Açılın ben geldim.
Miracle losyonu ben dönem dönem kullanıyorum. Topikal finas veya topikal dut ile birlikte kullandığım dönemlerde ağır geliyor olacak ki, spermde sıvılaşma gibi bir yanetki gördüğüm olabiliyor. Ama genelde tek kullandığımda birşey yaşamıyorum. Şakaklarda direkt tüylenmeler ile de faydası olduğunu anlayabiliyorum. Fakat tüyleri kalın tel haline getirir mi bilemiyorum hiç 3-4 aydan fazla bir dönem düzenli kullanmadım açıkcası. Belki bir sene düzenli kullanım olsa, ciddi gelişim görülebilir. Diğer saç forumunda bu losyon için açılan başlık incelenirse çok sağlam sonuçlar görülebilir.
Ben son dönemde oral antiandrojen tedavisine başladığım için ve minox vs ile birlikte miracle kullannca saç derisini çok yorduğu, seboreyi tetiklediği için bırakmıştım. Şu ara foama dönüş yaptığım ve günde 1e düşündüğüm için tekrar bi miracle losyon hazırladım günde tek sefer az miktarda şakak ve vertexe kullanmaya başladım. (3-5 gündür)
Ben diane35 de ekleyerek düşük miktar siproteron asetat, ve estrodiol desteği de eklemiş oldum spironolaktonun yanına. Riskli gören arkadaşlar dianeyi eklemesin tabi.
Pgd2 baskılamak için önceleri allerset damla da ekliyordum, bu seferki losyona eczanede olmayınca ekleyemedim bir sonrakine eklemeyi düşünüyorum.
Bence olumlu ve olumsuz yönleri şöyle özetleyeyim:
Olumlu yönleri,
Topikal uygulama olduğu için, sistemik dolaşıma çok çok daha az katılıyor. Yanetki olasılığı düşük. Tabi sıfır değil.
Scalpta artan testoya karşı iyi bir metod olabilir.
El yapımı bi losyon olduğu için dozaj arttırmak azaltmak veya eksik görülen yönlere göre ekleme çıkarma yapmak imkanı olabiliyor.
Scalpta Artan testo, dht kadar ciddi bir tehdit olmadığını düşünsem de, etkili bir losyon olduğunu düşünüyorum. Dhtden etkilenen veya fayda göremeyen arkadaşlar belki bir dönem demeyebilirler.
Testoya karşı ru gibi bir etken kullanmak daha mantıklı lakin tedariği çok zahmetli pahalı oluyor. Bu o açıdan çok daha kolay ulaşılabilir ve ucuz. 1 kutu aldac 16 lira civarıydı galiba.
Olumsuz yönlere gelince,
Ne olurSa olsun hormonal etkileri olabilen bir losyon. Haa merak etmeyin bir kutu aldactone ile losyon yaptığınzda, bu ilacı oral kullanan birisinin aldığı dozajın belki yüzde1 i sisteme karışır. Örneğin oral kullanan kişi günde 200 mg alırken, sen günlük 50mg ı topikal uygulamış olacaksın. Bunun en iyi ihtimal yüzde 10 u yüzde 5 i geçse, anca yüzde1-2 orana denk gelir. Bunun ciddi bir soun oluşturacağını sanmıyorum. Tabi uzun yıllar hele genç arkadaşların kullanması uygun olmayabilir. Dönemsel dökülmeler arttığı zaman destek olarak düşünülebilir belki.
El yapımı olduğu içi uğraşması zahmetli oluyor biraz. Hapları bir tonik içinde erit, sonra süz fln uğraştırıyor. Ne kadar süzsen de tortu kalıyor, bazen koku yapabiliyor vs. Tüm topikal uygulamalarda olduğu saçı yağlı göstermesi vs gibi negatif yanları zorluyor maalesef. Alkol içerikli bir tonik kullanıldığı için deriyi tahriş etmesi de bir diğer olumsuz yanı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Belli bir yaşı geçmiş bel şeyleri denemiş sonuç alamamış arkadaşlar için bir alternatif olabilir. Diğer forumdaki bununla ilgili konuda çok ciddi kullanıcı deneyimleri mevcut. Merak eden gidip okuyabilir.
Bu yazdıklarımı kimse medikal görüş gibi almasın, kendi deneyimlerimden yola çıkarak gözlemlediklerimi yazıyorum. Saç tedavisine ilk başlayacak arkadaşların amaçlarına göre, topikal finas vs gibi metodlardan yanıt alamazlarsa denemeleri gerektiğiin düşünüyorum.