Gönderen Konu: Saç masajı ve kellik ?  (Okunma sayısı 9578 defa)

Lauri

• Hero Member
Ynt: Saç masajı ve kellik ?
« Yanıtla #30 : 15 Ocak 2021, 14:37:57 »
Masajdan sonuç aldım diyen, görsel fark sağlayanlar günde iki sefer yapanlar oluyor genelde. Perfecthair health deki elemanların çoğunluğu sa 10+10 , 20+20 yapanlar galiba.

2-3 günde bir yapıp sonuç alan ben de görmedim.

Tabi saç tedavileri arasında belki em zahmetli metod da bu maalesef.

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #31 : 15 Ocak 2021, 14:45:44 »
Masajdan sonuç aldım diyen, görsel fark sağlayanlar günde iki sefer yapanlar oluyor genelde. Perfecthair health deki elemanların çoğunluğu sa 10+10 , 20+20 yapanlar galiba.

2-3 günde bir yapıp sonuç alan ben de görmedim.

Tabi saç tedavileri arasında belki em zahmetli metod da bu maalesef.
evet dogrudur oyle yapanlarrr  yalnız herifler bu yuzden cogunlukla bırakıyorlar neden cunku o kadar uzun sure yorucu bir sekilde yapıyorlarki  belli bir sureden sonra sıkılıyorlarr ....    lauri sen her gun banyo yapıyordun zaten 10 +10 u ikisni topla 20 diye bu sure banyoda yap iste  banyoda soylememin sebebi aslında orada bir sifre varr neden  banyodaa saclarr gozenekler kapanıyor sac daha saglamlasıyorr dokulme fazla olmuyor bu yuzdennn soyluyorum normalde yapıldıgında gun icinde sac fazla sebum salgılıyorr buda kafada  sivilce yaglanma yapıyor gozenekler tıkanıyor  yoksaaa 5 kez yapabilirsiniz sorun yokkkk  her zaman yaparsanız daha iyiy  guzel saclar diliyorum herkese......
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2021, 15:32:39 Gönderen: ali2132 (sukrederek yasıyorum ) »
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

hairgrowthman

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #32 : 15 Ocak 2021, 16:41:21 »
Arkadaşlar telefonunuzda hatırlatıcıyı ayarlayın en kötü. Sabah 8 de uyandığınızda ilk iş masaj yapin aksamda 8 den önce yapın 12 saatlik döngü bence çok önemli. O bölgeye aralıklı kan gitmesi bir kere gitmesinden iyidir ama olayı fazla abartmayın ali2132 nin dedigi gibi fazla takarsanız psikolojiniz bozulur saçla yatar saçla kalkarsınız. Bide masajı iyi ögrenin saçınız dökülüyorsa yanlış birşey yapıyorsunuzdur elleri deride sürüklemeyeceksiniz ellerle baskı uygulayıp kafa derisini ileri-geri, aşağı yukarı ve dairesel yapacaksınız. Eğer ellerinizi kafa derisine uygun baskıyı yapmadan sürterseniz yani yüzeysel ve hızlı yaparsanız verim alamadıgınız gibi aşırı sürtünmeden kafa derinize zarar verirsiniz (zımparalarsınız). Bide masajı her seferinde maksimum 4-5 dakika yapın zaten araştırmalar masajı günde sadece 4 dakika yapıp saçın büyüdügünü kanıtlamışlar. Kalkıp butun gününüzü aynanın karşısında harcamayın o sürede kitap okuyun gidin ailenizle ilgilenin spor yapın ama 1-1,5 saat kafaya harcamayın

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 15 Ocak 2021, 16:44:31 »
Ben 4-5 ayı geçmiştir başlamıştım ama son bir aydır iki günde bire falan düştü, biraz düzeni aksattım.

Masaj sonrasında oluşan yağlanma şçin de şöyle bir şey düşündüm.

Saça losyon kullanırsam birkaç saat sonra masaj, sonra da saç yıkamamı yapıyorum. Günün çoğunluğunda temiz kafa olmasına özen gösteriyorum.

Masajdan fayda gördüm mü? Emin değilim, 10 aya yakındır oral antiandrojen kullanıyorum, son aylarda dutasa dönüş yaptım. Ondan bile emin değilim saça gelişim yaptğından ki, masajın faydasından emin olayım. Tabi öncesi sonrası ölçme şansım yok ama, tepe bölge sanki başlamadan önceki döneme göre biraz daha elastik gibi geliyor anca bu değişklik olmuştur belki.

Bakalım devam etmeye çalışacağım. Zaman neler gösterecek.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 15 Ocak 2021, 16:46:46 »
Arkadaşlar telefonunuzda hatırlatıcıyı ayarlayın en kötü. Sabah 8 de uyandığınızda ilk iş masaj yapin aksamda 8 den önce yapın 12 saatlik döngü bence çok önemli. O bölgeye aralıklı kan gitmesi bir kere gitmesinden iyidir ama olayı fazla abartmayın ali2132 nin dedigi gibi fazla takarsanız psikolojiniz bozulur saçla yatar saçla kalkarsınız. Bide masajı iyi ögrenin saçınız dökülüyorsa yanlış birşey yapıyorsunuzdur elleri deride sürüklemeyeceksiniz ellerle baskı uygulayıp kafa derisini ileri-geri, aşağı yukarı ve dairesel yapacaksınız. Eğer ellerinizi kafa derisine uygun baskıyı yapmadan sürterseniz yani yüzeysel ve hızlı yaparsanız verim alamadıgınız gibi aşırı sürtünmeden kafa derinize zarar verirsiniz (zımparalarsınız). Bide masajı her seferinde maksimum 4-5 dakika yapın zaten araştırmalar masajı günde sadece 4 dakika yapıp saçın büyüdügünü kanıtlamışlar. Kalkıp butun gününüzü aynanın karşısında harcamayın o sürede kitap okuyun gidin ailenizle ilgilenin spor yapın ama 1-1,5 saat kafaya harcamayın

Hangi çalışmalar onlar?

hairgrowthman

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #35 : 15 Ocak 2021, 17:04:52 »
Hangi çalışmalar onlar?
Burda
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4740347/
Günde 4 dakikadan 24 hafta boyunca masaj yapmışlar ve saç kalınlığı 0.085 mm den 0.092 mm ye çıkmış ama saç uzama hızında bi farklılık olmamış. MASAJI el ile değil makineyle yapmışlar makinenin adı Panasonic EH-HM75 ve 170 rpm hızıyla yapılmış

kafamdakentseldönüşümler

• Sr. Member
« Yanıtla #36 : 15 Ocak 2021, 20:33:18 »
Masaja bende başlamistın hatta büyük bir gazla ama 1 ay devam ettirebildim ilk yaptığında çıkan yağ parmağımda katman olmuştu sabah aksam 15 er toplam gunde 30 dkka yapmış oluyormdum. Bu konuyu çok ama çok fazla araştırdım çok işe yarayan bir tedavi ama onemli olan sureklilik ki şuan evde daha cok vakit geciriyoruz normal bir zamanda bunu surekli yapmak cok zor. Bu arada iki uc gunde bir yapıcaksanız hiç yapmayın olay böyle işlemiyor rob'un tezini okuyun çok uzun ama okuyun. Bu işlem sabah akşam min 10'ar dkklık olması gerekiyo arada yapmakla olmasi İMKANSIZ. Öyle yaparsanız en fazla anlık olarak stresinizi alırsınız boşa zaman ayırmış olursunuz. Bu sitenin forum haline değilde altta email verince her gece rob otomatik mesaj geliyo işte masajla alınan sonuçlar ilaçla alınanlar vs saç hakkında bilgilendirici mesaj atıyolar. Dediğim gibi bu iş süreklilikle oluyo hergün sabah akşam yapılmakı kafa derisi tabiri caizse yoğurulmalı

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #39 : 15 Ocak 2021, 20:41:37 »
Bir kaç uygulayan kişiler hakkında link koydum bakabilirsiniz
hepsini tek tek okuyacagım tesekkurlerr     dedigin gibi surekli yapılması lazımmm ....
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

kafamdakentseldönüşümler

• Sr. Member
« Yanıtla #40 : 15 Ocak 2021, 20:58:05 »
hepsini tek tek okuyacagım tesekkurlerr     dedigin gibi surekli yapılması lazımmm ....
Alttaki yorumlarıda okuyun bilgilendirici yorumlae var. Aslında çalışma mekanizması minoksa çok benziyor minok saçın anajen fazını uzatıyo bunu da damarları genişleterek yaptığı varsayılıyo tam kesin olmamakla birlikte masaj da buna benzer masaj yapıyosun kan akışını hızlandırıyosun lokal olarak kanlanma gerçekleserek küçük kılcak damarların oluşmasına sebep oluyosun böyle saç besleniyo şimdi belki şöyle bir ikilem akla gelebilir dht hormonu ? Aslında dht hormonu kısaca kökün beslenmesini kapatıyo kök beslenemediği için zayıflayarak ölüyo yani dht direkt kendi öldürmüyo oranın beslenmesini kapatıyo ve kan akışı azalıyo kan akışı azaldığı için kök beslenemeyerek ölüyo yani direkt değil dolaylı yoldan öldürüyo biz de masaj yaparak oranın tekrar beslenmesini sağlıyoruz. Zaten böyle bir şey olmasa minoks calışmazdı çünkü minoks dht odaklı bir ilaç değil kan akışını hızlandırarak çalışan bir ilaç

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #41 : 15 Ocak 2021, 21:08:50 »
Alttaki yorumlarıda okuyun bilgilendirici yorumlae var. Aslında çalışma mekanizması minoksa çok benziyor minok saçın anajen fazını uzatıyo bunu da damarları genişleterek yaptığı varsayılıyo tam kesin olmamakla birlikte masaj da buna benzer masaj yapıyosun kan akışını hızlandırıyosun lokal olarak kanlanma gerçekleserek küçük kılcak damarların oluşmasına sebep oluyosun böyle saç besleniyo şimdi belki şöyle bir ikilem akla gelebilir dht hormonu ? Aslında dht hormonu kısaca kökün beslenmesini kapatıyo kök beslenemediği için zayıflayarak ölüyo yani dht direkt kendi öldürmüyo oranın beslenmesini kapatıyo ve kan akışı azalıyo kan akışı azaldığı için kök beslenemeyerek ölüyo yani direkt değil dolaylı yoldan öldürüyo biz de masaj yaparak oranın tekrar beslenmesini sağlıyoruz. Zaten böyle bir şey olmasa minoks calışmazdı çünkü minoks dht odaklı bir ilaç değil kan akışını hızlandırarak çalışan bir ilaç

minoksun çalışma mekanizması bilinmiyor ama emin olun kan akışını arttırdığı için değil çünkü aynı işlevdeki diğer ilaçlar saç uzatmıyor. minox kalsifikasyon ve fibroza etki ediyor olmalı çünkü belli bir dozun üstü oral minox herkes için çalışıyor unutmayın ki dut bile herkes için çalışmaz ama oral minox herkes için çalışır bunun sebebi de minoxun bilinmeyen çalışma mekanizmasının altında kireçlenmeye ve fibroza etki etmesi var. dht saç köklerini öldürmez çünkü vücutta kılı büyüten büyük oranda dhtdir. dht kalsifikasyon ve fibroza neden olur. fakat neden sadece saçta bilinmiyor...

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #42 : 15 Ocak 2021, 21:21:16 »
minoksun çalışma mekanizması bilinmiyor ama emin olun kan akışını arttırdığı için değil çünkü aynı işlevdeki diğer ilaçlar saç uzatmıyor. minox kalsifikasyon ve fibroza etki ediyor olmalı çünkü belli bir dozun üstü oral minox herkes için çalışıyor unutmayın ki dut bile herkes için çalışmaz ama oral minox herkes için çalışır bunun sebebi de minoxun bilinmeyen çalışma mekanizmasının altında kireçlenmeye ve fibroza etki etmesi var. dht saç köklerini öldürmez çünkü vücutta kılı büyüten büyük oranda dhtdir. dht kalsifikasyon ve fibroza neden olur. fakat neden sadece saçta bilinmiyor...
    Onuda ben soyleyeyim son noktayı koyayım  Minox konusunda dusuncelerin dogruu oralminoxidilci arkadasım ama oral minox kullanımının dusuk dozda bileee zamanla kalp sorunları yaratacagını ogrendim yani herzaman yıllarca oral olarak alamayız  Diger konuda benim teorimi soyliyeyim
  dht aslında  kıl buyuten hormon dedigin gibi ama  kanda ca+  potasyum kanallarındaa sıkıntı meydana geliyorr bu yuzden aslıda minox ise yarıyor potasyum kanallarını duzelltigi icin  yalnız vucutta iltihaplanma arttıgındaa bu dht bagırsaklarımızdan bilinmeyen bir sebeple cok arttıyor buda vucudumuzun bagısıklık sistemini uyarıyor  vucutta fazla ca++ kanda dolanmaya baslıyorr budaa  bir seyin bu ca++ dusurmesi lazım ama nasıl
oda  ancakk  intihaplanmayı azaltarak bunu azaltmanın yollarından biride d vitamini almak vucut d  vitamini ve  baska onemli vitaminleri hucrede eksik hissediyorr        bunu alması icin  gunese daha fazla ihtiyac duyuyor bu yuzden  kalsifikasyonu fibrozisi sac bolgesinde arttırarak aslında vucut bizi korumaya alıyor fazla d vitamini alalım diyeee hucre cok buyuk bir vitamin eksikligi yasıyor kanda biriken ca+++ insan vucudunda kemiklerde sorun yaratıyor veee  ikinci beynimiz bagırsaklarımız DHT Yİ ARTTIRARAK   diyorkiii  gidin bu isi halledin  vucudu korumaya alıyor sonuc olarak insan kellesiyorrrr.
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #43 : 15 Ocak 2021, 21:27:03 »
Yani dediklerimden cıkarılacak sonuc inflamasyon  iltihaplanmayı engellemeliyiz   kısaca en basiti bu       ....
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

kafamdakentseldönüşümler

• Sr. Member
« Yanıtla #44 : 15 Ocak 2021, 21:33:07 »
Bir kısmı bilinmiyor diyo bir kısmı bilinmiyor ama damar genişlemesi yaparak yaptığını söylüyor bu cevabını bildiğin soruyu arkadaşına anlatamamak gibi aslında fibroz ve kasifikasyon veya iltihap olduğunu düşünmüyorum çünkü bunlar deride bir süre sonra sertlik yapar bu şekilde çalışsaydı belli bir süre sonra deride yumuşama olması gerekirdi aynı işlevdeki diğer ilaçlar çalışma aynı ama sonuç farklı oluyo çünkü minoks ana hat damarlarını genişletme etkisi var kılcal damarları değil belki bu yüzden diğerleri etki etmiyordur bilinmiyor oral minoksun herkeste işe yarayıp yaramadığı hakkında bir bilgim ya da araştırmam yok ona bir şey diyemiyeceğim evet zaten dht saçı dökmez hatta kıl gelişiminde etkilirdir iki türlü dht vardır bu cilt dht si yüzde kıl oluşumu sağlarken saçta kök duyarlılığı yüzünden dolaylı yoldan dökülmeye sebep olur yani olaya uzaktan baktığımızda ters çalışma prensibi vardır.

Facebook Twitter Instagram