Gönderen Konu: Üniversite okumak zaman kaybı mı ?  (Okunma sayısı 1173 defa)

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
Üniversite okumak zaman kaybı mı ?
« : 26 Aralık 2020, 23:03:34 »
Danla Biliç kendine 105 bin liraya çanta almış Enes Batur 20 yaşında cabriolara bindi, tiktokerlar da 18-19 yaşında kendi paralarıyla ayrı eve çıktılar
Hacı bu üni vakit kaybı gibi, iki slayt izliyorsun vize ve finalden önce ezber yapıp ders geçmeye çalışıyorsun, karton bardaktan çay içiyorsun mezun olunca iş bulamıyorsun, iş alanı olan bi bölümden mezun oldun diyelim asgari ücretle ya da biraz fazlasına haftanın 6 günü at gibi dört nala koşuyorsun. Hayatının 30 senesi çöp oldu, geri kalanı da evlilik mevlilik gibi zottirik işler. Haftanın 6 günü ne abi ? Ben üni okuyorum ama sevmediğim bölümü okuduğum için uzadı, bitiririm yeaa diye diye bölüm de değiştirmedim öyle kaldı.
Sosyal medya, girişimcilik, yatırım bana çok daha cazip geliyor. Günümüzde bunlar daha önemli, üni ve kurumsala kapak atıp personellikten yürümeye çalışanların hali harap, siz ne düşünüyorsunuz.

Subzero

• Hero Member
Ynt: Üniversite okumak zaman kaybı mı ?
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2020, 23:48:15 »
Zaman kaybı ben bıraktım üniversiteyi askerden sonrada aile mesleği çiftçilik yapacağım .

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2020, 00:14:09 »
Sen bir universite bitir kanka. Senin en azindan bir meslegin cepte dursun. İsler istedigin gibi gitmezse hayatini surdurebilecegin hazirda olan bir meslek sart. Universiteyi okuduktan sonra ne istiyorsan onu yap. En iyisi bu sekilde bence
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

John Keller

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2020, 00:33:43 »
Hangi bölümü okuduğun önemli, özellikle kamuya atanmak gibi bir amacın varsa.Ülkede özel sektörde çok fazla emek sömürüsü var, kamuda özlük hakları daha iyi.Bugün bir memur üç aşağı beş yukarı 4000-5500 arası maaş alıyor.Günümüz hemşirelik puanları neden yüksek, çünkü  istihdam sorunu yok, kamu hastanesine atanan bir hemşire döner sermaye ile birlikte 6000-7000 tl maaş alıyor.Attığın başlık bana 20-30 yıl önce üniversite kazanamayan(O dönemlerde zordu, günümüzde kazanamayanı dövüyorlar :) )  kişilerin okumak da boş kardeşimm klişe cümlesini hatırlattı.Haaaa! okumayıp da çok güzel iş kurup güzel para kazanan elbet var ama bu ülkede o şans herkese vurmaz.Sen yine de bitir, en azından 6 ay daha az askerlik yaparsın.
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2020, 00:42:45 Gönderen: Highlife »

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2020, 00:34:22 »
UNUVERSİTE KESİNLİKLE ZAMAN KAYBI 

İNSAN  omrunden calması ve vize final gibi sacma sacma sistemlere tabi olarak 5 yıl gitmesi yazık yazık simdiki aklım olsaydı 10 yıl once unuversiteye baslmazdım insanlar ne paralar kazanıyor devlet unuversitelerde ogrenci yetistirip borclu olarak mezun ediyor yazık gencligimize 6 yıl once mezun oldum masterda bitmek uzere bos  bos bana kalan kendimi kendim gelistirmem
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

davud123

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2020, 01:13:33 »
Oyle tabi sevdigin bolum ilgilendigin alan bile olsa vize ve finallerle gereksiz mesgul ediyolar Allahtan onlineda kopyayla geciyoruz isimize bakiyoruz

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #6 : 27 Aralık 2020, 02:39:31 »
Hangi bölümü okuduğun önemli, özellikle kamuya atanmak gibi bir amacın varsa.Ülkede özel sektörde çok fazla emek sömürüsü var, kamuda özlük hakları daha iyi.Bugün bir memur üç aşağı beş yukarı 4000-5500 arası maaş alıyor.Günümüz hemşirelik puanları neden yüksek, çünkü  istihdam sorunu yok, kamu hastanesine atanan bir hemşire döner sermaye ile birlikte 6000-7000 tl maaş alıyor.Attığın başlık bana 20-30 yıl önce üniversite kazanamayan(O dönemlerde zordu, günümüzde kazanamayanı dövüyorlar :) )  kişilerin okumak da boş kardeşimm klişe cümlesini hatırlattı.Haaaa! okumayıp da çok güzel iş kurup güzel para kazanan elbet var ama bu ülkede o şans herkese vurmaz.Sen yine de bitir, en azından 6 ay daha az askerlik yaparsın.
Kanka 7000-8000 fenomenlerin aylık kıyafet alışveriş parası yalnız
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #7 : 27 Aralık 2020, 02:45:25 »
Kanka 7000-8000 fenomenlerin aylık kıyafet alışveriş parası yalnız
Zengin olmak istiyorsan  hayallerindeki insan olacaksın o mesleği yapacaksın 40yasında bile olsan sonunda zengin olursun yeter ki sevdiğin işi yap sorum su mesleğini seviyormusun? Bu mecazi bir dusunce gerek hayatta ise girişimci olmak erken zengin olmanın yolları
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 27 Aralık 2020, 02:51:50 »
insan doğası gereği oluşan pek fazlasıyla olumsuz ve bir o kadar doğal bir durum.
acizane fikrim, algım şu yöndedir; insan dediğimiz varlık, hiçbi zaman kendinde olanın, kendine ait olanın değerini bilmemiştir, yüksek ihtimalle de bilemeyecektir.. şüphesiz ki, bi topluluk içinde yaşamanın, bireyselliğin mümkün mertebe geri plana atılmasının, sosyal sorumlulukların insan bünyesine verdiği zararların en büyüğüdür, çünkü insan doğuştan bencil bi varlıktır, çünkü böyle koşullanmıştır ve dolayısıyla bi ikilem içerisinde debelenip durmaktadır. doğal dememin nedeniyse tamamen budur.. elimizi vicdanımıza koyduumuzda yediden yetmişe herkesin vardır birinin hayatına özenmişliği, en az bi kez olmak kaydıyla, çünkü normaldir.. tehlikeli olan ise bunu bi yaşam şeklhaline getirip, normal addetmektir.

bazen o hayatlari siz de elde etmek icin ayni ayakkabilari giyersiniz ve toprakta ayakkabi izi olan yerleri takip edersiniz ki yanlis yere gitmek gibi bir hata olmasin. ama gorursunuz ki her ne kadar temkinli olursaniz olun, guzel bir hayati elde etmek icin gereken sey duzgun bir yontemden ziyade sanstir. genellikle bastiginiz yerler ucurum kenarlaridir ve daha iyi bir hayat icin cabalarken kendinizi ucurumdan duserken bulursunuz. siz ucurumdan dusmekle mesgulken sansli kisiler o cok ozendiginiz hayatlari yasamaya devam eder.

bu hayatta parası olmadığı için evladını karda kışda sırtında taşırken Hastaneye ölüsünü getiren babalar var
evladına pantolon alamağı için intahar eden babalar var
reklamlar da çocukların canı sucuk sosis çekmesin alamaz diye kanal değiştiren babalar anneler var
çocuklarını saç kurutma makinesinde ısıtırken içeri odada kendini asan anneler de var

okulunu bırakıp sende bu şekilde para kazanacaksan vuyur yap saydığın örnekler hayatın extrem durumları
gerçek hayat değil şimdilik önünde bu hayatı yaşayıp sonrasında  aç kalan çok insan gördü bu gözler
elindekinin değerini bileceksin

sen sahip olduklarına sahip çık özenme kimsenin hayatına herkes kendi hayatına sahip

özeneceksen de bak buna özen şu hayatta özendiğim tek bir insan tipi var:
 her koşulda, her şeye rağmen, herkesi karşısına alabilecek kadar cesaretli ve hayalini uygulayabilecek kadar yürekli, sonucunda mutlu olabileceğine, başarabileceğine sonuna kadar inanan ve bunun sonucunda aklındakini yapan insanlara belki 100 bine çanta almaz ama
adam gibi aslan gibi dikilir adamın karşısına..

saydığın insanları inan adam diye karşıma alıp iki kelam etmem  benim için maymundan farkları yok şebekliklerini izleyecek vaktimde yok

okulunu bitirip çalışıp başarılı insanlara özen bak onları adam yerine koyar işte bizim gibi adamlar

sen halk çocuğusun kardeşim Kartalsan kartal ol aslansan aslan ol

bir hikaye var bilirmisin kumru serçe nin uçuşuna özenmiş sonra ayakları yaraaaa bereee içinde eski haline dönmek için dualar etmiş

sen kendi hayatına bak kardeş boşver kimin neye ne kadar harcadığını aldığını
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2020, 03:17:21 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 27 Aralık 2020, 04:26:03 »
İcindentramvaygecensarki, usta tiktokta herkese Fin, dut öneriyorsun kafana göre milletin hayatı ile oynama. Bu saç ile kafayı bozmuşsun.

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #10 : 27 Aralık 2020, 07:22:41 »
İcindentramvaygecensarki, usta tiktokta herkese Fin, dut öneriyorsun kafana göre milletin hayatı ile oynama. Bu saç ile kafayı bozmuşsun.
Kanka tutkuya dönüştü bende bu saç işi, bilgisiz insan görünce hemen bilgilendirmeye çalışıyorum çünkü biri beni benim gibi bilgilendirseydi ben çok daha erken korurdum saçlarımı belki o zaman oral anti androjene bile gerek kalmazdı, genetik dökülmeyi tanıtıyorum insanlara Norwood ölçeğini DHT'yi anlatıyorum oral anti androjenin mantığını anlatıyorum yan etkilerini söylüyorum birebir ilaç önermiyorum adamlara zaten herkesin saçını bilmeden nasıl önereyim, youtube videosunda da detayları anlatıyorum oraya yönlendiriyorum
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2020, 07:47:08 Gönderen: icindentramvaygecensarki »
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 27 Aralık 2020, 09:19:47 »
 iyi bir üninin iyi bir bolumunu okumadıktan sonra boş.yada bitirince tanıdığın olcak
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 27 Aralık 2020, 11:18:43 »
Kanka tutkuya dönüştü bende bu saç işi, bilgisiz insan görünce hemen bilgilendirmeye çalışıyorum çünkü biri beni benim gibi bilgilendirseydi ben çok daha erken korurdum saçlarımı belki o zaman oral anti androjene bile gerek kalmazdı, genetik dökülmeyi tanıtıyorum insanlara Norwood ölçeğini DHT'yi anlatıyorum oral anti androjenin mantığını anlatıyorum yan etkilerini söylüyorum birebir ilaç önermiyorum adamlara zaten herkesin saçını bilmeden nasıl önereyim, youtube videosunda da detayları anlatıyorum oraya yönlendiriyorum

ben de böyle 3 4 yıl önce şu bildiklerimi bilsem hiç saçım dökülmezdi

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 27 Aralık 2020, 11:25:11 »
Nerden mezun olursan ol fark etmez eğer kişi kendini çok iyi yetistiriyorsa .Diploma para kazandırmıyor okuyup bitirdiğinde örneğin mühendis olursan bı vasfın olur ve iş yerine gittiğinde sana kimse nerden mezunsun demez bilgine bakar sen o firmaya ne kazandırabilicegine bakar.Neler gordum neler.Hacattepe elektronik muh.itu mimarlık yıldız inşaat muh yıldız mimar makine muh bazıları LCW Waikiki deposunda, A101 de kasiyer  bazıları defaktoda ve koton mağazasında çalışıyorlar iş bulamadıkları için resmiyette mühendissin evet kpss ye girip devlet kurumların da çalışabilirsin ama özel sektörlerde okumayan biriyle esitsin yani özel diyorum ama üst şirketler tabi sözde diplomaya bakıyorlar ama nerden mezun olduğuna  değil ama mühendissin eyvalah tmm ama bize ne kazandirabilirsin ona bakıyorlar ki mantıken de bu böyledir zaten.Ama çoğu özel sirket sözde mühendis ararlar ama mühendis olmayıp gidip cv simi doldurur işi çok iyi biliyor sonucda firma hiç mühendislislige bile bakmadan ise alıyor çünkü kişi firmaya kazandırıyor olay bu.Torpil olaylarına hiç girmicem : ) Artik devir değişiyor ve insanlar aylikci değilde nereden en kısa yoldan iyi para kazanabilirim ona bakıyor.Aklini kullanan gerçekten Biranda çok iyi kazanabiliyor artık detaylara girmicem: ) Fakat kesinlikle insanları kandırıp üzerinden para kazanmak gibi insan dışı varlıklarda olacaktır .Ama bir yerde patliyorlar ve bunun diğer tarafıni düşünmüyorlar.Hic bir zamanda işleri rast gitmez bunların. O yuzden bir ürün proje yapicaksiniz kullaniciyi iyi düşünmeniz gerekiyor siz kullanıcı olsaydınız neler isterdiniz önce algoritma olmadan hiç bir şey olmaz . Umarım herkes emeğinin karşılığını alır.
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2020, 12:07:46 Gönderen: Beysev »

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 27 Aralık 2020, 11:45:44 »
 abdeden kredi istedi bizimkiler abdde dediki üniversite mezunun çok olcak şu kadar sayı o zaman alırsın krediyi bizimkilerde milletin zeka seviyesi ust değil herkesi okuttular.bir ara tansu çiller zamanı idi galiba ehliyet almayan kalmıcak dediler köydeki 60 yasındaki nineye bile ehliyet verdiler.yanlış bişi.kafası calısan okucak çalısmayan okumucaktı.bedava masraf aileler okul bitince bişiye yaramıo  işsizlik sayısını arttırıo sadece.adam liseyi bitirdi kala kala o bile kazanıyor.ee neye yarıcakki kaliteli bişi olmadan.hem kaliteli üni bitiricen birde iyi bir bölüm hemde iş hayatında kendini geliştircen.yoksa sıradan eğitimle bir yere varılmaz diye dusunuom.yanlış sistem yuksek tahsili bence sadece kafası calısanlar yapıcaktı
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Facebook Twitter Instagram