Beyazlayan sac siyah saca gore 3 kat daha saglam dikkat et genetikmen 15 li 20 li yaslarda sacı beyazlayan erkeklerin bir omur boyu sacı dokulmez ben arastır diyorum evet genelde beyazlamaması icin ugrasıyor ama biz caresiz sınıfa giriyoruz korkulan son gelmeden bir calısmalarına bunuda kat beyaz sac siyah saca gore hem dokulme konusuna gore daha saglam hemde cevreden vitamin mineral eksikligi gibi konularda cevresel etkenlerden etkilenmiyor daha duyarsız oluyor bir arastırma yaparsan sevinirim cunku bakıyorum bu sac konusunda guzel makaleler bilgiler paylasıyorsun en azından benim gormedigim yerlerde farklı bir goz olursun diye....
esasen düşük bakır seviyesi düşük b12 ve düşük d vitamini seviyeleriyle ilişkilendirilmiş.
brentuksimab lenfoma tedavisinde kullanılan bir ilaç gri saçı eski rengine döndürmüş. resimdeki gibi
yüksek acth seviyeleri gören bir hastada da aynı dönüş olmuş
farklı kanser tedavileri radyoterapi sonrasında da saçları siyahlayan insanlar var.
Serbest radikal birikimi> melanosit kök hücre hasarı> melanosit kök hücre düzensizliği> daha az melanosit> daha az melanin> gri saç
gibi bir şey var elimizde. melanin kimsede sonsuz değil bu yüzden zamanla herkesin saçı beyazlıyor. buradakilerin tersini yaparsak saçımız erken beyazlar mi sağlıksız bir hayat sürersek olabilir. ama genetiğin önemi daha çok gibi .kendi aile öyküme göre bizde çok geç beyazlıyor saçlar . dediğin doğru gibi bir makale falan okumadım ama erken beyazlayanların dökülmüyor çevremde gördüğüm kadarıyla . sanki beyazlayan saç da daha güçlü gibime geliyor.