Oldukça ilginç bir konu. Burada kızların dış görünüşe önem vermesinden yakındıktan sonra türk kızlarının çirkinliğinden bahsedilmesi ya da saç ekim forumundaki bir başlıkta kızların makyajla kendilerini güzel hissetmelerini eleştirmek ironik olmuş. Hepimiz dış görünüşe önem veriyoruz ve makyajla kendini güzel sanan kızların topik kullanan erkeklerden farkı ne bilmiyorum. Eğer fark yoksa neden sadece buna dikkat çekiliyor. Biz de kızlarda en çok dış görünüşe dikkat ediyoruz zaten yorumlar da bunu kanıtlamış. Sadece saç baş da değil genel olarak fiziğin ve yüzün güzel olmasına dikkat etmeyen bir erkek var mı? Kızlar en azından çirkin olduğunu düşündükleri bir erkekle parası için birlikte oluyorlar, ben çekici bulmadığı bir kadınla sadece başka bir sebepten birlikte olan bir erkek görmedim. Yakışıklı ve zengin değilim fakat güzel kız arkadaşlarım oldu. Bence karaktere kızlar daha önem veriyor. Tabii bu tip genellemeleri tecrübelerimizden faydalanarak yaptığımız için farklı fikirlerin oluşması gayet normal, saygı duyuyorum.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama özellikle sosyal medyanın kullanılmaya başlanmasıyla hipergami inanılmaz bir şekilde arttı.
Seks yapamayan abazanların kadınlara allah muamelesi yapması kadınlara kendilerinin değerli olduğunu fark ettirdi.Ayda 5 farklı kişiden ilgi gören kız kendini farklı hissetmeye başlar ve kendisiyle aynı konumda olan erkekle çıkmak yerine daha iyi erkeği arzulur zira elini sallasa ellisi.
O artık eskide kaldı Kadınların hepsi değerlerinin farkında ve erkeklere(para ve statü dışında ki o yüzden tipsizler şans bulur) ihtiyaçları yok
Ama senin var benim var.
Elbette her şey dış görüntü değil.Imaj çok önemli özellikle çevrenin kişiyi olumlu algılaması insanlarda domino etkisi yaratabilir bknz sevilen kişinin daha çok sevilmesi yada dışlanan kişinin daha çok dışlanması
Bu malesef böyle artık sosyal gruplarda tipten daha çok sözü geçen erkekler prim yapıyor.
Erkekler dış görüntüsünü beğenmediği kızlarla çıkmaz demişsin.
Külliyen yalan.Baktığı kızı elde edemeyip daha çirkin ve hatta beğenmediği kızlara bakan yığınla erkek arkadaşım varki bunlardan biriside bendim.
Sırf tipini beğenmediğim ve hatta seks yapmayı istemediğim bir kızla bile toplum tarafından yadırganmamak için çıkmışlığım var.Tabi 1 dediğime bakma en az 3 kızla daha böyle takıldım.
Ve sonuç:Tatmin olmuyorum daha iyisini en azından bana yakışanı hak ediyorum ama elde edemiyorum çünkü hipergami el vermiyor