Gönderen Konu: Esma Serkan Tetik 4200 (3200+1000 sakal) greft 35 yaş (29-12-2020) deneyimler  (Okunma sayısı 13237 defa)

matkap

• Doktore
  • Yeni üye
  • *
  • Doktor
Herkese merhaba, sonunda ben de ekimimi yaptım. Çok şeyler öğrendiğim Foruma borcumuzu ödemek adına deneyimlerimi paylaşıyorum.

Doktor olduğum için cerrahi ve tıbbi konularda bir altyapım vardı, bu altyapıyı saç ekimi operasyonu konusunda aylardır okuma yaparak geliştirdim ve tıbbi literatürde saç ekimi konusunda yazılmış her konuyu organ transplantasyonu ve saklanması konularına değin uzanarak gözden geçirdim diyebilirim. Size bunun sonucunda mucizevi şeyler anlatmayacağım, ama arada bahsedeceğim konular olacak. Buradaki forumda da güzel bir bilgi birikimi oluşmuş. Kısaca, ekip seçerken yapmanız gereken en önemli şey çıkardığı eski işlere bakmak.

Ekip:Teknik yaklaşırsak saç ekiminin düzgün olması için saçı düzgün çıkarmak, çıkarılan saçı düzgün saklamak ve düzgün implante etmek lazım. Operasyon ile ilgili söylemek istediğim şeyler olacak bunu ayrı bir başlık açarak belirtmeyi düşünüyorum. Aklımdaki ekiplerden kısaca bahsedersem İstanbulda Serkan Aygın alternatifler arasındaydı, bence güzel ekimleri var. Aynı kurumda çalıştığımızdan gidip kendisiyle de görüştüm iyi sevecen biri, ancak çok yoğun. Benim konuşmak istediğim solusyon anestezi gibi konuları o tempoda çalışan bir ekiple halletmek mümkün değildi. Asmed fiyat olarak uygun gelmedi önerdikleri greft sayısı da soru işaretleri oluşturdu. Sonuç olarak kısaca anlatırsam DHI kalem ile ekim yapmaları, graftleri dışarıda bekletme sürelerini düşük tutmaya çabalamaları ve eski sonuçlarının iyi olması,  beni bu ekibe yönlendirdi. Ayrıca graftleri her zaman yapıldığı gibi %0.9 fizyolojik salin solusyonunda değil bir organ saklama solusyonu ulan wisconsin solusyonunda sakladık. Lokal aneztezi solusyonlarını beraber hazırladık. Serkan beyin bu konudaki hassasiyetlere saygı göstermesi, ekim yapılan tek kişi olduğunuz için süreci size göre değiştirebilmeleri, bire bir iletişim imkanlarının olması da benim için artı etmenlerdi.

İstanbulda oturduğumdan antalyaya uçakla gittim. Üç akşam boyunca otelde misafir ettiler. Otel ve oda güzeldi. İçeride yatak dışında oturacak geniş bir koltuk olması avantaj.  Sabah 8:15 gibi alıp iki gün içerisinde toplamda 4200 greft ekimi yapıldı. Bunların 3200 tanesi saçtan 1000 tanesi ise çene altı sakaldan yapıldı.

Lokal anestezi:Operasyon sadece lokal anestezi kullanılarak yapılıyor. İşlemde ciddi bir acı yok. Saç ekiminde sedasyon gerekli değilmiş yaşayarak öğrenmiş oldum. Ben çok rahat tolere edebildim. İğneden çok korkanlar panikleyebilir bir ihtimal. Abartı bir şey yok. Burada anestezi yapılan iğnenin "insülin iğnesi" dediğimiz 26G kalınlıkta KAHVERENGİ kısa uçlu olması ve lokal anestezinin YAVAŞ ve deneyimli ellerce yapılması önemli. Bence saç ekimi yaptırırken bu konuyu her zaman aklınızda tutun. Yeşil uçlu damar içi iğneyle lokal yapılırsa, olay biraz sert geçebilir.

Serkan bey genelde süreç yönetimi, lokal anestezi ve iletişimle ilgileniyor. Çıkarım ve ekimleri Esma hanım yapıyor. Yanlarında da iki tane personel çalıştırıyorlar. Serkan bey çok kibar sakin insan. Esma hanım ise çok muhabbetperver olmayan daha çok işine odaklanmış biri gibi geldi bana. Beraber olduğumuz iki gün içerisinde olumsuz bir şey yaşamadık. İşlemler sırasında rahatlatmak adına daha açıklayıcı olunabilirdi belki... Çok üzerinde durulacak şeyler değil.

Ön hat: ön hat tasarımında youtube'da örneklerini gördüğüm hafif düzensiz bir hat yaratılması benim icin önemliydi. Bu konu ekim sırasında da ısrarla üzerinden geçtiğim bir konuydu. Ön hat çizgisinin dümdüz olmaması, yapılan giriş çıkışların da sanki kalp elektrosu gibi ritmik değil düzensiz ve gelişigüzel görülmesi bence ekim sonrası doğallık için çok önemli. Bu konuda ideale ulaşamasak da "kısmen" başarı sağladığımızı düşünüyorum  ;)

Pzt ve Salı günü ekim yapıldı. Çarşamba günü de yıkamamızı tamamlayıp eve döndük. Şimdi 6 aylık heyecanlı bekleyiş süreci başlıyor. Şimdi deneyimli diğer arkadaşların yorumlarına ihtiyaç olduğunu hissediyorum. Fotoları gönderiyorum. Herkese selamlar

matkap

• Doktore
  • Yeni üye
  • *
  • Doktor
İlk yıkama sonrası. Ön hat çizgisinin alt fotoğraftaki gibi "doğal düzensiz" bir şekilde oluşturulmasını özellikle istiyordum. Bu konuda ortalamanın üzerinde bi başarı oldu sanırım :/

Ön hat çizgisinin dış taraflarında bence dikkatli olmak lazım. Çoğu zaman yuvarlak şekilli, sanki bir tabak gibi üst ekimler yapılıyor. Şakaklara inen çizgiyi aşağıya uzatmayı genelde ekimciler istemiyor. Orayı tek saçlarla sık bir şekilde inşaa edebilmek zor olduğu için bence. Üste yuvarlak bi şekilde tabak gibi ekim yapıp şakak bağlantısını dar açılı bıraktığın zaman da doğallıktan uzak oluyor gibi geliyor bana.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2021, 22:50:50 Gönderen: matkap »
4200greft 35y 28-12-2020
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18877.0
Biotin
Minoxidil (solusyon içerisinde finasterid + melatonin)
Solgar saw palmetto
Jarrow Formulas Zinc Balance

Boogeyman

• Sr. Member
Hayirli olsun takipteyim kardeşim
  • Ekim Tarihi: 29-30 mart 2021
  • Ekim Merkezi ismi Ahd klinik
  • Greft Miktarı 3650
  • Yaşınız 39
  • Medikal Tedavi Solgar saw palmetto kerozan dermoreller Hakan Doğanay özel solüsyon corasprin

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
Geçmiş olsun  temiz  Ekim .

Asdf

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Geçmiş olsun alım motorla mı oldu

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Maşallah mükemmel donor . On çizgi ile ilgili bu asimetrik girinti ve çıkıntıları ben de destekliyorum.
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

matkap

• Doktore
  • Yeni üye
  • *
  • Doktor
Eyvallah arkadaşlar
Geçmiş olsun alım motorla mı oldu
Alım mikromotor ile yapılıyor ben cerrahi anlamda düşündüğümde el bileği hareketlerinin az olması daha ince çalışılması nedeniyle mikromotoru daha mantıklı buluyorum.
Maşallah mükemmel donor . On çizgi ile ilgili bu asimetrik girinti ve çıkıntıları ben de destekliyorum.
Hocam bu konuda aşağıdaki videoyu özellikle 6. dakikadan sonrasını özellikle öneriyorum. Adamın ingilizcesi çok aksanlı ama bu konuyu yalamış yutmuş keşke bu kadar bilgili ve özenli ekipleri bulabilsek.
https://youtu.be/Sf9xwD3h2PM?t=375
4200greft 35y 28-12-2020
Biotin
Solgar saw palmetto

matkap

• Doktore
  • Yeni üye
  • *
  • Doktor
Arkadaşlar merhaba bugün tam 7. gün. Deneyimli arkadaşlara soracağım. Kabukları dökmek için sert olmuyorum sizce doğru mu yapıyorum?

Forumda herkesin yaşadığını gördüğüm klasik dökmeye çalışırsam greft kaybı olur korkusu başladı. Donör alanında izlenen kabuklara da hiç dokunmuyorum. Buradaki kabukları erken çıkarırsak beyaz noktalar artabilir diye düşünüyorum (normal yaralarda kabukların kaldırılması hipopigmente alan ve skar oluşumunu arttırdığı için)

Kabukların fazla kalmasının bir zararı olur mu? Neden kabukları dökmeye çalışıyoruz?
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2021, 00:51:38 Gönderen: matkap »
4200greft 35y 28-12-2020
Biotin
Solgar saw palmetto

davido

• Yeni üye
  • *
Fazla kalmasının bı mahsuru olmaz hocam ama nemli tutmaya çalışın o kolayca çıkabildi bunun için krem sürebilirsiniz bolca islatabilirsiniz nemli olsun diye

Yeşil

• Jr. Member
  • **
 hayırlı olsun. 7 Gün henüz erken bence çok oynatmayın şimdilik, 13. gün size losyon ya da krem verildiyse bolca sürüp 1 saat kadar başınızda bekletirseniz kabuk yumuşar ve hafif ovalamayla dökülür. Hayırlı olsun ekiminiz takip edicem
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2021, 18:26:26 Gönderen: Hintell »
  • Ekim Tarihi: 01.12.2020
  • Ekim Merkezi ismi Serkan Aygın Clinic
  • Greft Miktarı 3582
  • Yaşınız 26
  • Medikal Tedavi Sabah Akşam Xpecia,Günde 1mg proscar

peyler

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşlar merhaba bugün tam 7. gün. Deneyimli arkadaşlara soracağım. Kabukları dökmek için sert olmuyorum sizce doğru mu yapıyorum?

Forumda herkesin yaşadığını gördüğüm klasik dökmeye çalışırsam greft kaybı olur korkusu başladı. Donör alanında izlenen kabuklara da hiç dokunmuyorum. Buradaki kabukları erken çıkarırsak beyaz noktalar artabilir diye düşünüyorum (normal yaralarda kabukların kaldırılması hipopigmente alan ve skar oluşumunu arttırdığı için)

Kabukların fazla kalmasının bir zararı olur mu? Neden kabukları dökmeye çalışıyoruz?

Bende esma hanıma ekim yaptırdım. Kesinlikle çok iyi bir tercih olmuş.

Kabukların bir zararı yok. Kabuklardan kurtulma tamamen estetik kaygı.

peyler

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
iki sorum olacak.

Tekli çoklu greftlerin sayısı var mı elinizde. Varsa paylaşmanızı rica ederim

Güncel fiyatları nedir.

matkap

• Doktore
  • Yeni üye
  • *
  • Doktor
Arkadaşlar çok sağolun  |-onayisareti-|
Ben de tam daha sert yıkamalara geçecektim. Geçmiyorum normal ince yıkamalara devam edicem tavsiye ettiğiniz için.

Tekli çoklu greftlerin sayısı var mı elinizde. Varsa paylaşmanızı rica ederimGüncel fiyatları nedir.
Bende tekli greftler oldukça azdı. Sayıyı tam hatırlamıyorum, ama azlığından şikayet edildi. Hatta şu an ön hatta birkaç tane çoklu greft gördüm, sanırım ekim sırasında gözden kaçmış ve ön hatta bazen çoklu greftler koyulmuş.  :( Çıktıkça göreceğiz artık.

Ücret 11bin verdim.

Bi bilene sor demisler... Sağolun yardımlar icin.
4200greft 35y 28-12-2020
Biotin
Solgar saw palmetto

matkap

• Doktore
  • Yeni üye
  • *
  • Doktor
Arkadaşlar 14. gün

Kabuklar hala devam ediyor. Kabukları sökerken şaftlar da geldiği için korkumdan girişemedim.  Kabuklardan zarar gelmez diyerek bırakıyorum o şekilde. Kök kaybı yaşamaktan iyidir.

Kremi 1/3 oranında sulandırıp sprey ile sıkıyorum çok rahat oluyor. Bütün yıkamaları süngerle yapıyorum pıt pıt bastırarak. Şampuanı süngere dağıtarak yıkıyorum. Valla evladım olsa, bu kadar özenli bakmazdım heralde ;D.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
4200greft 35y 28-12-2020
Biotin
Solgar saw palmetto

kelboy85

• Hero Member
Esma hanim klasik ekimini yapmis. Saclariniz kalin telli 6. Ayda sizi mutlu eder

Facebook Twitter Instagram