaktır döngü durumunu.

Ancak ben bu saça finasteridin 3-4 ay gibi uzun olan tepkime süresini de düşününce 3 günde 1 dutasterid tavsiye ederim. Dökülme şiddeti azalınca da dutasteridi tedaviden çıkarıp sadece finasteridle devam edersiniz. Son olarak bu saçı kendi haline bırakırsanız donör bölgenin zayıflama ihtimali çok yüksek. Yapacağınız ekimin sizi görsel açıdan tatmin etme olasılığı düşük. Finasteridi uzun süre kullanmanız faydanıza olur ya da kelliği kabullenip yolunuza devam edersiniz.
merhaba dostlar bugün ürolojiye gittim finasterid kullanırken testler filan yardımcı olsun diye cok iyi bir doktora benziyordu yarım saat psokolojik danısman gibi konustu benle finasterid nedir ne için kullanılır olası yan etkiler filan nedir hepsini tek tek anlattı etki mekanızması nı  yaşımın cok genc olduğunu hormonlarımın daha yeni oluştuğunu finasteridin hormonları bozma etkisinin olduğunu anlattı kendide saçları dökülmüş bu arada dedi ben bir ürolog olarak kendim bu yan etkileri göze alamadım dedi sana önermiyorum bir ürolog dedi ama kendi bilceğin iş sende dedi finasterid aslında prostat için kullanıldığı cok zorda kalmadıkça prostat içinde vermemeye çalışıyoruz baska yollarla çözüm bulmaya çalışıyoruz dedi evli bir adam olsan çocukların olsa kullanmak istesen seni anlarım dedi ama şuan önünde seneler var ve sen cinsel sağlığını bu yaşta hormon dengesini bozarak mahvedebilirsin dedi saç için kullanmış hastaları olduğu kullanıp gelenlerin hocam performans alamıyorum sertleşmiyor canım istemiyor gibi şikayetlerle gelenlerin olduğu söyledi onları düzeltmeye calıştıklarını söyledi ve dediki aksine 1 2 haftada geçer diye düsündüğümüz etkiler vücütta kalıcı zararlara yol açabilceğini söyledi bu ilacı sadece cinsel etkiler için düşünmemem gerektğiğ başka vücüt yerlerinede çok etkisi olduğunu ilerleyen yıllarda bir yerden vücüt error verebileceğinide söyledi en son dedim hocam psokolojik olarak gerçekten saçlarımın dökülmesi beni üzüyor bu ilacı kullanmaya karar vermiştim ama şuan vazgeçtim gibi dedim dediki senin bilceğin iş ben sana her şeyi anlattım ürolog olarak tavsiye etmem dedi ve saçlarımın sadece kullandığım sürecet toparlanacağını bırakınca yine aynı hale geleceğini söyledi uzun yıllarda  kullanman bu yaşta çok tehlikeli dedi bende teşeküür ederek yanından ayrıldım anlaycağınız dostlar kafam allak bullak oldu bu ilaca başlamaya korkarken doktorun da tavsiye vermemesi beni bu ilaçtan uzaklaştırdı yaşım 21 ve bu sacları artık minox xpecia dermaroller ile kullanmaya devam edicem gibi gözü karartıp finasterid kullanmazsam

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #91 : 22 Mart 2021, 21:39:35 »
merhaba dostlar bugün ürolojiye gittim finasterid kullanırken testler filan yardımcı olsun diye cok iyi bir doktora benziyordu yarım saat psokolojik danısman gibi konustu benle finasterid nedir ne için kullanılır olası yan etkiler filan nedir hepsini tek tek anlattı etki mekanızması nı  yaşımın cok genc olduğunu hormonlarımın daha yeni oluştuğunu finasteridin hormonları bozma etkisinin olduğunu anlattı kendide saçları dökülmüş bu arada dedi ben bir ürolog olarak kendim bu yan etkileri göze alamadım dedi sana önermiyorum bir ürolog dedi ama kendi bilceğin iş sende dedi finasterid aslında prostat için kullanıldığı cok zorda kalmadıkça prostat içinde vermemeye çalışıyoruz baska yollarla çözüm bulmaya çalışıyoruz dedi evli bir adam olsan çocukların olsa kullanmak istesen seni anlarım dedi ama şuan önünde seneler var ve sen cinsel sağlığını bu yaşta hormon dengesini bozarak mahvedebilirsin dedi saç için kullanmış hastaları olduğu kullanıp gelenlerin hocam performans alamıyorum sertleşmiyor canım istemiyor gibi şikayetlerle gelenlerin olduğu söyledi onları düzeltmeye calıştıklarını söyledi ve dediki aksine 1 2 haftada geçer diye düsündüğümüz etkiler vücütta kalıcı zararlara yol açabilceğini söyledi bu ilacı sadece cinsel etkiler için düşünmemem gerektğiğ başka vücüt yerlerinede çok etkisi olduğunu ilerleyen yıllarda bir yerden vücüt error verebileceğinide söyledi en son dedim hocam psokolojik olarak gerçekten saçlarımın dökülmesi beni üzüyor bu ilacı kullanmaya karar vermiştim ama şuan vazgeçtim gibi dedim dediki senin bilceğin iş ben sana her şeyi anlattım ürolog olarak tavsiye etmem dedi ve saçlarımın sadece kullandığım sürecet toparlanacağını bırakınca yine aynı hale geleceğini söyledi uzun yıllarda  kullanman bu yaşta çok tehlikeli dedi bende teşeküür ederek yanından ayrıldım anlaycağınız dostlar kafam allak bullak oldu bu ilaca başlamaya korkarken doktorun da tavsiye vermemesi beni bu ilaçtan uzaklaştırdı yaşım 21 ve bu sacları artık minox xpecia dermaroller ile kullanmaya devam edicem gibi gözü karartıp finasterid kullanmazsam

Saç durumunu bilmiyorum ama, topikal de denenebilir.

Her zaman diyorum, tedavide hafiten serte gitmek lazım. Laps diye oral kullanıma geçmemek gerek benxe.

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #92 : 22 Mart 2021, 22:31:30 »
Saç durumunu bilmiyorum ama, topikal de denenebilir.

Her zaman diyorum, tedavide hafiten serte gitmek lazım. Laps diye oral kullanıma geçmemek gerek benxe.

atayim hocam vertexi topikal derken nasil

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #93 : 22 Mart 2021, 22:32:05 »

Doğru demiş helal olsun , benim gittiğim hiç bir ürolog be dermatolog önermedi .

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #94 : 23 Mart 2021, 08:30:54 »
 drlrın çoğu önermez fdadakiler ne?bu tartısma hep yapılır
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #95 : 18 Mayıs 2021, 14:00:17 »
drlrın çoğu önermez fdadakiler ne?bu tartısma hep yapılır
merhaba dostlar bazı sağlık problemlerinden dolayı minox xpecia kullanamadım saçların son durumunu atıyorum yorumlarınızı bekliyorum

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #96 : 18 Mayıs 2021, 23:03:38 »
merhaba dostlar bazı sağlık problemlerinden dolayı minox xpecia kullanamadım saçların son durumunu atıyorum yorumlarınızı bekliyorum

Neyine yorum yapmamızı bekliyorsun ki hocam çözüm basit tedavi uygularsan dökülme kesersin tedavi uygulamazsan dökülme devam eder saçsız kalırsın kaldıktan sonra da tedavi uygularsan alacağın sonuç tatmin etmez bu kadar basit.

Facebook Twitter Instagram