Gönderen Konu: 4 aylık minoxil kullanımı yorumlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 15765 defa)

kellerhertotoyueller

• Yeni üye
  • *
Ynt: 4 aylık minoxil kullanımı yorumlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #76 : 18 Mart 2021, 14:17:43 »
Finasteridin yarı ömrü yetişkinlerde 6 saattir. Yani 1 mg alınan finasterid 24 saat sonunda 0.125mg’a düşecektir. Bu da serum DHT oranını %60 düşüren minimum seviye olan 0.2mg’ın altına tekabül ediyor. DHT dalgalanması bu yüzden yaşanır. 1mg finasterid alınacaksa da en geç 18 saat arayla alınmalıdır. Özellikle senin saçın dalgalanmadan oluşacak zarara çok daha müsait bir durumda. Şakak bölgeleri ve vertex için dermaroller ile dut+minox kullan. Minox döngü oluştursa da dutasterid döngüyü yavaşlatır. İçerden finasterid takviyesi de keza yavaşlatacaktır döngü durumunu.

Ancak ben bu saça finasteridin 3-4 ay gibi uzun olan tepkime süresini de düşününce 3 günde 1 dutasterid tavsiye ederim. Dökülme şiddeti azalınca da dutasteridi tedaviden çıkarıp sadece finasteridle devam edersiniz. Son olarak bu saçı kendi haline bırakırsanız donör bölgenin zayıflama ihtimali çok yüksek. Yapacağınız ekimin sizi görsel açıdan tatmin etme olasılığı düşük. Finasteridi uzun süre kullanmanız faydanıza olur ya da kelliği kabullenip yolunuza devam edersiniz.
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Finasterid, dutasterid, konazol, multivitaminler
Proscar Finasterid(Günlük 1.25mg 8 gün)
Avodart Dutasterid(8 günün sonunda 9 günde bir 0.5mg)
Konazol Şampuan(Haftada 2 kez)
Vichy Dercos Anti-Dandruff Şampuan(Seboroik Dermatit dökülmesi için 3 günde 1)
Multivitaminler(B12-Çinko-Magnezyum-Omega3-D Vitamini)

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #77 : 18 Mart 2021, 14:46:31 »
Finasteridin yarı ömrü yetişkinlerde 6 saattir. Yani 1 mg alınan finasterid 24 saat sonunda 0.125mg’a düşecektir. Bu da serum DHT oranını %60 düşüren minimum seviye olan 0.2mg’ın altına tekabül ediyor. DHT dalgalanması bu yüzden yaşanır. 1mg finasterid alınacaksa da en geç 18 saat arayla alınmalıdır. Özellikle senin saçın dalgalanmadan oluşacak zarara çok daha müsait bir durumda. Şakak bölgeleri ve vertex için dermaroller ile dut+minox kullan. Minox döngü oluştursa da dutasterid döngüyü yavaşlatır. İçerden finasterid takviyesi de keza yavaşlatacaktır döngü durumunu.

Ancak ben bu saça finasteridin 3-4 ay gibi uzun olan tepkime süresini de düşününce 3 günde 1 dutasterid tavsiye ederim. Dökülme şiddeti azalınca da dutasteridi tedaviden çıkarıp sadece finasteridle devam edersiniz. Son olarak bu saçı kendi haline bırakırsanız donör bölgenin zayıflama ihtimali çok yüksek. Yapacağınız ekimin sizi görsel açıdan tatmin etme olasılığı düşük. Finasteridi uzun süre kullanmanız faydanıza olur ya da kelliği kabullenip yolunuza devam edersiniz.

İşte bu be mantıken bu tebrik ederim hocam bende sizinle aynı düşünüyorum bana kalırsa finasterid sabah akşam alınmalı çünkü yarılanma süresi kısa buda hormon dalgalanmasına sebep oluyor . En kötü sabah 0,5 mg al akşam 0,5 mg daha iyi sağlıklı olur . Siz 18 saat demişsiniz oda olur bence çoğu kişi bu sebepten ötürü fayda göremiyor veya dökülme şiddetli oluyor .

Hormon dalgalanması çok kötü neredeyse aynı düşünce sahip birini görünce istemsizce sevindim ;D

Mesela bazıları diyor ki forumda xpecia kullananlar abi finasta görmediğim yan etkiyi bu vitaminde gördüm. Sebebi günde iki defa alınması  :-*

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #78 : 18 Mart 2021, 14:50:08 »

dutasteridin finasteridden farkı nedir hocam an itibari ile minox xpeciaya devam ediyorum bu kadar agresif dökülmem yoktu şahsen koronadan sonra çoştu topladığım vertexide yıkıp geçti eskiden daha kötü hal aldı minoxa başladığımda önler iyi durumdaydı şimdi o kadar inceldiki anlayamadım ama dediğiniz mantıklı geldi 3 günde 1 dutasterid almak yan etki olayınıda azaltabilir belki bugunku saclarimin halinide atayim hocam
« Son Düzenleme: 18 Mart 2021, 14:57:59 Gönderen: Brabber987 »

kellerhertotoyueller

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #79 : 18 Mart 2021, 15:38:58 »

İşte bu be mantıken bu tebrik ederim hocam bende sizinle aynı düşünüyorum bana kalırsa finasterid sabah akşam alınmalı çünkü yarılanma süresi kısa buda hormon dalgalanmasına sebep oluyor . En kötü sabah 0,5 mg al akşam 0,5 mg daha iyi sağlıklı olur . Siz 18 saat demişsiniz oda olur bence çoğu kişi bu sebepten ötürü fayda göremiyor veya dökülme şiddetli oluyor .

Hormon dalgalanması çok kötü neredeyse aynı düşünce sahip birini görünce istemsizce sevindim ;D

Mesela bazıları diyor ki forumda xpecia kullananlar abi finasta görmediğim yan etkiyi bu vitaminde gördüm. Sebebi günde iki defa alınması  :-*

Rica ederim hocam. Bu dalgalanma konusu yan etki görmeyeyim mantığıyla ilacı az kullanmakla oluşuyor biraz da. Ancak şöyle bir şey var ki yan etki ister istemez oluşur. İlacın saçı toparlama etkisi kendi başına bir yan etki zaten. DHT dediğiniz şeyin baskılandığını hissettiğinizde yağlanma azalır, kulak içindeki buşon maddesi azalır, menide şeffaflaşma görülür. Bunlar olurken de saç kuvvetlenir. Bunların hepsi ilacın yan etkileri zaten. Bu ilaca başlayan adam pozitif etki görürken yaygın görülen bu yan etkileri de kabullenmek zorundadır. Ereksiyon yan etkisi ise oldukça düşüktür çünkü ereksiyon testosteron+DHT etkisiyle oluşur. Testosteron arttığı için de ereksiyonda sorun oluşmaz. Sadece DHT azalması tahrik olmayı azalttığından erkeklik gidiyor sanrısına kapılır. Gören de 7/24 cinsel hayatları var sanır. Yani bu konuda gözünüzü korkutan kişiler yüzünden finasterid almaktan korkmayın. Bilinçli olun ve doğru bir zamanlama ile ilacı aksatmayın.

Sonuç olarak sizin de dediğiniz gibi günde 2 kere alınması da sakınca oluşturmaz çünkü yan etki olasılığı aynıdır yarılanma ömrü ve vücut yararı düşünülünce kandaki değerin 0.2 mg altına inmemesine dikkat edilmelidir.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2021, 18:04:41 Gönderen: kellerhertotoyueller »
  • Yaşınız 24

kellerhertotoyueller

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #80 : 18 Mart 2021, 15:53:27 »
dutasteridin finasteridden farkı nedir hocam an itibari ile minox xpeciaya devam ediyorum bu kadar agresif dökülmem yoktu şahsen koronadan sonra çoştu topladığım vertexide yıkıp geçti eskiden daha kötü hal aldı minoxa başladığımda önler iyi durumdaydı şimdi o kadar inceldiki anlayamadım ama dediğiniz mantıklı geldi 3 günde 1 dutasterid almak yan etki olayınıda azaltabilir belki bugunku saclarimin halinide atayim hocam

Dutasterid DHT’yi tip1 5 alfa redüktazı da engelleyerek serumda %90 baskılar. Saç derisinde ise %60’ın üzerinde bir baskılamaya sahiptir. Finasteridde bu oran %33 civarındadır. Dutasteridin ön bölgede daha etkin olmasının sebebi de budur.

Dutasteridi uzun süre kullanmak saç dökülme şiddetine göre mantıklı bence. Sizin dökülme tipiniz agresif ve tek başına finasterid yetersiz gelir bence. Dutasterid şiddetli dökülme ataklarının önüne geçer. Yan etki oranı finasteride göre fazla ama çok büyük bir fark yok. Dutasteridi 10 yıl kullanan bir ünlü vardı. Adı Ashton Kutcher. Muhakkak yan etki görmüştür ama 2-3 ay aralar vererek kullandığını düşünüyorum. Hatta ilacı bırakıp 2 çocuk sahibi bile olmuş. Saçları ince ama halen gür ve çok iyi durumda. Kesinlikle kullanın hocam. Mesele keşke sadece kel kalmaktan ibaret olsa. Aşırı yağlanmadan, kaşıntı yüzünden uyuz gibi dolaşmaktan iyidir. DHT’nin fazlalığı her açıdan problem oluşturuyor ve sosyal hayatı mahvediyor.
  • Yaşınız 24

such

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #81 : 18 Mart 2021, 18:22:43 »
    Minoxidile artık bulasmıssın  bir omur boyu her gun  sıkacaksın yapacak bir seyin yok eger bırakırsan sacın dahada kotu bir hal alır norwaad 6 ları rahat bulur  zamanla  tabiki( 3 4 yıl ) haberin olsun  kardesim   bırakmayı dusundugundedde bana ozelden yaz  bu sok dokulmeden etkilenmemen icin sana kullanacagın tedavileri soyleyecegim  finasterid kullanmanı tavsiye ederim  ama yasın biraz erken genellikle 24 ten sonraki yaslara oneriyorum yanetki risklerini goze alıyorsan kullan xpecia gunde iki kez kerozan gunde 1 kere kullanmaya basla   6 ay sonra yavas yavas saclarında bir canlılık hissedeceksin finle beraber kullanımında dahada iyi sonuclar alınıyor tabi   minoxuda kullanmayı bıraktıgında kesinlikle bu ucunu aynı anda kullan sok dokulme yasamayasın diye.

hiç utanmıyor musun her önüne gelene finasterid kullan demeye,bir de öncesinde minoxu kötülermiş gibi görünüp manipüle ediyorsun,BELLİ Kİ MANİPÜLASYON YÖNTEMLERİ HAKKINDA AZ Bİ BİLGİN VAR  adamcağızlar da kim bilir manipüle oluyorlardır

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #82 : 18 Mart 2021, 18:30:43 »
hiç utanmıyor musun her önüne gelene finasterid kullan demeye,bir de öncesinde minoxu kötülermiş gibi görünüp manipüle ediyorsun,BELLİ Kİ MANİPÜLASYON YÖNTEMLERİ HAKKINDA AZ Bİ BİLGİN VAR  adamcağızlar da kim bilir manipüle oluyorlardır

sevimlir  olup gitti forumdan amk cahili ak-47 gibi mesaj atıyordu kurtulduk. Boş boş konuşmuş
« Son Düzenleme: 18 Mart 2021, 21:19:38 Gönderen: Execuvite »

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #83 : 18 Mart 2021, 19:50:29 »
Hocam dusunuyorum suan kullanmayi kafaya koydum haftada 4gun filan icsek yine etki verir mi sizce
Haftada 4 gün bende işe yarıyor. Hergün de içtim iki hafta kadar bir fark göremeyince 4e düşürdüm tekrar. En optimum kullanma dozu günde birdir evet ama arkadaşlar malesef çok yanlış biliyor bir gün sonra dht seviyelerin aniden zıplamıyor yani kademe kademe artıyor. Dalgalanma olacak olsa o 5-6 saat zaman diliminde de oluyo ama yan etki görmene sebep değil bu. Ben senin yerinde olsam hergün 0.5 yada 1 kullanırım riske atmam agresif çünkü en optimal dozla başla başlayacaksan. 3 ay sonra saça olan etkilerini anlıyorsun motivasyonunu bozma bir ayda etki etmez, etti diyende net psikolojiktir. Kolay gelsin.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #84 : 19 Mart 2021, 00:42:14 »
Dutasterid DHT’yi tip1 5 alfa redüktazı da engelleyerek serumda %90 baskılar. Saç derisinde ise %60’ın üzerinde bir baskılamaya sahiptir. Finasteridde bu oran %33 civarındadır. Dutasteridin ön bölgede daha etkin olmasının sebebi de budur.

Dutasteridi uzun süre kullanmak saç dökülme şiddetine göre mantıklı bence. Sizin dökülme tipiniz agresif ve tek başına finasterid yetersiz gelir bence. Dutasterid şiddetli dökülme ataklarının önüne geçer. Yan etki oranı finasteride göre fazla ama çok büyük bir fark yok. Dutasteridi 10 yıl kullanan bir ünlü vardı. Adı Ashton Kutcher. Muhakkak yan etki görmüştür ama 2-3 ay aralar vererek kullandığını düşünüyorum. Hatta ilacı bırakıp 2 çocuk sahibi bile olmuş. Saçları ince ama halen gür ve çok iyi durumda. Kesinlikle kullanın hocam. Mesele keşke sadece kel kalmaktan ibaret olsa. Aşırı yağlanmadan, kaşıntı yüzünden uyuz gibi dolaşmaktan iyidir. DHT’nin fazlalığı her açıdan problem oluşturuyor ve sosyal hayatı mahvediyor.
Haftada 4 gün bende işe yarıyor. Hergün de içtim iki hafta kadar bir fark göremeyince 4e düşürdüm tekrar. En optimum kullanma dozu günde birdir evet ama arkadaşlar malesef çok yanlış biliyor bir gün sonra dht seviyelerin aniden zıplamıyor yani kademe kademe artıyor. Dalgalanma olacak olsa o 5-6 saat zaman diliminde de oluyo ama yan etki görmene sebep değil bu. Ben senin yerinde olsam hergün 0.5 yada 1 kullanırım riske atmam agresif çünkü en optimal dozla başla başlayacaksan. 3 ay sonra saça olan etkilerini anlıyorsun motivasyonunu bozma bir ayda etki etmez, etti diyende net psikolojiktir. Kolay gelsin.
Pazartesi ürologa gorunucem onun kontorulunde baslamak istiyorum bakalim ne dicek

explosen

• Hero Member
« Yanıtla #85 : 19 Mart 2021, 00:55:45 »
sana bakanlar bir zaman gelicek kel olmuşssun yanı tepen gölgen bıraz önler açıulmıs aynı kişiler 1 2 ay sonra görünce diyicekler saçların çıkmış ve bu böyle sürüp gidecek ama her şok dan sonra dökülme sayın daha artacakdır
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi proscar 5/1 bir kötülüğünü görmedim bu konuda duruşum konudaki gibi https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27709.0

Alfaromeo

• Full Member
« Yanıtla #86 : 19 Mart 2021, 18:30:20 »
sana bakanlar bir zaman gelicek kel olmuşssun yanı tepen gölgen bıraz önler açıulmıs aynı kişiler 1 2 ay sonra görünce diyicekler saçların çıkmış ve bu böyle sürüp gidecek ama her şok dan sonra dökülme sayın daha artacakdır

Merhaba ilgimi çekti. , Şok dediyiniz tam olarak ne?  Onu anlayamadım

explosen

• Hero Member
« Yanıtla #87 : 20 Mart 2021, 02:34:35 »
Merhaba ilgimi çekti. , Şok dediyiniz tam olarak ne?  Onu anlayamadım
6 aylık dönemlerde çıkan saçların dökülmesi ve o zamana kadar mınox sayesınde duran saçlarında beraberinde gitmesi sonra genefilzilenip bunun bı 6 -7 ay sonra aynı etkiyi yapması
  • Yaşınız 33
  • Medikal Tedavi proscar 5/1 bir kötülüğünü görmedim bu konuda duruşum konudaki gibi https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=27709.0

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #88 : 20 Mart 2021, 11:12:15 »
6 aylık dönemlerde çıkan saçların dökülmesi ve o zamana kadar mınox sayesınde duran saçlarında beraberinde gitmesi sonra genefilzilenip bunun bı 6 -7 ay sonra aynı etkiyi yapması

4-6 ayda zaten etkisi olup olmadığıni görüyor kişi.Dongu derlerdi önceden şimdide zaman dilimi geldi bence çok yanlış bir düşünce.Kisi buna bakarak nasıl olsa kullanıp 6 ayda dokulecek  gibi yanlış bir düşünceye girebilir. minoxil böyle bir ilaç değil bence.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2021, 11:20:18 Gönderen: Beysev »

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #89 : 20 Mart 2021, 14:06:48 »

Hocalarim bu yaglanma icin sampuan onerisi olucak var mi suana kadar sebamed anti airlos ve suan bixovin sarimsakli kullanuyorum pek ise yaramiyorlar oneriniz var midir

Facebook Twitter Instagram