Gönderen Konu: Finasteride kullanmak ön bölgede dökülmeyi artırır mı?  (Okunma sayısı 5782 defa)

NoBald

• Yeni üye
  • *
Finasteride kullanıldığında sadece tepe ve orta bölgenin korunduğu söyleniyor ve dht yi bastırdığı için testosteronun arttığı söyleniyor. O artan testosteron da gelip ön bölgedeki saçlara zarar vermeye başlıyormuş bu doğru mu? Bilen eden varsa bilgilendirirse sevinirim.

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
Ynt: Finasteride kullanmak ön bölgede dökülmeyi artırır mı?
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2021, 17:55:48 »
Finasteride kullanıldığında sadece tepe ve orta bölgenin korunduğu söyleniyor ve dht yi bastırdığı için testosteronun arttığı söyleniyor. O artan testosteron da gelip ön bölgedeki saçlara zarar vermeye başlıyormuş bu doğru mu? Bilen eden varsa bilgilendirirse sevinirim.
      Evet am finasteridte sactaki scalptaki testesteron oranları cok artmıyor yani dokecek kadar  artmıyor  finasteridte bu oran makul seviyede zaten anti androjen ilacları sacının incelmesini onluyor erkek tipi kellik aslında erkek tipi incelmeye baglı sac dokulmesi budur  sac incele incele daha cıkmaz o bolgede bu ilaclar bunu onluyor ama diger agır androjen ilacları misal dudasterid zamanla ondeki sac cizgisine on bolge saca cok yuksek testerondan dolayı seyreltmeler yasatıp acıyor ama sac kalitesinde kalınlıgında cok artıs oldugu icin bu anlasılmaz oluyor  fazla testodan sac doker sacta    mantık bu bu yuzden finasterid sac icin onaylanmıs vucutta sacta tolere  edilebilir tek ilac 
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

NoBald

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2021, 18:02:47 »
      Evet am finasteridte sactaki scalptaki testesteron oranları cok artmıyor yani dokecek kadar  artmıyor  finasteridte bu oran makul seviyede zaten anti androjen ilacları sacının incelmesini onluyor erkek tipi kellik aslında erkek tipi incelmeye baglı sac dokulmesi budur  sac incele incele daha cıkmaz o bolgede bu ilaclar bunu onluyor ama diger agır androjen ilacları misal dudasterid zamanla ondeki sac cizgisine on bolge saca cok yuksek testerondan dolayı seyreltmeler yasatıp acıyor ama sac kalitesinde kalınlıgında cok artıs oldugu icin bu anlasılmaz oluyor  fazla testodan sac doker sacta    mantık bu bu yuzden finasterid sac icin onaylanmıs vucutta sacta tolere  edilebilir tek ilac
Yani finasteride kullanmaya başlarsam ön bölgede sıkıntılar yaşar mıyım yoksa aynı mı kalır?

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2021, 18:08:36 »
Yani finasteride kullanmaya başlarsam ön bölgede sıkıntılar yaşar mıyım yoksa aynı mı kalır?
hicbir sıkıntı yasamazsın sac konusunda  ilk 3 ay dokulme artabilir telas yapma sac konusunda guvenilen tek ilac diyorum sana digerlerine asla guvenme  baska seylerden eder adamı birde ilk aylar menide sıvılasma ereksiyon sorunu yasayabilirsin sıkıntı yapma gececek
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2021, 19:11:40 »
Saclarini dokmesi icin testesteronun %200 civari artmasi lazim bunu hicbir anti androjen ilaci yapamaz.
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 05 Ocak 2021, 20:18:40 »

Dutasterid hem saçı seyreltip hem de saç kalitesinde artış nasıl yapıyor ikisi aynı anda nasıl oluyor çok garip bilimsel bir makale var mı bu çıkarımınla ilgili
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

NoBald

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 05 Ocak 2021, 21:06:00 »
Saclarini dokmesi icin testesteronun %200 civari artmasi lazim bunu hicbir anti androjen ilaci yapamaz.
Kullandığınız D3 vitamini ne işe yarıyor tam olarak

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 05 Ocak 2021, 21:17:17 »
Dutasterid hem saçı seyreltip hem de saç kalitesinde artış nasıl yapıyor ikisi aynı anda nasıl oluyor çok garip bilimsel bir makale var mı bu çıkarımınla ilgili
  khomur acıklıyorum guzel bir dille sordugun icin tabi    cıkarımla ilgili su an   kendi sacını dusun  bu ilaclar genellikle sacın tepe ve orta bolumunde ise yarayan  ilaclar  evet on tarafada faydaları var ama  sacımızın on cizgisi on bolgesi sadece dht ye duyarlı degildir aynı zamanda testesteronada duyarlıdır finasterid  dht ye nerdeyse yarı dusurur aynı oranda yarı oranda testo artısı saglar ama dudasterid cok alakasız bir sekilde hormon dalgası yaratarak %152 yukseltir bak aynı oran finas alanlarda %44  testo artısı yapar scalpte  hic duydunmu anti androjen ilaclarının on bolgede sac cizgisini bozdugu neden sanıyorsun aslında 1mg den fazla alınan oran bile kafadaki testoda %5 gibi bir oynama yapar vucutta bu dedigimi hic unutma %1 bile bir oran degisse hemen sinyal verir nasıl verir onuda acıklayayım hemen sivilcelenme iltihaplanma  unutkanlık asırı terleme titreme sık sık idrara cıkma ereksiyon olamama meni sıvılasması gelmemesi cisin kan seklinde gelmesi  gelelim sac konusuna dudasterid kafadaki %52 dht yi bloke eder finasterid %38 aynı sekilde %152 ye %44 artısa sebebp olur sacta AGA SI OLANLARDA ozellikle genclerde ben neden onermiyorum cunku bu kisilerin sadece DHT YE  duyarlı degiller aynı sekilde testesteronada cok duyarlıdırlar   bu kisiler ben bu yuzden on bolgede zaman icerisinde bu kisilerin sacının on bolgesinin seyreldigini ve sinsi birsekilde geriye gittigini gordum genel olarak sac kalitesine gelince  cok basarı saglıyor ama unutmayın bu hormon dalgalanması yaratarak bunu yapıyor finasterid boyle degil sacta birini azaltırken digerini aynı sekilde azaltarak islem goruyor ve 1 gundeatılıyor digersi gun tekrar aldıkca bu deger saca zarar vermeden isliyor ama dudasterid vuctta birken bir ilac hep testonun buralarda birikmesi vucutta dolasması ciddi sorunlara neden oluyor mesela nasıl ben dud alanlara bazen yazıyorum bu adamlar diyorki libidom cok yuksek cok azgınım buda sorunlara yol acıyor unutmayın ne kadar libidon yuksek olursa sac o kadar zarara ugrar vucutta hep testo dolasması iyi degil sacada iyi degil  dudasterid cok sekilde istegi arttırırken erkeklerde zamanla sperm sayısında azalmaya gelismesine engel ve saclarda on bolge ozellikle diyorum sac cizgisinde bozulmayı tetikliyor seyrelme dedigim bu herzaman diyorum fin vucut tolere edebiliyor dudası tolere edemiyor sac kalitesi ile seyrelmesi aynı sey algılama bu gibi ilaclar sacı daha kalın eder seyrelme ise sacta ve vucutta herzaman fazla testonun dolasması ile zamanla olan bir sey bu ilaclar ikiside vucutta testoyu arttıran ilaclar biri duzenli arttırırken digeri orantısız bir sekilde arttırır vucutta birikir sacta testo da etkili on bolge scalp arkaya gore cok hassastır kucuk bir orandan bile etkilenir bir de bunu unutma bu ilaclar sac cıkartmaz olan sacı korur incelmeden korur kalınlastırır her zaman diyorum bazen aza kanaat etmeliyiz   dudasteridin zararı cok ama cok en basitinden bugun 1kisi sırf penisi kalkmıyor diye intihar etmis her yıl binlerce si var boyle bu ilacların bu gibi yan etkileri var inssaallah finas kullanıcı olarak basıma gelmez guveniyorum finasa ama dudas  ta yan etkiler cok daha artıyor ve bu zamanla oluyor yıllar icinde dudas asırı istek yapıyor ama millette sperm sıvılasması  kısırlık testis agrısı  testis kuculmesi penis kalkmaması karaciger iltihaplanması bobrek kalp beyin sistemlerinde sorun unutkanlık  hipotalamusta noronlarda sorun  saymakla bıtmez bak burası cok onemli bunlardan ciddilerini gormen icin en az 2 3 yıl kullanmam lazım hemen gormezsin jinokomasti 6 ayda gorebilirsin ama saymakla bitmez ben bu yuzden DUDAS=ZEHİR diyorum insanlara onermiyorum milletin anasını aglatır diyorum insanlar finasteridten suphe ederken ben millete zehir tavsiye edemem  finasteride guveniyorum cunku baska carem yok bu hastalıga karsı tek kozum vucuttan 1 gunde atılıyor bırakıldıgında  bedenin temizleyebiliyor    ben yarın cocugum olmazsa sacım olmus ne fayda  yada cocuguma bir kalıtsal hastalık olusursa bu ilaclar bunlarıda yapabilir finasteridite evlendigimde cocuk yapmayı dusundugumde 6 ay onceden bırakacagım   ben sana uzun uzun anlattım onceden yazmıstım yine umarım dedigi anlamıssındır   iki konuya yer verdim ilk sorduguna ve dudasın zararlı olduguna bilimsel makale okuduklarımı zaten anlatıyorum  ben bu dalda arastırmacıyım makale paylasmıyorum kendi bildiiklerimi ve ilacın yan etkisini basarı duzeyini ikisini referans alarak insanlara oneriyorum ama onerilecek bir ilac degil icenler cok takıntılı sacım olsun en etkili ilactır diyerek sadece sacım gitmesin diiyerek  bedenine ugrattıgı zararı gelecekte evlenme cocuk sahibi olma bunları dusunmeyerek sacın dokulmesinin siddetini gorerek ne olursa olsun ayagına iciyorlar  icen kisilere saygı duyuyorum boyle dusunmeniz i tavsiye ediyorum 1 elinizde sac diger elinizde butun vucudunuza olusturdugu zararı goz onune alarak zarar fayda degerlerini elinizde tartarak icin hangi taraf agır geliyorsa ona gore davranın bence    sana paragraflarca yazarak anlattım umarım dediklerimden bir bakıs acısı cıkarmıssındır
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 05 Ocak 2021, 21:18:08 »
  dudasla bu oranı yakalıyorsun snowly  zamanla vucutta biriktigi icin seyrelme yasanıyor
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2021, 21:32:59 »
  dudasla bu oranı yakalıyorsun snowly  zamanla vucutta biriktigi icin seyrelme yasanıyor
Yav saçmalama binlerce dut kullanan kişinin konusunu okudum sadece 1 tanesinde en önde agresif bir dökülme gördüm hepsi memmundu.
Ben bile dutla en ön bölgemi toparlamıştım kısa süreliğine

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2021, 21:33:00 »
kral verdiğin sayılarda yanlışlık var doğrusu resimdeki gibi

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2021, 21:35:24 »
kral verdiğin sayılarda yanlışlık var doğrusu resimdeki gibi
  Tesekkurler duzelltigin icin evet acele bir yazı oldu yazım hatalarından dolayı rakamlardan dolayı kucuk bir yanlıslık var
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

siyabentqxqx

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 05 Ocak 2021, 21:37:03 »
ne alakası var saçın duyarli olduğu testesteron değil dht dir dut un on bolgede daha iyi olsugunu soyluyorlar ve dut dht yi daha cok baskiliyor sizin dedigineze gore testo daha cok artar ve on daha cok dokulur ama aksine on daha cok toparlanıyor

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 05 Ocak 2021, 21:39:31 »
Yav saçmalama binlerce dut kullanan kişinin konusunu okudum sadece 1 tanesinde en önde agresif bir dökülme gördüm hepsi memmundu.
Ben bile dutla en ön bölgemi toparlamıştım kısa süreliğine
    ben agresif bir dokulmemi yasarsın diyorum dudasta  bu ilaclar zaten  agrresif dokulmeyi durdurmak icin var tekrar oku ne yazmısım evet on bolgeni elinde toplayacaksın rahat ol diyeceksinki artık ise yaramıyor  torba olmus  arasında gorukmuyor diyeceksin sacmalayan ben olmayacagım ama  yazdıgım son seyleri okumadan hemen atla  seyrelmeyasanıyor ama sac kalitesinde ondada artıs oluyor yazmısım yani on cizgi bozuluyor ahhh ahhhh  tekrar tekrar oku oyle yaz bana ulkemizin insanlarının cok okumamasına dayanarak seni affediyorum yine oku...
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 05 Ocak 2021, 21:41:02 »
ne alakası var saçın duyarli olduğu testesteron değil dht dir dut un on bolgede daha iyi olsugunu soyluyorlar ve dut dht yi daha cok baskiliyor sizin dedigineze gore testo daha cok artar ve on daha cok dokulur ama aksine on daha cok toparlanıyor

seyrelme yasıyorlar diyorum daha cok dokulmez senin anlayacagın dilde yazayım sac cizgisini daha erken bozuyor yoksa anlamayacaksın sana kıcıklıgım var ama bugun guzelce muhalefet oldugun icin cevap veriyorum .
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Facebook Twitter Instagram