Gönderen Konu: 3.5 yıllık minoksidil maceram  (Okunma sayısı 16150 defa)

Furymen

• Sr. Member
Ynt: 3.5 yıllık minoksidil maceram
« Yanıtla #60 : 06 Ocak 2021, 00:06:26 »
Kendimi bildim bileli şampuan kullanıyorum. Şampuan ile ilgili söylenen şeyler doğru değil, şampuan saçları inceltmek veya dökmez.

Dönem dönem sabun denemiştim. Kükürtlü sabun ve bittim sabunu, saçları mahvetmisti, asla sabun önermiyorum sana, sabunun ph değeri yüksek saçı kurutur, kalıntı bırakır kafa derisinde
Bende alopexy kullandım fiyatlar çok arttı diye bırakmıştım keşke bırakmasaydım senin aldığın etkiyi bende almıştım iyi bir tedaviyi 1 yıldır kullanmıyorum baya geriledi tekrar başlamayı düşünüyorum

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #61 : 06 Ocak 2021, 03:18:23 »
Bende alopexy kullandım fiyatlar çok arttı diye bırakmıştım keşke bırakmasaydım senin aldığın etkiyi bende almıştım iyi bir tedaviyi 1 yıldır kullanmıyorum baya geriledi tekrar başlamayı düşünüyorum

Ekonomik olarak olumsuz etkiliyorsa gün aşırı kullan ama mutlaka kullan. Ben artık gün aşırı kullanıyorum gerek ekonomik nedenlerden gerekse kullanım kolaylığı açısından.

Epeydir görünmüyordun, hoş geldin.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Furymen

• Sr. Member
« Yanıtla #62 : 06 Ocak 2021, 13:37:28 »
Ekonomik olarak olumsuz etkiliyorsa gün aşırı kullan ama mutlaka kullan. Ben artık gün aşırı kullanıyorum gerek ekonomik nedenlerden gerekse kullanım kolaylığı açısından.

Epeydir görünmüyordun, hoş geldin.
Hoşbulduk epeydir saç derdini takmıyordum sağlığıma yoğunlaştım sigarayı 1.5 yıldır bıraktım vs 2 hafta önce saçı kazıttığımda ön taraf ve şakakların baya gerilediğini seyrekleştiğini gördüm bu yine moralimi bozdu ve kendimi burda buldum :)

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
« Yanıtla #63 : 06 Ocak 2021, 13:43:12 »
Hoşbulduk epeydir saç derdini takmıyordum sağlığıma yoğunlaştım sigarayı 1.5 yıldır bıraktım vs 2 hafta önce saçı kazıttığımda ön taraf ve şakakların baya gerilediğini seyrekleştiğini gördüm bu yine moralimi bozdu ve kendimi burda buldum :)
  Sac kazıdıgında on taraf sakaklar daha gorunur olur  kardesim erkeklerde AGA olmayanlarda bile sacın onu arkaya gore daha seyrek gorunur  normaldir morlin bozulacak bir sey yok erkeklerde kacınılmaz sondur bu aslında on tarafdaha seyreklesir arkaya gore yas la birlikte kafaya takma sen donoru saglam tut  her moralin bozuldugunda solugu burada alırsan 3 kere ekimlik olursun saca takmayın arkadaslar tedavileri uygulayın bu kadar uyguladadıgınız halde bile on taraf zamanla seyreklesir  hele kafayı kazımıssanız dahada kafaya takarsınız sacı  ben bu yuzden tavsiye etmiyorum en dusuk 3 numaraya vurun
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #64 : 27 Ocak 2021, 04:34:34 »
Evt bende vakıf gruba da dermatoloji dokroruna muayene oldum minox kullann3 ay gel dedi tekrar. Şimdi sabah akşam sıkıyorum 5 er fıs.
Kanazol şampuan ne alalım peki nedit bunum markası ve bunu haftada 1 mi yıkayalım saçları tşk ler

Konazol şampuan her eczanede var.

Haftada bir veya iki gün kullan en fazla iki gün olsun.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #65 : 27 Ocak 2021, 10:05:33 »
 saçlarının 14 sene onceki halinide biliyorum.artmış bile daha inceydi.maşallah
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #66 : 27 Ocak 2021, 10:17:55 »
Minoxa başlamadan önce ve eski fotolar varsa paylaşabilir misin?
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #67 : 09 Mayıs 2021, 01:43:35 »
yaşınıza göre saçınızın durumu çok iyi hocam. tedaviniz nasıl ilerliyor şuan?

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #68 : 09 Mayıs 2021, 02:19:53 »
Konuyu yeni görüyorum. Sizin saçlarınız gerçekten iyi durumdaymış. Eğer saçlarınızı ayırdığınızda boşluklar, incelmeler yoksa taramadan kolay kolay saçlarınızı kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Mesela bende uzun yıllardır o incelmeler var ve takviyeleri kesersem orta bölümde tepe bölgesinde dökülme olacağı aşikar. Ön bölümü bir şekilde kurtardım gibi güzel bir planlama ile 2. bir ekim planlaması var benim kafamda. Sizin gibi saçlarım olsa muhtemelen takviye arayışlarına girmezdim bile.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #69 : 09 Mayıs 2021, 06:08:36 »
Minoxa başlamadan önce ve eski fotolar varsa paylaşabilir misin?

Bunu şimdi gördüm, bakayım ama pek bir farkı yoktu sadece ön çizgi biraz daha yoğundu.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #70 : 09 Mayıs 2021, 06:16:56 »
yaşınıza göre saçınızın durumu çok iyi hocam. tedaviniz nasıl ilerliyor şuan?

Kanka pek bir şey yapmıyorum açıkçası

Minoksidili iki günde bir kullanmaya başladım son 6 aydır böyle gerçekten çok rahat. Gün aşırı günde bir kez akşamları 8 fıs -Elimin ayarı yok çoğu zaman geçiyor 8i)

Saw Palmetto içeren bir kapsül kullanıyorum 3.5 aydır zaten imzamda var günde bir kez, ise yarıyor mu bilmiyorum emin değilim öncesinde 1 yıl kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanmıştım. Belki tekrar ona geçer belki de sawa devam edip biraz daha şans veririm.

Bim şampuanı kullandım uzun süre, memnundum ancak bir gün bir arkadaşımın yanında kaldığım gece Clear kömür etkili şampuanı denedim. Çok sevdim, 3 aydır kullanıyorum. İnanılmaz şekilde seboreik dermatiti bitirdi. 17 yıllık sebore hastasıyım hiçbir zaman hastalık bu kadar uzun süre yok olmamıştı, 3 4 günde geri gelirdi. Ancak şimdi ne saçımda ne yüzümde ne göğsümde seboreden eser kalmadı. Bir de şu mimo masaj zımbırtısını sipariş verdim bugün, duruma göre her gün veya iki günde bir kullanmaya başlayacağım.

Benim saçlarım duşta ve sonrasında ciddi anlamda dökülür, abartısız. Ancak saçım geriye gitmiyor. Bazen duştan sonra gidere baktığımda kafamda hala nasıl saç var diyorum. Suna eminim, üyelerin saçları benim kadar duşta dökülseydi, 1 aya kimsenin kafasında saç kalmazdı. Server hoca saçlarımın anlamlı şekilde dökülmeyeceğini söylemişti ama bilemiyorum. Ona da kontrole gitmeyeli uzun süre oldu.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #71 : 09 Mayıs 2021, 06:28:19 »
Konuyu yeni görüyorum. Sizin saçlarınız gerçekten iyi durumdaymış. Eğer saçlarınızı ayırdığınızda boşluklar, incelmeler yoksa taramadan kolay kolay saçlarınızı kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Mesela bende uzun yıllardır o incelmeler var ve takviyeleri kesersem orta bölümde tepe bölgesinde dökülme olacağı aşikar. Ön bölümü bir şekilde kurtardım gibi güzel bir planlama ile 2. bir ekim planlaması var benim kafamda. Sizin gibi saçlarım olsa muhtemelen takviye arayışlarına girmezdim bile.

Uzun süredir yoktun, seni tekrar görmek güzel

Saçlarımın önlerinde hafif seyrelmeler var, fotoğraflarda da belli oluyor ancak bu yasa göre saçlarımın iyi olduğunu düşünüyorum. Ben nw 2 olarak tanımlıyordum fakat burada hemen herkes 1 diyor ve bu da moralimi yerine getiriyor sağolsunlar :) Nw skalasına göre senin fikrin nedir?

Son 6 aydır minoksidili gün aşırı yani iki günde bir kez kullanıyorum. Bu konuda kaygılıydım, aslında hala kaygılıyım ancak topikal tedavi uzun süre günde bir kez bile olsa sürdürülebilir olmaktan çıkıyor. Umarım etki kaybı yoktur, en azından sağlamış olduğum faydayı muhafaza ediyordur. 1 yıl kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanmıştım, son 3 4 aydır sadece Saw Palmetto içeren bir ürün kullanıyorum, günde 300 mg tek kapsül. Bir de Clear şampuan ki seboreik dermatiti mucizevi bir şekilde bitirdi bu şampuan, bir de denk geldin mi bilmiyorum mimo diye bir masaj zımbırtısı var onu sipariş verdim buradaki arkadaşlar önerdiler sağolsunlar epey memnun olan var. Günlük veya gün aşırı onu ekleyeceğim.

Hatırlıyorum, Koray hocaya ektirmek istediğini söylüyordun ancak dediğim gibi bayadir seni göremiyorum. Umarım seni mutlu eden bir şey gelişmiştir. İkinci ekim için acele etmemek gerek, Elbette en iyi değerlendirecek olan sensin tepe bölümü zor, zaten bunu biliyorsundur. Umarım en kısa zamanda tam istediğin saçlara karışır ve hayatında saç adına sorun teşkil eden durumla karşılaşmazsın.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #72 : 09 Mayıs 2021, 11:03:35 »
Uzun süredir yoktun, seni tekrar görmek güzel

Saçlarımın önlerinde hafif seyrelmeler var, fotoğraflarda da belli oluyor ancak bu yasa göre saçlarımın iyi olduğunu düşünüyorum. Ben nw 2 olarak tanımlıyordum fakat burada hemen herkes 1 diyor ve bu da moralimi yerine getiriyor sağolsunlar :) Nw skalasına göre senin fikrin nedir?

Son 6 aydır minoksidili gün aşırı yani iki günde bir kez kullanıyorum. Bu konuda kaygılıydım, aslında hala kaygılıyım ancak topikal tedavi uzun süre günde bir kez bile olsa sürdürülebilir olmaktan çıkıyor. Umarım etki kaybı yoktur, en azından sağlamış olduğum faydayı muhafaza ediyordur. 1 yıl kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanmıştım, son 3 4 aydır sadece Saw Palmetto içeren bir ürün kullanıyorum, günde 300 mg tek kapsül. Bir de Clear şampuan ki seboreik dermatiti mucizevi bir şekilde bitirdi bu şampuan, bir de denk geldin mi bilmiyorum mimo diye bir masaj zımbırtısı var onu sipariş verdim buradaki arkadaşlar önerdiler sağolsunlar epey memnun olan var. Günlük veya gün aşırı onu ekleyeceğim.

Hatırlıyorum, Koray hocaya ektirmek istediğini söylüyordun ancak dediğim gibi bayadir seni göremiyorum. Umarım seni mutlu eden bir şey gelişmiştir. İkinci ekim için acele etmemek gerek, Elbette en iyi değerlendirecek olan sensin tepe bölümü zor, zaten bunu biliyorsundur. Umarım en kısa zamanda tam istediğin saçlara karışır ve hayatında saç adına sorun teşkil eden durumla karşılaşmazsın.

Aslında her gün foruma giriş yapıyorum ama demek ki denk gelmemişsiz. Bir de konulara benzer yorumlar yapıldığını görünce arkadaşların ben okusam da yprum yapmıyorum. Özellikle yorumlarına güvendiğm arkadaşlar olursa. Bana göre de nw 1'siniz. Masaj tarzı tedavileri çok fazla bilmiyorum, benim tedavi yöntemim finasterid olduğu için ve başarı da sağladığım için çok bu tarz arayışlara girmedim ama topikal tedavi kullansam herhalde bende bu tarz desteği denerdim. Sonuçta bir mantığı var. Saçlarda seyrelmeler olur benim saçımın genelinde seyrelmeler incelemeler var elime gelen saçlarda ama bu tüm saçları kapsamıyor. Sonuçta artık genç denilecek yaşta sayılmayız, orta yaş kategorisindeyiz ve bu dönemde bu saçların biraz dökülmesi normal. Önemli olan elimizden geleni yapıp, üstüne ekim ile gerekirse bu kelliği yaşamamak. Bence sizin saçlarınız güzel şimdi. Minoxil ile koruyup, dermatit için de çözüm bulmuşsanız ve yan etki de görmüyorsanız bence çok güzel bir tedavi şekli. Herkes bu kadar şanslı değil sanırım minoxil kullanımında.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

kelaynak3636

• Sr. Member
« Yanıtla #73 : 09 Mayıs 2021, 16:50:18 »
Nasıl genetik dökülme bu? Gram dökülme,seyrelme yok
  • Yaşınız 21
Avodart (günde 1)
Günde 1magnezyum sitrat
Günde 1 yeşilçay
Loprox ve tuzsuz şampuan

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #74 : 09 Mayıs 2021, 17:12:01 »
Nasıl genetik dökülme bu? Gram dökülme,seyrelme yok

Var, önlerde ve Sakaklarda hafif gerilemeler var. Tepe bölgesinde çok hafif seyrelme olduğunu söylemişti doktor ama minoksidil tamamen sağlıklı hale getirdi orayı, tam 4 yıl olduğunda yeni konu açarak mevcut durumu paylaşacağım.

Facebook Twitter Instagram