Gönderen Konu: Önerilerinizi Rica Ediyorum - Saç Ektirmeli miyim? / Erken midir?  (Okunma sayısı 916 defa)

Draktar

• Yeni üye
  • *
Herkese selamlar,
Gerçekten ellerinize emeğinize sağlık, bu site bu konu ile ilgili açık ara en faydalı kaynak olmuş.

26 Yaşındayım, Çukurova bölgesinden.
Baba tarafımdaki herkes saçsız.(dedem,amcam ve babam)
Birden belirgin bir şekilde değil, 19-20 yaşlarımdan beri çok yavaş ama düzenli bir şekilde saçlarım ön bölgeden dökülmeye başladı, başka yerden dökülme yok henüz şükür.

Hayatım boyunca engellemek için bir ilaç vesaire kullanmadım, şu yaşıma kadar da rahatsız etmiyordu; sinsice döküldü denebilir :)

Henüz çok dökülmüş değil, ektirmek için çok mu erken acaba diye ikilemde kalıp duruyorum; sizin düşünceleriniz ne olur bu saça/ekim fikrine ama fotoğraflardan da göreceksinizdir ÇOK değiştim, saç insanı gerçekten inanılmaz değiştiriyor.

Görselleri aşağıya iliştiriyorum, dökülmeden önceki/az dökülmüş bir görseli de koyacağım karşılaştırma için (4-5 yıl önceki 21 yaşındaki halim)

ASMED'in sanıyorum kontenjanları dolu, hem dolu olmasa bile benim bütçemi çok aşıyor maalesef.
10-11 bin TL bütçem var, bu bütçeye uygun iyi sonuç alabileceğim bir merkez önerirseniz de çok sevinirim.

Tavsiyeleriniz için peşinen teşekkür ederim.

İlk fotoğraf 4-5 yıl önceki fotoğrafım, diğerlerinin hepsi güncel - az önce çektim -

Hwoarang7

• Hero Member
Ön taraf ortadaki saçların incelmiş ve gidici duruyor finasterid araştır yan etki ihtimali var %3 o saçlarını kalinlastirip bir on çizgi çalışması yapılabilir o saçları guclendirmessen kayıplar yaşarsın çünkü orayada girerler Ekimde muhtemelen. Düşük greft kullandirt iyi araştır saç ekim merkezlerini. Donör iyi duruyor. En az 6 ay hatta 12 ay finasterid kullan sonra ekim ol bence. Finasterid kullanmak istemezsen o ince saçların arasına girilirse biraz kayıp yaşanabilir. Çünkü orası zaten gidici dediğim gibi

LOESS

• Hero Member
Dostum bu saça ekim yapılmaz takviye yapılır gayet iyi duruyor vitamin DHT blocker ile 28 yaşına kadar açıklığı korursun.

Draktar

• Yeni üye
  • *
Gunceldir
  • Yaşınız 26

emekli kel

• Hero Member
 tabi bu tarz saçlarda iyice dokulmesi beklenir en basta ilacında işe yaramadığı agresif dokulme var ona denk gelmek kotu insallah ona denk gelmezsin.kellik geni anneden denir.ben onlara takılmıom bizim sulale saçlıydı biraderle bende çıktı anne baba tarafında gorulmeyen kellik bizde çıktı.etrafımda babası dayısı kel olup saçlı olan var.ya beklicen dokulsun yada finasterid içicen cılızlarıda yok sayarak ekim yapıcaklar
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Kerimm34

• Hero Member
ekim yaptırman gerekir .önde saçın olmadıktan sonra ha tepede saçın olmuş olmamış bir anlamı yok bence.

Draktar

• Yeni üye
  • *
Onerileriniz icin tesekkur ederim, DHT baskilayici kullanmayi dusunmuyorum. Suanki halini korumak icin ise yariyor zaten anladigim kadariyla, ben suanki acikligindan memnun degilim :(
  • Yaşınız 26

Hasann06

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ön tarafa ekim şart tedavi ile düzelmesi imkansız hocam.
Yerinizde olsam ön tarafa 2000 greft ekim ve kendi saçlarınızı korumak için tedavi başlardım.

Hwoarang7

• Hero Member
Onerileriniz icin tesekkur ederim, DHT baskilayici kullanmayi dusunmuyorum. Suanki halini korumak icin ise yariyor zaten anladigim kadariyla, ben suanki acikligindan memnun degilim :(
Dostum DHT blocker şu anki hali korumak için diyorsun ama ekim yaptirirsan şu anda elinde olan saçlar dökülürse ne olacağını tahmin etmek zor değil bence. O yüzden elindekini koruman lazım iyi bir saça sahip olmak istiyorsan. Eğer kullanmayi dusunmiyorsan ekim için beklenen gerekir .

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Oncelikle basligindaki 'rica ediyorum' kismi icin tesekkur ediyorum sana. Sirf bu yuzden gelip yorum yapmak istedim :)

Sevgili genc kardesim,

Ben sana eldeki verileri ve bu isin mantigini sunayim, sen kendin karar ver ne yapman gerektigini.

Veriler:
- Baba tarafindaki herkes kel.
- Yasin 26, dokulmen devam ediyor.
- Ozellikle onlerdeki saclardan kayip var ve o bolgede minyaturlesme soz konusu.
- Bir insanin donorunden ortalama 6000-8000 arasi kok cikar (donoru kel birakmadan).

Ihtimaller/Tahminler:
(Iyi): Sac kaybin erken zamanda durur, acikligin 1. bolgede olur sadece.
(Kotu): Sac kaybin yakin zamanda durmaz, baba tarafi gibi Nw6-Nw7 haline gelirsin onumuzdeki 10 sene icinde.

Bu veriler isiginda, su sekilde mantik yurutebilirsin:
- Eger dokulmem yakin zamanda biterse ve acikligim fazla olmazsa, donorum acik alani kapatmaya yeter. Simdi ekim yaptirirsam, onumuzdeki 10 sene icerisinde sac kaybim bile olsa, ikinci (belki ucuncu) ekimle hallederim.
- Eger dokulmem yakin zamanda durmazsa ve acikligim fazla olursa, donorum acik alani kapatmaya yetmez. Simdi ekim yaptirirsam, geri kalan yerler bosalirsa, arkada kalan bos alani doldurmaya donorum yetmez.
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2021, 07:41:39 Gönderen: Kaya »

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Peki bu durumda neler yapabilirsin?

- Onlere ekim yaptirip, finas kullanip, geri kalanlari koruyabilirsin.
- Onlere ekim yaptirip, finas kullanmayip, bundan sonra dokulenler icin ikinci ve ucuncu ekimleri yaptirirsin (donorun yeterliyse).
- Ekim yaptirmayip, finas kullanip, 35-40 gibi dokulmen bittiginde ekim yaptirabilirsin.
- Ekim yaptirmayip, finas kullanmayip, 35-40 gibi dokulmen bittiginde ekim yaptirabilirsin.

Umarim yardimci olabilmisimdir.

Facebook Twitter Instagram