Gönderen Konu: Agresif Dökülme  (Okunma sayısı 4479 defa)

Floom84

• Yeni üye
  • *
Ynt: Agresif Dökülme
« Yanıtla #15 : 15 Haziran 2021, 15:39:15 »
Dökülme halen devam ediyor. Bu sefer geçenkinden daha uzun sürdü, sürüyor. Dökülme olan bölgelerde kaşıntı da başladı. Sanırım seboreik dermatit yaşıyorum. Bu dökülmeyei daha da hızlandırıyormuş sanırım. Minoksidil kullanımdan kaynaklanıyor sanırım. 1 hafta ara verdim o yüzden ama kaşıntı biraz zayıflasa da tekrar başlayınca yine arttı. Sizce minoksidili bırakmalı mıyım?
En azından gün aşırı kullanmayı düşünüyorum. Yoksa dökülmenin daha da artacağından endişe ediyorum.
Seboreik dermatit  için zaten ketonal şampuan kullanıyordum, Prozinc şampuan alıp ondan da kullanmaya başladım ama pek etki ettiği söylenemez. Nasıl bir illetse hiçbir şekilde kurtulamıyorum. Psikolojim alt üst oldu yine :(

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 16 Haziran 2021, 15:07:43 »
Öncesi sonrası görme şansımız varmı. Seboreik dermatit saç döker fakat kökler ölmediği için zamanla yenilenir akut telogen efflium a sebep olur.

Jasonkenn

• Full Member
« Yanıtla #17 : 16 Haziran 2021, 15:11:50 »
Kepek kalıntıyı nizoral ve sadece akşamları minoks uygulayarak çözmüştüm ben hocam günde 2 defa 5 fıs yerine akşamları 8 fıs kullanmıştım tekte

Floom84

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #18 : 17 Haziran 2021, 21:58:30 »
Kepek kalıntıyı nizoral ve sadece akşamları minoks uygulayarak çözmüştüm ben hocam günde 2 defa 5 fıs yerine akşamları 8 fıs kullanmıştım tekte
Zaten sadece akşamları kullanıyordum. Şimdi gün aşırı uygulayacağım. Prozinc şampuan da pek etki etmedi, Nizodal deneyeyim bir de.

Floom84

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #19 : 17 Haziran 2021, 22:00:37 »
Öncesi sonrası görme şansımız varmı. Seboreik dermatit saç döker fakat kökler ölmediği için zamanla yenilenir akut telogen efflium a sebep olur.
Umarım öyledir. Zaten erkek tipi dökülme var, bir yandan onla başa çıkarken bu bela daha da moral bozuyor. Boş bir zamanda fotoğraf atacağım hocam.

Kemal88

• Full Member
« Yanıtla #20 : 19 Haziran 2021, 18:54:17 »
Telogen effluvium belası bende de vardı. Hem genel seyrelmem varmış hem de telogen effluvium bu yüzden ikisinin arasındaki farkı anlamakla baya bir zorlandım bir süre. 4 saatte bir lavaboya tarıyordum. Tepeden 35 yanlarda 30 tane dökülüyordu. Şimdi günde 40 bile olmuyor. Ayrıca ozamanlar saçlarım kahverengi olmuştu. Diyordum lan ne güzel oldu ha rengi. Bi baktım gitmiş. Hemen tedaviye başladım hiç oyalanmadan, sonra saç 3-4 yıl önceki koyuluğuna döndü. Telogen effluviumdan geri dönerken ilk başta vellus kıllar çıkıyor. Dökülüyor. Bir sonraki evrede biraz daha kalın çıkıp dökülüyor. Sonra eski kalınlığına geliyor. Bu süre yaklaşık 1 yıl olur eski haline gelmesi.

İşte buna genetik dökülmeniz eşlik ediyorsa vellus form kalır öyle geri dönüşü çok nadir olur. Tedavi ettiğim için ben o evreleri yaşadım. Şimdi daha iyi durumda. Ben dibi gördüm saçta emin ol. Şuan şükrediyorum bu yüzden. Ve bırakmıyorum tedaviyi

yanlar için nasıl bir tedavi uyguladınız? benimde durumum anlattığın gibi.

Kemal88

• Full Member
« Yanıtla #21 : 19 Haziran 2021, 19:03:52 »
enseden saçları stres döküyor sanırım.

Floom84

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #22 : 17 Temmuz 2021, 23:18:49 »
Dökülme halen devam ediyor. Varolan saçlar da çok zayıfladı. Finasteride sayesinde kalınlaşan saçlar da artık inceliyor. Hatta dökülen saçların çoğu belli bir süre kalınlaşmış saçlar. Uçları hep ince sonra kalınlaşmış ve şimdi incelip dökülüyor. Tedaviye haftada 1 veya 2 kez olmak üzere dutasteride ekleyeceğim.
Bu arada Seboreik Dermatit için doktora gittim.Verdiği şampuan ve M-Furo losyonu kullanıyorum. Kaşıntı ve kepek çok azaldı  diyebilirim. Minoksidile 2 günde 1 şeklinde devam ediyorum. Yakında yurt dışından arkadaşım gelecek ona minoksidil köpük formundakimi getirteceğim. Minoksidil kullanmaya sadece bu şekilde devam edebilirim. Acaba  minoksidil döngüsü ve SD aynı zamana denk geldiği için mi böyle oldu?

Floom84

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 19 Temmuz 2021, 22:02:20 »
Arkadaşlar dökülmemin galiba derideki infilimasyon yani iltihap ile ilgisi var. Kortizon bazlı bir ilaç kullanıyorum 10 gündür, iyi geliyor. Ancak saç derisini kontrol ettim az önce ve halen kırmızı. Fotoğrafta görüyorsunuz. İnfilimasyon sonucu dökülen saçlar geri gelir mi onu merak ediyorum.  :-[
Bu konuda bir bilgisi olan var mı?

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 08 Ağustos 2021, 01:28:00 »
Dökülme halen devam ediyor. Varolan saçlar da çok zayıfladı. Finasteride sayesinde kalınlaşan saçlar da artık inceliyor. Hatta dökülen saçların çoğu belli bir süre kalınlaşmış saçlar. Uçları hep ince sonra kalınlaşmış ve şimdi incelip dökülüyor. Tedaviye haftada 1 veya 2 kez olmak üzere dutasteride ekleyeceğim.
Bu arada Seboreik Dermatit için doktora gittim.Verdiği şampuan ve M-Furo losyonu kullanıyorum. Kaşıntı ve kepek çok azaldı  diyebilirim. Minoksidile 2 günde 1 şeklinde devam ediyorum. Yakında yurt dışından arkadaşım gelecek ona minoksidil köpük formundakimi getirteceğim. Minoksidil kullanmaya sadece bu şekilde devam edebilirim. Acaba  minoksidil döngüsü ve SD aynı zamana denk geldiği için mi böyle oldu?

Bugün prolaktini araştırıyordum ki, tesadüfen çay ağacı yağı faydaları adlı bir başlık gördüm, SB’ye iyi geldiğine dair yazı vardı. Bugün çay ağacı yağı satın almak için site araştırırken şöyle bir şampuan buldum, SB’yi tamamen yok ettiğini yazıyor. Kullanıcı yorumları da çok iyi, hatta Trendyol ve HB’de de yorumlara baktım, genel kanı işe yarıyor diyor. Belki ilginizi çeker diye bırakıyorum buraya adresi:

https://www.egzamasampuani.com/

Facebook Twitter Instagram