Finasteridin yarı ömrü yetişkinlerde 6 saattir. Yani 1 mg alınan finasterid 24 saat sonunda 0.125mg’a düşecektir. Bu da serum DHT oranını %60 düşüren minimum seviye olan 0.2mg’ın altına tekabül ediyor. DHT dalgalanması bu yüzden yaşanır. 1mg finasterid alınacaksa da en geç 18 saat arayla alınmalıdır. Özellikle senin saçın dalgalanmadan oluşacak zarara çok daha müsait bir durumda. Şakak bölgeleri ve vertex için dermaroller ile dut+minox kullan. Minox döngü oluştursa da dutasterid döngüyü yavaşlatır. İçerden finasterid takviyesi de keza yavaşlatacaktır döngü durumunu.
Ancak ben bu saça finasteridin 3-4 ay gibi uzun olan tepkime süresini de düşününce 3 günde 1 dutasterid tavsiye ederim. Dökülme şiddeti azalınca da dutasteridi tedaviden çıkarıp sadece finasteridle devam edersiniz. Son olarak bu saçı kendi haline bırakırsanız donör bölgenin zayıflama ihtimali çok yüksek. Yapacağınız ekimin sizi görsel açıdan tatmin etme olasılığı düşük. Finasteridi uzun süre kullanmanız faydanıza olur ya da kelliği kabullenip yolunuza devam edersiniz.
İşte bu be mantıken bu tebrik ederim hocam bende sizinle aynı düşünüyorum bana kalırsa finasterid sabah akşam alınmalı çünkü yarılanma süresi kısa buda hormon dalgalanmasına sebep oluyor . En kötü sabah 0,5 mg al akşam 0,5 mg daha iyi sağlıklı olur . Siz 18 saat demişsiniz oda olur bence çoğu kişi bu sebepten ötürü fayda göremiyor veya dökülme şiddetli oluyor .
Hormon dalgalanması çok kötü neredeyse aynı düşünce sahip birini görünce istemsizce sevindim
Mesela bazıları diyor ki forumda xpecia kullananlar abi finasta görmediğim yan etkiyi bu vitaminde gördüm. Sebebi günde iki defa alınması