merhaba dostlar bugün ürolojiye gittim finasterid kullanırken testler filan yardımcı olsun diye cok iyi bir doktora benziyordu yarım saat psokolojik danısman gibi konustu benle finasterid nedir ne için kullanılır olası yan etkiler filan nedir hepsini tek tek anlattı etki mekanızması nı yaşımın cok genc olduğunu hormonlarımın daha yeni oluştuğunu finasteridin hormonları bozma etkisinin olduğunu anlattı kendide saçları dökülmüş bu arada dedi ben bir ürolog olarak kendim bu yan etkileri göze alamadım dedi sana önermiyorum bir ürolog dedi ama kendi bilceğin iş sende dedi finasterid aslında prostat için kullanıldığı cok zorda kalmadıkça prostat içinde vermemeye çalışıyoruz baska yollarla çözüm bulmaya çalışıyoruz dedi evli bir adam olsan çocukların olsa kullanmak istesen seni anlarım dedi ama şuan önünde seneler var ve sen cinsel sağlığını bu yaşta hormon dengesini bozarak mahvedebilirsin dedi saç için kullanmış hastaları olduğu kullanıp gelenlerin hocam performans alamıyorum sertleşmiyor canım istemiyor gibi şikayetlerle gelenlerin olduğu söyledi onları düzeltmeye calıştıklarını söyledi ve dediki aksine 1 2 haftada geçer diye düsündüğümüz etkiler vücütta kalıcı zararlara yol açabilceğini söyledi bu ilacı sadece cinsel etkiler için düşünmemem gerektğiğ başka vücüt yerlerinede çok etkisi olduğunu ilerleyen yıllarda bir yerden vücüt error verebileceğinide söyledi en son dedim hocam psokolojik olarak gerçekten saçlarımın dökülmesi beni üzüyor bu ilacı kullanmaya karar vermiştim ama şuan vazgeçtim gibi dedim dediki senin bilceğin iş ben sana her şeyi anlattım ürolog olarak tavsiye etmem dedi ve saçlarımın sadece kullandığım sürecet toparlanacağını bırakınca yine aynı hale geleceğini söyledi uzun yıllarda kullanman bu yaşta çok tehlikeli dedi bende teşeküür ederek yanından ayrıldım anlaycağınız dostlar kafam allak bullak oldu bu ilaca başlamaya korkarken doktorun da tavsiye vermemesi beni bu ilaçtan uzaklaştırdı yaşım 21 ve bu sacları artık minox xpecia dermaroller ile kullanmaya devam edicem gibi gözü karartıp finasterid kullanmazsam
Saç durumunu bilmiyorum ama, topikal de denenebilir.
Her zaman diyorum, tedavide hafiten serte gitmek lazım. Laps diye oral kullanıma geçmemek gerek benxe.