Tedavi takibini yaptığım çizelgeme baktım, yaklaşık 21 Ağustos’ta scalp masajına başlamışım. Tabi aralarda yapamadığım zamanlar da olmuş. Son 2 haftadır da biraz aksatmıştım. Tekrar düzene sokacağım inş.
Yaklaşık 4 ay olmuş. Günlük 15-20 dk, çoğunluk 20dk civarında yapmışım. Yukarıdaki teknik videosunu izlemiştim ama çok zahmetli, deriyi tutması zor olduğu için burma, sıkıştırma şeklinde yapıyorum. İlk 5-6 dk kulak üstleri ve ense gibi dökülmeden etkilenmeen bölgeye , sonrasında 10-15 dk ise dökülme olan bölgelere uyguluyorum. Zaten videoda da yanşış hatırlamıyorsam böyle tavsiye ediliyordu sanki.
Bilenler biliyordur ciddi bir dokulmesi ve agresif tedavi uygulayan birsiyim. Gelişme olursa bunu sadece masaja bağlayanam ama gözlemlerimi şöyle belirteyim.
Arkadaşların dediği gibi esneklik biraz arttı.
Ve masaj sonrası yağ ortaya çıkıyor, deri yağlanmış oluyor. Dediğiniz gibi sebumun ortaya çıkmasını sağlamış oluyor. Katılıyorum.
Bu sebeple masaj sonrası günlük saç yıkamamı yapıyorum. Böylece yağlanmanın gözenekleri kapatmasını tolere edilebilir giib düşünüyorum. Duşta yapmak mantıklı ama sabah işe gidecekken kim 20 dk masaj yapabilir onu bilemiuorum. En azındna ben bu şekilde uyguluyorum günlük yaşam düzenim açısından.