Gönderen Konu: 4 aylık minoxil kullanımı yorumlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 15770 defa)

Brabber987

• Full Member
Ynt: 4 aylık minoxil kullanımı yorumlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #46 : 15 Şubat 2021, 18:18:06 »
reçetesiz alabilirsin
hocam finasterid cinsel anlamda cok kotü etkiler mi yaşım daha 21 oldugu icin cekiniyorum ama saclarimida korumak istiyorum

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #47 : 15 Şubat 2021, 18:24:32 »
%3 yan etki riski var bende ilk başladığım zamanlar çok korkuyordum hatta bugün eski fotoğraflarıma bakarken jinekomasti filan olurum diye göğüs uçlarını filan çekmişim onları gördüm :D ilaca al ve gerisini unut ilk bir ay içinde hafif testis ağrısı ya da sperm sıvılaşması olabilir bunlar hafif yan etkiler düzeliyor ilk aydan sonra. Cinsel olarakta aklın sürekli aşağıda olursa etkilenirsin psikolojik olarak. Psikolojini yüksek tut. Finasterid dışında bu yaşta kellesmeye basladiysak başka birşey işe yaramaz.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #48 : 15 Şubat 2021, 18:41:01 »
hocam finasterid cinsel anlamda cok kotü etkiler mi yaşım daha 21 oldugu icin cekiniyorum ama saclarimida korumak istiyorum

aynı yaştayız

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #49 : 15 Şubat 2021, 21:38:05 »
Hiç olmadı minoxa proscar, avodart fln birşey at. Hiç olmadı topikal destekle.
Bu tür şeyler devamlılık istiyor ve ben muhtemelen 2-3 ay sonra bunları yapmaktan sıkılırım. O yüzden hiç başlamamak en iyisi diye düşünüyorum şimdilik, belki ilerde durum daha kötü olursa mecbur başlarım :d

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #50 : 15 Şubat 2021, 22:01:36 »
Bu tür şeyler devamlılık istiyor ve ben muhtemelen 2-3 ay sonra bunları yapmaktan sıkılırım. O yüzden hiç başlamamak en iyisi diye düşünüyorum şimdilik, belki ilerde durum daha kötü olursa mecbur başlarım :d

durum bir şey yapmadığın sürece asla iyiye gitmez imkansız bunun olması
saçı korumak çıkarmaktan çok daha kolay

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #51 : 15 Şubat 2021, 22:04:26 »
İlerde kötü durumdan sen memnun olmayacaksın ve yeni saç çıkmayacak bu yüzden tedavin başarılı olsa yani olanı korusan bile seni tatmin etmeyecek o yüzden ne kadar erken başlarsan o kadar iyi.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #52 : 15 Şubat 2021, 22:29:38 »

Buradaki çoğu eleman gibi hafif değil, baya ciddi dökülmen var. Minoxil de sıkılınca bırakabileceğin bir etken değil. Ki bu listenin en başında gelir.

Sıkılırsan, kel kalırsın kardeşim.

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #53 : 15 Şubat 2021, 23:37:31 »
aynı yaştayız
pzt gününe randevu aldim kan testlerimi yaptirip basliyorum hocam finasteride

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #54 : 16 Şubat 2021, 03:07:22 »
Sıkılırsam kelimesi sanki havalı gibi görünmüş hocalarım ama ben kendi uyuşukluğumu bildiğim için öyle dedim, yani başlarım bir gazla beraber ama devamını getiremem diye korkuyorum. Bu tür şeylerde genelde hep yarım yamalak bırakıyorum ve minoxil'i yarıda bırakmak daha kötü sonuçlar verebilir diye düşünüyorum.
Minoxil'e dutasterid ya da finasterid karıştırıp uygulayan var mı? Ne kadar hapı ne kadar minoxil'e karıştırmalıyız pek bilmiyorum da bu tür şeyleri.

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #55 : 16 Şubat 2021, 11:18:17 »
aynı yaştayız
Hocam suanki sac durumum sizce nasıl bir ışık görebiliyor musunuz

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #56 : 16 Şubat 2021, 11:20:14 »
Saçlarda ışık var ama gidici duruyor finasterid başlaman gerekiyor

Brabber987

• Full Member
« Yanıtla #57 : 16 Şubat 2021, 11:50:04 »
Saçlarda ışık var ama gidici duruyor finasterid başlaman gerekiyor
Minox dongusu yasiyoeum suan asiri dokulmem var pzt doktora gidip basliyorum finasterid

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #58 : 16 Şubat 2021, 12:01:41 »
Minox dongusu yasiyoeum suan asiri dokulmem var pzt doktora gidip basliyorum finasterid
Doktora gitmen bir etki etmez en fazla kan değerlerini öğrenirsin bu yan etki yaşayıp yaşanmayacağını ortaya çıkarmaz. İnsanların yanlış algıladığı şey bu. Ve aynı zamanda kandaki DHT seviyeleri herşey değil , DHT yerel olarakta üretilen bir hormon yani biz kanda %70 baskiladigimizda kafa derisinde o kadar baskilamiyoruz ya da başka bir yerde. Doktora gitmene gerek yok açıkçası hatta sana ne diyecek biliyor musun , sen ne yapıyorsun ilerde çocuğun olmaz falan filan. Evet binde bir hatta on binde bir ihtimal olabilir bu ama ben çevremde kalıcı yan etki gören görmedim hepsi bırakınca düzeldi. Doktorlar böyle birşeyin riskine girmiyor doğal olarak. Amerika'da içeri selam diyip saç dökülmem var diyene doktorlar direk finasterid yazıyor bizde maalesef doktorlarda çok bilgili değil bu konuda. Başlayıp başlamamak sana kalmış ama kendimden örnek vermem gerekirse kendim ilk başlarken çok korkuyordum ama şu anda çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum ve kullanmadan ilacı kötüleyenlere sinir oluyorum.

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #59 : 16 Şubat 2021, 14:38:44 »
Doktora gitmen bir etki etmez en fazla kan değerlerini öğrenirsin bu yan etki yaşayıp yaşanmayacağını ortaya çıkarmaz. İnsanların yanlış algıladığı şey bu. Ve aynı zamanda kandaki DHT seviyeleri herşey değil , DHT yerel olarakta üretilen bir hormon yani biz kanda %70 baskiladigimizda kafa derisinde o kadar baskilamiyoruz ya da başka bir yerde. Doktora gitmene gerek yok açıkçası hatta sana ne diyecek biliyor musun , sen ne yapıyorsun ilerde çocuğun olmaz falan filan. Evet binde bir hatta on binde bir ihtimal olabilir bu ama ben çevremde kalıcı yan etki gören görmedim hepsi bırakınca düzeldi. Doktorlar böyle birşeyin riskine girmiyor doğal olarak. Amerika'da içeri selam diyip saç dökülmem var diyene doktorlar direk finasterid yazıyor bizde maalesef doktorlarda çok bilgili değil bu konuda. Başlayıp başlamamak sana kalmış ama kendimden örnek vermem gerekirse kendim ilk başlarken çok korkuyordum ama şu anda çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum ve kullanmadan ilacı kötüleyenlere sinir oluyorum.
Yazdıklarına tamamen katılmakla birlikte doktora gitmesinin bir zararı olduğunu düşünmüyorum hocam, ben de her ay kan veriyorum karaciğer enzimlerime bakıyor ters bir şey var mı diye. Ama üroloji kısmı için bir tetkik yapmıyor doktor, sanırım önemli olan da orası :d

Facebook Twitter Instagram