Gönderen Konu: 3.5 yıllık minoksidil maceram  (Okunma sayısı 16201 defa)

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
Ynt: 3.5 yıllık minoksidil maceram
« Yanıtla #15 : 23 Aralık 2020, 05:03:29 »
Saçlar yaşınıza göre olağan üstü kanaatimce, henüz norwood 2 değil norwood 1.5-1.75 dolaylarında.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 23 Aralık 2020, 09:13:02 »
Saçlar yaşınıza göre olağan üstü kanaatimce, henüz norwood 2 değil norwood 1.5-1.75 dolaylarında.

Bence nw1.8-1.82 arası :)

Şaka bi yana maşallahı var. Gayet iyi.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 23 Aralık 2020, 09:13:50 »
Minox inceleri kalınlaştırıyor, telogen fazdaki dutas kullansan bile gelmeyecek vellusa dönmeye yüz tutmuş saçları kıl formuna getirip çıkarıyor. Döngü dönemlerinde yani çakışma döneminde ise kalınlaştırdığı incelere bişe olmuyor ama canlandırdığı vellus formları daha fazla yaşatamıyor dökülüyor. Yeni bir dönem başlıyor. Aynı şekilde tekrarlamak üzere.

Yani sen minox kullanmasan ömrün boyunca veda edeceğin saçları minoxla geri kazanıyorsun.

Eğer ilerlemiş kellik yoksa döngü olaylarında çok sıkıntı yaşamazsınız ama hafif incelme aşamasında kullanılırsa döngü can sıkmaz.

Ben tepemde açıklık olmadığı hâlde sadece yoğunluk kaybi var onu hissediyorum. Tepe için minoxa başlamayı düşünüyorum çünkü biraz daha seyrelmesini beklersem döngü benim için de kaçınılmaz olacak.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #18 : 23 Aralık 2020, 13:07:17 »
Çok iyi sonuç almışsınız zaten dökülmenizde agresif değil gibi umarım hiç anti androjen kullanmanıza gerek kalmaz.

Aslında döngü olayı çok normal bir şey minoxidile özgü bir durum değil, sağlıklı saçların büyük bir bölümü gelişme fazında geriye kalan küçük bir kısımda dinlenme ve dökülme fazında olduğu için saçlı deri sürekli saçlı halde olur yoksa her 2-5 yılda bir kel kalırdık, minoxidil döngüsü dedikleri şeyde bu aslında eğer tüm saçlar aynı anda çıkarsa doğal olarak dökülme zamanları da birbirine yakın olur ve üstelik minoxidilin uyarıldığı saç kökleri androjen baskısı altında kalan saç kökleri. Şimdi şunu diyebilirsiniz “O zaman ekilen saçlarında döngüye girmesi gerekmez mi ?” Vücudun doğal olarak sahip olduğu, kendi beslediği, ve androjenler tarafından daha az baskı altında kalmış saç kökü ile yapay bir etkenle gelişen hatta oluşan, uzun süre androjen baskısı altında kalan saç kökünün dayanıklılığı ve gücü birbiri ile farklıdır. Merak eden kişilerin umarım aklında ki soru işaretlerine cevap olmuştur.
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 23 Aralık 2020, 18:22:02 »

1.5 diyelim o halde :)
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 23 Aralık 2020, 18:22:36 »
Bence nw1.8-1.82 arası :)

Şaka bi yana maşallahı var. Gayet iyi.

Teşekkür ederim, 1.6 diyorum ben :)

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 23 Aralık 2020, 18:24:18 »
Minox inceleri kalınlaştırıyor, telogen fazdaki dutas kullansan bile gelmeyecek vellusa dönmeye yüz tutmuş saçları kıl formuna getirip çıkarıyor. Döngü dönemlerinde yani çakışma döneminde ise kalınlaştırdığı incelere bişe olmuyor ama canlandırdığı vellus formları daha fazla yaşatamıyor dökülüyor. Yeni bir dönem başlıyor. Aynı şekilde tekrarlamak üzere.

Yani sen minox kullanmasan ömrün boyunca veda edeceğin saçları minoxla geri kazanıyorsun.

Eğer ilerlemiş kellik yoksa döngü olaylarında çok sıkıntı yaşamazsınız ama hafif incelme aşamasında kullanılırsa döngü can sıkmaz.

Ben tepemde açıklık olmadığı hâlde sadece yoğunluk kaybi var onu hissediyorum. Tepe için minoxa başlamayı düşünüyorum çünkü biraz daha seyrelmesini beklersem döngü benim için de kaçınılmaz olacak.

Eğer kişinin saçı dökülecek gibiyse veya dökülmesinden ötürü kabuslar görüyorsa minoksidil kullanılmalı. Ancak bikmadan usanmadan tamamen bırakılmadan kullanılmalı

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 23 Aralık 2020, 18:25:49 »
Çok iyi sonuç almışsınız zaten dökülmenizde agresif değil gibi umarım hiç anti androjen kullanmanıza gerek kalmaz.

Aslında döngü olayı çok normal bir şey minoxidile özgü bir durum değil, sağlıklı saçların büyük bir bölümü gelişme fazında geriye kalan küçük bir kısımda dinlenme ve dökülme fazında olduğu için saçlı deri sürekli saçlı halde olur yoksa her 2-5 yılda bir kel kalırdık, minoxidil döngüsü dedikleri şeyde bu aslında eğer tüm saçlar aynı anda çıkarsa doğal olarak dökülme zamanları da birbirine yakın olur ve üstelik minoxidilin uyarıldığı saç kökleri androjen baskısı altında kalan saç kökleri. Şimdi şunu diyebilirsiniz “O zaman ekilen saçlarında döngüye girmesi gerekmez mi ?” Vücudun doğal olarak sahip olduğu, kendi beslediği, ve androjenler tarafından daha az baskı altında kalmış saç kökü ile yapay bir etkenle gelişen hatta oluşan, uzun süre androjen baskısı altında kalan saç kökünün dayanıklılığı ve gücü birbiri ile farklıdır. Merak eden kişilerin umarım aklında ki soru işaretlerine cevap olmuştur.

Sen androjen pataklayan mısın? Veya yeni üyelik mi aldın?

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #23 : 23 Aralık 2020, 18:38:37 »
Sen androjen pataklayan mısın? Veya yeni üyelik mi aldın?
Hayır değilim forumu keşfedeli çok olmadı neden sordunuz ?
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

descript

• Sr. Member
    • Kilo Aldırıcı
« Yanıtla #24 : 23 Aralık 2020, 18:38:54 »
33 yaşındayım, yaklaşık 3.5 yıldır minoksidil kullanıyorum. (Günde bir kez akşamları 8 fıs)

Cerrahpaşa saç hastalıkları birimi başkanı profesör doktor server Serdaroğlu androgenetik alopesi teşhisi koymuştu. Saçlarımda incelemeler olduğunu, ancak saçlarımda belirgin aşırı bir dökülme olmayacağını da belirtmişti.

Ancak yine de minoksidili bu kullanım biçimiyle önermişti. Günde bir kez kullanmakla iki kez kullanmak arasında bir fark olmadığını söylemişti. Yani bu kullanım biçimi bana has değildi.

İlk 1.5 yıl her gün - 10 günde bir eş geçiyordum.-

1.5 yıldan sonra haftada 5 gün kullandım.

40 gündür gün aşırı yani iki günde bir kullanıyorum. Bundan sonra bu kullanım düzeni ile devam edeceğim.

Bim şampuanı kullanıyorum 8- 9 aydır, kepeğe ve yağlanmaya karşı etkili aplus, haftada bir gün konazol kullanıyorum. ( 16 yıldır Seboreik dermatit var. Ancak minoksidil bu sorunu hiç arttırmadı.)

1 yıl kabak çekirdeği yağı kapsülü kullandım. Ara vermek için bıraktım, tekrar başlayacaktım ama öyle kaldı, belki tedavime eklerim. Ayrıca saw Palmetto aldım henüz başlamadım önümüzdeki günlerde günlük 300 mg saw Palmetto alacağım.

D vitamini kullandığım dönemlerde duş ve sonrasındaki taradığımda dökülmede belirgin azalma görüyorum. Pek çok kez deneyimledim, belli bir süre günlük 6- 7 damla alıp, etkisini daimi yapmak için haftada bir kaç gün sürekli kullanmaya devam edeceğim.

Saçımın orta veya tepe noktasında herhangi bir sorun yok.

Döngü denilen şeyi yaşamadım daha doğrusu ne olduğu ile ilgili belirgin bir tanım olmadığı için bilmiyorum, zira buna inanmıyorum. Saçın büyüme ve dinlenme evreleri çakışıyor, dolayısıyla bunun minoksidil ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Dönem dönem duşta dökülmeler artıyor sonra yine kabul edilebilir seviyeye iniyor ancak saç şimdiye dek geriye gitmedi.

Cerrahpasada server beye randevu aliniyor mu ? Yoksa.kendi klinigine mi gittiniz

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 23 Aralık 2020, 19:00:52 »
Hayır değilim forumu keşfedeli çok olmadı neden sordunuz ?

Yazı dilini ona benzettim, epeydir yok ortalarda

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 23 Aralık 2020, 19:01:33 »
Cerrahpasada server beye randevu aliniyor mu ? Yoksa.kendi klinigine mi gittiniz

Cerrahpaşa'da hasta kabul etmiyor. Özel yeri var Kadıköy'de

Kel Bezos

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #27 : 24 Aralık 2020, 21:49:44 »
Ailenizdeki herkesin kel oldugunu yazmissiniz. Nw 6 7 mi aile uyeleri ?

atilla17

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 24 Aralık 2020, 23:01:12 »
Ben 23 Yaşındayım Valla yıllarca denemediğim şampuan denemediğim tedavi alternatif tedavi kalmadı baktım saçlar her geçen gün daha da gidiyor geriledi. minoxidil başlamaya karar verdim 13.Gündümdeyim herhangi bi yan etki hiç bişey yapmadı hissetmiyorumda saçlarımıda 0'a vurdum keşke daha önce başlasaymışım diyorum şimdilik sabah akşam 5 fıs kullanıyorum bunu sadece akşam 8 fıs olarak daha kullanımı kolay olur ve bi kaç yerdende duymuştum   nezaman dönebilirim sadece akşam kullanmaya tecrübeli abilerim,arkadaşlarım   @Spencer 

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 25 Aralık 2020, 00:01:49 »
Ailenizdeki herkesin kel oldugunu yazmissiniz. Nw 6 7 mi aile uyeleri ?

Rahmetli babam nw 6 idi. Abim 36 yaşında nw 5, annemin dökülme şeklini nw skalasi içinde belirtemem ama saçları epey döküldü orta kısımlar çok seyrek. Amcam nw6, dayılarımın biri dışında hepsinde saç dökülmesi var. Nw 3 olanda var 5 olanda onlarla ilgili net bir şey diyemem  sık görüşmüyorum.

Facebook Twitter Instagram