Gönderen Konu: 2.5 aylık minox, 2 aylık dutas sonuçları, Norwood 2 olduk mu ?  (Okunma sayısı 6901 defa)

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
  dudası haftada her gune cıkar minoxidil  sabah aksam her gune cıkar bir dene  bakalım  o on taraf kapanırsa kullanmaya devam et  dahada acılırsa   kokten hepsini bırakırsın  sende zaten boyle bir tavsye bekliyon   

|Logan|

• Hero Member
Kapanma olması için minoxidili her güne ya da dutası haftada 3'e çıkarmalı mıyım ?

Bence sen kapanmadan önce korumasını bekle. Dutasa rağmen yastıkta 20 22 tel dökülüyor diyosun  ya aşırı agresif dökülmen var ya da dökülmeni başka şeyler de tetikliyo. O açık bölgeye ekim yaptırırsın minoxil saç çıkarsa bile illa bir gün döngüye giricek hep saç sağlamıyo ki sana bazen döngüyle gidiyo. Sen dutas almaya devam et durur umarım dökülme belki de mevsimsel dökülme diyicem ama mevsimsel dökülme eylül ekim ayında oluyor çok büyük ihtimalle.
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

ahmetbird

• Full Member
Senin tik tok ta videon mu vardı hocam?
Akşamları 10 fıs minoxidil-(Başlangıç 26 Eylül 2019)

Sawpoo Şampuan
Konazol Şampuan (haftada 2 gün)

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
Bence sen kapanmadan önce korumasını bekle. Dutasa rağmen yastıkta 20 22 tel dökülüyor diyosun  ya aşırı agresif dökülmen var ya da dökülmeni başka şeyler de tetikliyo. O açık bölgeye ekim yaptırırsın minoxil saç çıkarsa bile illa bir gün döngüye giricek hep saç sağlamıyo ki sana bazen döngüyle gidiyo. Sen dutas almaya devam et durur umarım dökülme belki de mevsimsel dökülme diyicem ama mevsimsel dökülme eylül ekim ayında oluyor çok büyük ihtimalle.
Benim aklıma geçici dökülme olan telogen effluvium geldi o da olabilir
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

emekli kel

• Hero Member
 iyi gidiyor minox ne vericekse 3 ayda verir gunde 2 kullananlara sende uzun vadede daha verici olabilir.finasa gecince sonucun bozulcağını sanmıom ama finas on çizgiyi bozuyor diyenlerde vardı bir aralar.belli süre daha kal bu tedavide.4 bucuk at dongusu falan var insallah etkilenmezsin
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

|Logan|

• Hero Member
Benim aklıma geçici dökülme olan telogen effluvium geldi o da olabilir

Kaç aydır bu kadar anormal dökülme yaşıyosun?
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

Lauri

• Hero Member
Kaç aydır bu kadar anormal dökülme yaşıyosun?

Beyler mevsimsel dökülme olabilir mi? Normalde bahar geçişlerinde olur diye biliyorum ama, malum mevsimler kaydı, bünye şaşırmış olabilir mi?

|Logan|

• Hero Member
Beyler mevsimsel dökülme olabilir mi? Normalde bahar geçişlerinde olur diye biliyorum ama, malum mevsimler kaydı, bünye şaşırmış olabilir mi?

Mevsimsel dökülme 2 haftadan fazla sürmez deniliyor bence mevsimsel değil. Agresif bir kayıp yaşıyor bence. Dutasterid shedding de olamaz çünkü duttan önce 40 tel dökülüyomuş. Dutasterid biraz azaltmış dökülmeyi 20 ye indirmiş ama yine de fazla. Testosterona da biraz fazla duyarlı olabilir belki saçlar
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

Mehmetali32

• Hero Member
 Bu kardesimiz henuz 2.5 aydır dudasterid kullanıyor  ben bir finas kullanıcı sı olarak ilk 3 ay kullandıgımda dokulmelerim artmıstı  3 aydan sonra dokulmemde azalıs 6 aydan sonrada durup saclarım kalitelesmeye baslamıstı dokulmesi normal      minoxidilde ilk baslarda dokulmede artıs yapar hatta cogu doktorlar telas yapmayın soyler yenileri daha kalın cıksın diye zayıflar dokulur  soylerler  bu arkadas ikisinide kullandıgından  su anda dokulmesinde artıs yasanıyor ama 6 aydan sonra kesilecek telasa gerek yok  bu anti androjen ilaclar olsun sprey olsun calısma mekanizması bu ilk basta dokerler daha saglıklısı gelsin diye bu yuzden yani tabi minoxun donguleri ileride karsılasmasa   6 aydan sonra kesilecek bu ilacları kullanıpta gunde 200 300 tel dokulen insanlar var  ilk 3 ay tabiki bu boyle erken anafaz evresine girdigi icin .
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

|Logan|

• Hero Member
Bu kardesimiz henuz 2.5 aydır dudasterid kullanıyor  ben bir finas kullanıcı sı olarak ilk 3 ay kullandıgımda dokulmelerim artmıstı  3 aydan sonra dokulmemde azalıs 6 aydan sonrada durup saclarım kalitelesmeye baslamıstı dokulmesi normal      minoxidilde ilk baslarda dokulmede artıs yapar hatta cogu doktorlar telas yapmayın soyler yenileri daha kalın cıksın diye zayıflar dokulur  soylerler  bu arkadas ikisinide kullandıgından  su anda dokulmesinde artıs yasanıyor ama 6 aydan sonra kesilecek telasa gerek yok  bu anti androjen ilaclar olsun sprey olsun calısma mekanizması bu ilk basta dokerler daha saglıklısı gelsin diye bu yuzden yani tabi minoxun donguleri ileride karsılasmasa   6 aydan sonra kesilecek bu ilacları kullanıpta gunde 200 300 tel dokulen insanlar var  ilk 3 ay tabiki bu boyle erken anafaz evresine girdigi icin .

Dediğinizde haklısınız ama bu arkadaşın saçı dutasterid kullanmadan önce yastıkta 40 tel dökülüyormuş. Şu an 20 tel dökülüyo yani işe yaramış dutasterid dökülmeyi azaltmış ama yetersiz kalmış. Yani sizin dediğiniz gibi dökülmede artış yok aslında azalma var ama yetersiz.
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22

Mehmetali32

• Hero Member
  DUDASTERİD ve finasterid ilaclarının insanda yeterli veya yetersiz oldugunu test edebilmek icin en az 1 yıl kullnılması lazım dır  gunde 40 tel dokuldugunu yada 20 tele dustugunu oyle anlasılmaz aslında yastıklar olsun bunlar her zaman  elektrik yuklu  yalıtkan maddelerdir sacla temasında oraya tutunup kalırlar  o yuzden herzaman   degisilmesinden yanayım   ve bunu anlamak icin dus sırasıında dokulen saclara bakmak lazım aslında  referansı bunun uzerinden almak lazımdır  beni anladıgınızı  dusunuyorum degerli forum farklı yorumlara acıgım tabiki .
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

HEKTOR

• Hero Member
Kizlar soruyor diye bi site kullanıyor musun

emekli kel

• Hero Member
 yiğen saçlar nasıl
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

İnceTellii

• Sr. Member
Hocam süreciniz ne durumda
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Dermaroller şakaklara 0.25 2 günde 1
Magnezyum takviyesi
Dermastamp 1.5mm haftada 1
Hint yağı 1 çay kaşığı hergün

mmmyyyyy999

• Yeni üye
  • *
Ynt: 2.5 aylık minox, 2 aylık dutas sonuçları, Norwood 2 olduk mu ?
« Yanıtla #29 : 02 Kasım 2024, 18:04:40 »
minoxu nasıl kullandınız detaylı yazar mısınız(saç yıkama süresi faln)

Facebook Twitter Instagram