Gönderen Konu: Dht testeron AGa Olmayanlarda saca ne gibi etki yapar Hormonların saca etkisi  (Okunma sayısı 3444 defa)

oralminoxidil

• Hero Member
Ben paradoksa girdim   dht vucutta agalı bireylerde sac dokuyorsa ama vucutta sac cıkarıyorsa  sac  icin yuksek derecede dut fin kullnıp %90 lara kadar blocklamak akıl isimi  agalı olmayanlarda sac  buyutuyorsa bunlar testo ekstra alsınlar daha gur saglıklı sacları olurdu gelde bu isten cık
cevabını biliyorum sadece yorumlamanızı istiyorum

dht saç dökülmesinden sorumlu değil ki bir aracı sadece. dayı bizi mi test ediyon cevabını biliyosan ya paylaş ya da kendine sakla

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
Kardeslerim is sac reseptorlerinden geciyor yani sacı olduren hormon reseptor sevgisi bu arkadaslar birbirini severse birlesiyor kellik baslıyor nefret ettiklerinde hep aralarında mesafe olustugunda yani sevmediginde birlesmiyolar kelliik olusmuyor bu sevgide dna nızda genle aktarılıyor mecazi bir anlatım   bunu engelleyen size dogal bir tarif vereyim  saf zeytinyagı ve ısırgan otu ama kaynatılmıs  kafada testesteronun reseptorlere baglanmasını engelliyor haftada 2 kez banyo yapmadan once kullanın 4 saat sonra  ilk once sampuan kullanarak yıkayın  sac dokulmeniz olusmaz tabiki finasteridlte kullnmak sartıyla...
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

ThinBald

• Full Member
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22562653/ bu çalışma DHT nin anti inflamatuvar özelliklerinin olduğunu savunuyor o zaman DHT’nin inflamasyona yanıt olarak geldiği ve asıl sorunun inflamasyon olduğu tezinin doğru olma ihtimali yükseliyor.
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

ThinBald

• Full Member
Kardeslerim is sac reseptorlerinden geciyor yani sacı olduren hormon reseptor sevgisi bu arkadaslar birbirini severse birlesiyor kellik baslıyor nefret ettiklerinde hep aralarında mesafe olustugunda yani sevmediginde birlesmiyolar kelliik olusmuyor bu sevgide dna nızda genle aktarılıyor mecazi bir anlatım   bunu engelleyen size dogal bir tarif vereyim  saf zeytinyagı ve ısırgan otu ama kaynatılmıs  kafada testesteronun reseptorlere baglanmasını engelliyor haftada 2 kez banyo yapmadan once kullanın 4 saat sonra  ilk once sampuan kullanarak yıkayın  sac dokulmeniz olusmaz tabiki finasteridlte kullnmak sartıyla...
Reseptörlerin artması ve DHT nin artması zaten bağlantılı bunun için RU58841 gibi etkenler zaten kullanılıyor.
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

Mehmetali32

• Hero Member
inflamasyon dedigin sac derisindeki iltihaplanma mı sivilcelenme mi ne kastettin  kafa derisinde sivilcelenme testesteron artısındada oluyor veya karaciger enzimlerdende  hatta fin dut kullananlarda bile sac bolgesinde testo artısından sivilce cıkıyor
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22562653/ bu çalışma DHT nin anti inflamatuvar özelliklerinin olduğunu savunuyor o zaman DHT’nin inflamasyona yanıt olarak geldiği ve asıl sorunun inflamasyon olduğu tezinin doğru olma ihtimali yükseliyor.

maalesef durum bu aslında saçımız dökülmeye kodlu değil genetiğimiz bizim inflamasyon oluşturmaya meyilli dht sadece görevini yapıyor . prostat hastalarının nerdeyse hepsinin kel olması. kalp krizi riskinin kat kat fazla olması gibi. kanser ilaçlarının saç dökülmesine iyi gelmesi. pgd2 proteinin saçı dökülenlerde 3 kat fazla olması. her şey ortada açık senin gluten alerjin varsa yediğin ekmek saçını döküyor :)

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Mehmetali32

• Hero Member
maalesef durum bu aslında saçımız dökülmeye kodlu değil genetiğimiz bizim inflamasyon oluşturmaya meyilli dht sadece görevini yapıyor . prostat hastalarının nerdeyse hepsinin kel olması. kalp krizi riskinin kat kat fazla olması gibi. kanser ilaçlarının saç dökülmesine iyi gelmesi. pgd2 proteinin saçı dökülenlerde 3 kat fazla olması. her şey ortada açık senin gluten alerjin varsa yediğin ekmek saçını döküyor :)

Kardesim benimsordugum soruya cevap verirmin ben tam anlamadım birde soylediklerini bir daha toparlayıp yazarmısın   ? bırakıyor kafamda
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member
inflamasyon dedigin sac derisindeki iltihaplanma mı sivilcelenme mi ne kastettin  kafa derisinde sivilcelenme testesteron artısındada oluyor veya karaciger enzimlerdende  hatta fin dut kullananlarda bile sac bolgesinde testo artısından sivilce cıkıyor

kısa süreli inflamasyon ve kronik inflamasyon var. kısa süreli masaj dermaroller örnek verilebilir ya da derin olmayan kesikler gibi bu bizim için faydalı. uzun süreli kronik inf aga prostat kanser şeker gibi kronik hastalıklar örnek verilebilir. mesela derin olmayan bir yara vücutta iz bırakmadan düzelirken derin yaralar iz bırakıyor . kafada olan şey de bu skar doku deniyor.  sklorederma hastalığı gibi. kafa neden parlıyor çünkü artık fibröz ve kireçlenme yüzünden . kafa derimiz ellerimizde eklemlerdeki dokuya dönüşüyor yavaş yavaş

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Mehmetali32

• Hero Member

Peki bu kafalarda sivilce isi ne inflamasyonun tıptaki adı iltihaplanma ben boyle anladım senin verdigin ornekler genel vucutla ilgili saca ornekler sıralayabilirmisin.
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member

Peki bu kafalarda sivilce isi ne inflamasyonun tıptaki adı iltihaplanma ben boyle anladım senin verdigin ornekler genel vucutla ilgili saca ornekler sıralayabilirmisin.

hocam sivilce de inflamasyon zaten. insan genlerinde sivilce yoktur. kabilelerdeki ergenlerde sivilce olmaz . inflamasyona verilen tepkiler de farklı işte kimisinde sivilce kimisinde seboreik dermatit gibi. saçı ayrı tutmamak lazım bundan 1000 yıl önce yaşasaydık saçlarımız belki 40 yaşında başlardı dökülmeye 20 yaşında  başlamazdı.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Mehmetali32

• Hero Member

Simdi sana guzel bir soru sorayım ben 28 yasındayım ve  finasterid kullanıcısyım  1 yıldır ben bu androjeni kullanmadan once sacımda sivilcelenme yuzumde sivilcelenme olmazdı 24 yasında bitmisti sivilcelnme bbunları kullandıgımdan beri yuzum sivilcelnme oluyor kafamda durmadan cıkıyor sence neden? halbuki ben dht dusuruyorum ama bence testo yuzunden ve bunun yanında karaciger iltihaplanmasından senin yorumun
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member

Simdi sana guzel bir soru sorayım ben 28 yasındayım ve  finasterid kullanıcısyım  1 yıldır ben bu androjeni kullanmadan once sacımda sivilcelenme yuzumde sivilcelenme olmazdı 24 yasında bitmisti sivilcelnme bbunları kullandıgımdan beri yuzum sivilcelnme oluyor kafamda durmadan cıkıyor sence neden? halbuki ben dht dusuruyorum ama bence testo yuzunden ve bunun yanında karaciger iltihaplanmasından senin yorumun

hocam kan değerlerinize baktırın bence . devedikeni kullanabilirsiniz karaciğer enzimlerini düşürür inflamasyona iyi gelir. diyete de dikkat etmek lazım. birsürü sebebi olabilir

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Mehmetali32

• Hero Member
 Eyvallah tesekkur ediyorum sagol cevapladıgın icin.
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

oralminoxidil

• Hero Member
Eyvallah tesekkur ediyorum sagol cevapladıgın icin.

rica ederim

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

emekli kel

• Hero Member
.      Yani diyesunki agaları olmayan erkekler de testesteron ve dht sac buyutuyor dogrumu anladım
evet sorun reseptorlerde .dhtde değil.dht reseptore bağlandığı an sorun oluyor.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Facebook Twitter Instagram