Gönderen Konu: Saç masajı ve kellik ?  (Okunma sayısı 9919 defa)

Lauri

• Hero Member
Ynt: Saç masajı ve kellik ?
« Yanıtla #15 : 01 Ocak 2021, 21:16:25 »
Tedavi takibini yaptığım çizelgeme baktım, yaklaşık 21 Ağustos’ta scalp masajına başlamışım. Tabi aralarda yapamadığım zamanlar da olmuş. Son 2 haftadır da biraz aksatmıştım. Tekrar düzene sokacağım inş.

Yaklaşık 4 ay olmuş. Günlük 15-20 dk, çoğunluk 20dk civarında yapmışım. Yukarıdaki teknik videosunu izlemiştim ama çok zahmetli, deriyi tutması zor olduğu için burma, sıkıştırma şeklinde yapıyorum. İlk 5-6 dk kulak üstleri ve ense gibi dökülmeden etkilenmeen bölgeye , sonrasında 10-15 dk ise dökülme olan bölgelere uyguluyorum. Zaten videoda da yanşış hatırlamıyorsam böyle tavsiye ediliyordu sanki.

Bilenler biliyordur ciddi bir dokulmesi ve agresif tedavi uygulayan birsiyim. Gelişme olursa bunu sadece masaja bağlayanam ama gözlemlerimi şöyle belirteyim.

Arkadaşların dediği gibi esneklik biraz arttı.
Ve masaj sonrası yağ ortaya çıkıyor, deri yağlanmış oluyor. Dediğiniz gibi sebumun ortaya çıkmasını sağlamış oluyor. Katılıyorum.

Bu sebeple masaj sonrası günlük saç yıkamamı yapıyorum. Böylece yağlanmanın gözenekleri kapatmasını tolere edilebilir giib düşünüyorum. Duşta yapmak mantıklı ama sabah işe gidecekken kim 20 dk masaj yapabilir onu bilemiuorum. En azındna ben bu şekilde uyguluyorum günlük yaşam düzenim açısından.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 01 Ocak 2021, 21:39:26 »
Masaj sonrası diplerdeki sarı kepek benzeri şeylere takıldım ben ne olaki onlar 🤔 ilk defa gördüm saç diplerinde öyle şeyler

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #17 : 01 Ocak 2021, 21:51:33 »
Masaj sonrası diplerdeki sarı kepek benzeri şeylere takıldım ben ne olaki onlar 🤔 ilk defa gördüm saç diplerinde öyle şeyler
Sebum ve iltihap sanırım.
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 01 Ocak 2021, 21:54:42 »
Sebum ve iltihap sanırım.
İltihap diye düşünüyorum bende bilemiyorum tabi. Ama saç yoğunluğu daha fazla olan bölgeler yumuşakken, sertlik olan yerler daha seyrek. Elastikiyeti Bi şekilde geri kazanmalıyız diye düşünüyorum

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 02 Ocak 2021, 07:32:35 »
Tedavi takibini yaptığım çizelgeme baktım, yaklaşık 21 Ağustos’ta scalp masajına başlamışım. Tabi aralarda yapamadığım zamanlar da olmuş. Son 2 haftadır da biraz aksatmıştım. Tekrar düzene sokacağım inş.

Yaklaşık 4 ay olmuş. Günlük 15-20 dk, çoğunluk 20dk civarında yapmışım. Yukarıdaki teknik videosunu izlemiştim ama çok zahmetli, deriyi tutması zor olduğu için burma, sıkıştırma şeklinde yapıyorum. İlk 5-6 dk kulak üstleri ve ense gibi dökülmeden etkilenmeen bölgeye , sonrasında 10-15 dk ise dökülme olan bölgelere uyguluyorum. Zaten videoda da yanşış hatırlamıyorsam böyle tavsiye ediliyordu sanki.

Bilenler biliyordur ciddi bir dokulmesi ve agresif tedavi uygulayan birsiyim. Gelişme olursa bunu sadece masaja bağlayanam ama gözlemlerimi şöyle belirteyim.

Arkadaşların dediği gibi esneklik biraz arttı.
Ve masaj sonrası yağ ortaya çıkıyor, deri yağlanmış oluyor. Dediğiniz gibi sebumun ortaya çıkmasını sağlamış oluyor. Katılıyorum.

Bu sebeple masaj sonrası günlük saç yıkamamı yapıyorum. Böylece yağlanmanın gözenekleri kapatmasını tolere edilebilir giib düşünüyorum. Duşta yapmak mantıklı ama sabah işe gidecekken kim 20 dk masaj yapabilir onu bilemiuorum. En azındna ben bu şekilde uyguluyorum günlük yaşam düzenim açısından.

Masaj çok yorucu ve zahmetli her gün 20 dakika yapıyor olman başarı, tebrik ederim.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 02 Ocak 2021, 13:36:44 »
Masaj çok yorucu ve zahmetli her gün 20 dakika yapıyor olman başarı, tebrik ederim.

Aynen öyle bro. Bir de klavye mouse kullanımıyla birlikte, bilek parmak ağrısı olabiliyor, çok sert yapamıyorum. Carpal tunnel olayları yani. 9 aydır homeoffice olmasam ziksen bu kadar uğraşamazdım. Dediğin gibi en zahmetli uygulama bu mesaj olayı maalesef.

Kant

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 10 Ocak 2021, 14:57:03 »
Bende yapmaya başladım sert şekilde yanları tırnakla sert sert kedi gibi mıncıklıyorum ve tahta tarak sipariş ettim konuyu yazan arkadaş önermişti deneyeceğim bendeki dökülme biraz kanla ilgili sanırım videodakini yapınca sac diplerim besleniyormuş hissi alıyorum hoşuma gidiyor
AI GEM

soloburry

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #22 : 13 Ocak 2021, 01:54:02 »
en iyi teknik videodaki gibi

önerilen şekilde yap ve kurtul o kadar net

Bunu kaç günde bir yapayım ne kadar yapayım bir de benim tüm akranlarim kel bunu ömür boyu yaparsam kel kalır mıyım

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #23 : 13 Ocak 2021, 02:15:48 »
Bunu kaç günde bir yapayım ne kadar yapayım bir de benim tüm akranlarim kel bunu ömür boyu yaparsam kel kalır mıyım
dusta yapsan yeterli  ilacta kullanarak uzun zaman sonra kel kalmazsın finasterid ilacıyla
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Souvenir

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #24 : 14 Ocak 2021, 21:44:30 »
Video'da tam 65 dk boyunca bu masajı yapacağımızdan bahsediyor.

Sabah-akşam 1 saat boyunca bunu yapmak çok zor

Birde ben bunu 1 saat boyunca denedim artık kollarımın yorulmasından mı ya da fazla mı bastırmaktan mı bilmiyorum masaj yaparken saçlarım dökülmeye başladı.

Ondan masajı maksimum 20 dk yapıyorum.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 14 Ocak 2021, 23:03:20 »
Ne 1 saati 20 dk da kollarım kopuyo :D saç dökülmesi bende de oluyo 1 cmlik ama bayağı kalın saçlar gidiyo duşta ve masajda. umarım yenileri gelir onların yerine evdeki bulgurdanda olmayalım da :) acayip kepek başladı bide kalın kalın deri atıyo gibi. acaba masajdan mı yoksa şampu değiştirdim 1 ay önce ondan mı oldu?

Mac Dean

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #26 : 15 Ocak 2021, 13:06:39 »
Bende masaja başladım bir haftadır inanılmaz saç döküyor çok moral bozucu bir durum ama kafamda ki yanma ve batma hissi yok oldu o yüzden devam edicem sanırım .

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 15 Ocak 2021, 13:25:03 »
Arkadaslarrr dusta masaj yapmanız yeterli   10 dakika da suyun dibindeee zaten kafa yumusak oluyorrr tedavi ne zaman basarı saglarrr az yapılıp devamlı yapıldıgındaaaa  kendinizi parcalamaya gerek yokkk dinlendirin rahatlatın kafanızı yeter 2 gunde1 3 gunde 1 dustasınızzz zatennn her gun sabah aksam kafaya masaj nedirrr hem takıntı olursunuz saccaa hemde yaparken doktuklerinizi gormek size sıkıntı yaratırrrr  her gun dus yapan varsa dusta masaj yapması yeterlii    az ama devamlıııı kural bu ......
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Souvenir

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #28 : 15 Ocak 2021, 14:25:52 »
Ben 2-3 günde bir tüm kafayı 10 dk yapmak masaj yapmanın bir faydası olacağını sanmıyorum.

Aslında önerilen her gün sabah akşam masaj yapmak.

Bir miktar saç dökülmesi normal deniliyor zaten onlar dökülecek olan saçlar onlar bende de var ama aşırı bir dökülme varsa bir sorun var demektir işte onu ben 1 saat boyunca yaptığımda oldu.

Kepek bende hep olduğu için artık normal karşılıyorum :)

Mehmetali32

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 15 Ocak 2021, 14:31:43 »
Ben 2-3 günde bir tüm kafayı 10 dk yapmak masaj yapmanın bir faydası olacağını sanmıyorum.

Aslında önerilen her gün sabah akşam masaj yapmak.

Bir miktar saç dökülmesi normal deniliyor zaten onlar dökülecek olan saçlar onlar bende de var ama aşırı bir dökülme varsa bir sorun var demektir işte onu ben 1 saat boyunca yaptığımda oldu.

Kepek bende hep olduğu için artık normal karşılıyorum :)
  Omrunun son anına kadarr bunu yaapacaksan gunde 2 kere  helal olsun sanaaaa ne diyebilirimm her gun banyo yapıp yapabilirsindeee...benim yazdıklarımdan cıkarılacak sonuc  az ama devammlı   her zaman ama az miktarda buu istersen gunde 5 kere yap ama devamlı yapmadıktan sonra bir anlam ifade etmez  .
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Facebook Twitter Instagram