Gönderen Konu: 3.5 yıllık minoksidil maceram  (Okunma sayısı 16126 defa)

Spencer

• Hero Member
3.5 yıllık minoksidil maceram
« : 22 Aralık 2020, 23:37:24 »
33 yaşındayım, yaklaşık 3.5 yıldır minoksidil kullanıyorum. (Günde bir kez akşamları 8 fıs)

Cerrahpaşa saç hastalıkları birimi başkanı profesör doktor server Serdaroğlu androgenetik alopesi teşhisi koymuştu. Saçlarımda incelemeler olduğunu, ancak saçlarımda belirgin aşırı bir dökülme olmayacağını da belirtmişti.

Ancak yine de minoksidili bu kullanım biçimiyle önermişti. Günde bir kez kullanmakla iki kez kullanmak arasında bir fark olmadığını söylemişti. Yani bu kullanım biçimi bana has değildi.

İlk 1.5 yıl her gün - 10 günde bir eş geçiyordum.-

1.5 yıldan sonra haftada 5 gün kullandım.

40 gündür gün aşırı yani iki günde bir kullanıyorum. Bundan sonra bu kullanım düzeni ile devam edeceğim.

Bim şampuanı kullanıyorum 8- 9 aydır, kepeğe ve yağlanmaya karşı etkili aplus, haftada bir gün konazol kullanıyorum. ( 16 yıldır Seboreik dermatit var. Ancak minoksidil bu sorunu hiç arttırmadı.)

1 yıl kabak çekirdeği yağı kapsülü kullandım. Ara vermek için bıraktım, tekrar başlayacaktım ama öyle kaldı, belki tedavime eklerim. Ayrıca saw Palmetto aldım henüz başlamadım önümüzdeki günlerde günlük 300 mg saw Palmetto alacağım.

D vitamini kullandığım dönemlerde duş ve sonrasındaki taradığımda dökülmede belirgin azalma görüyorum. Pek çok kez deneyimledim, belli bir süre günlük 6- 7 damla alıp, etkisini daimi yapmak için haftada bir kaç gün sürekli kullanmaya devam edeceğim.

Saçımın orta veya tepe noktasında herhangi bir sorun yok.

Döngü denilen şeyi yaşamadım daha doğrusu ne olduğu ile ilgili belirgin bir tanım olmadığı için bilmiyorum, zira buna inanmıyorum. Saçın büyüme ve dinlenme evreleri çakışıyor, dolayısıyla bunun minoksidil ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Dönem dönem duşta dökülmeler artıyor sonra yine kabul edilebilir seviyeye iniyor ancak saç şimdiye dek geriye gitmedi.

Gregor59

• Hero Member
Ynt: 3.5 yıllık minoksidil maceram
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2020, 23:45:14 »
Bence kullanmadan da dokulmeyecek bir sacmis. Baba kel mi?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2020, 23:48:29 »
Rahmetli keldi. Annemin bile saçları çok seyrek, amcam ve dayılarımın biri dışında hepsi kel
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 23 Aralık 2020, 00:06:47 »
Rahmetli keldi. Annemin bile saçları çok seyrek, amcam ve dayılarımın biri dışında hepsi kel

Gregor haklı bence. Ailenizde kellik yaygın olabilir ama siz şanslıymışsınız. Hem doktor da söylemiş saçlarının aşırı dökülmeyeceğini bence genetik dökülme olsa bile çok az vardı sizde. Minoxilin döngü olayı olmasa başlamayı çok isterdim sizde olmaması çok ilginç.
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 23 Aralık 2020, 00:33:07 »
33 için inanılmaz bir saç
Nw1 gür

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 23 Aralık 2020, 00:47:10 »
Saçlar masallahu var bende saf minox ile devam döngü yaşamadım sadece Kasım ayında 5-10 tel geliyordu elime bir hafta sürdü sürmedi gerçi dongu olayına inanmıyorum saçın yenilenmesi diyelim :)

8 ay oldu.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 23 Aralık 2020, 00:47:59 »
Gregor haklı bence. Ailenizde kellik yaygın olabilir ama siz şanslıymışsınız. Hem doktor da söylemiş saçlarının aşırı dökülmeyeceğini bence genetik dökülme olsa bile çok az vardı sizde. Minoxilin döngü olayı olmasa başlamayı çok isterdim sizde olmaması çok ilginç.

Abim 36 yaşında saçlarının büyük çoğunluğunu kaybetti, evet belki de şanslıyım ancak ben minoksidilin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Döngü denen şeye inanmıyorum.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 23 Aralık 2020, 00:48:59 »
33 için inanılmaz bir saç
Nw1 gür

Nw 1 değil bence, önlerde ve sakaklarda gerileme var. Nw 2 diyebilirim, 5 6 yıl önce oralar doluydu.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 23 Aralık 2020, 00:50:57 »
Saçlar masallahu var bende saf minox ile devam döngü yaşamadım sadece Kasım ayında 5-10 tel geliyordu elime bir hafta sürdü sürmedi gerçi dongu olayına inanmıyorum saçın yenilenmesi diyelim :)

8 ay oldu.

Benim dönem dönem duşta aşırı dökülme oluyor, forumdakiler görse kafayı yer ama saç geriye gitmedi. Minoksidil kullanmasam da aynı dönemleri yaşardım, bunun minoksidil ile bence de ilgisi yok

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 23 Aralık 2020, 01:01:12 »
Nw 1 değil bence, önlerde ve sakaklarda gerileme var. Nw 2 diyebilirim, 5 6 yıl önce oralar doluydu.
Nw0 olacak o.Hala tam 1 bile değilsin nw2 olamazsın zaten.
Açıklık yok sadece nw0dan 1e gitmişsin.
Forumdaki en iyi saç genetiği sen ve Gregorda oda 27 yaşında nw0.25 küsür bir şey 33 olunca nw1 olur oda herhalde

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 23 Aralık 2020, 01:05:19 »
Nw0 olacak o.Hala tam 1 bile değilsin nw2 olamazsın zaten.
Açıklık yok sadece nw0dan 1e gitmişsin.
Forumdaki en iyi saç genetiği sen ve Gregorda oda 27 yaşında nw0.25 küsür bir şey 33 olunca nw1 olur oda herhalde

Bu tam ışık altı, nw2 değil mi?

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 23 Aralık 2020, 02:04:00 »
Döngü olayı olmadı diyorsunuz ve arada kalıyorum kullansam mı diye. Ama sonra düşünüyorum bu kadar insan döngü döngü diyorsa döngü vardır diye bilemiyorum çok karışık
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2020, 02:13:19 »
Bu tam ışık altı, nw2 değil mi?
nw 0 1 2 aynı benim için ve mükemmel bir ön çizgi bu yaşa göre.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2020, 02:42:08 »
nw 0 1 2 aynı benim için ve mükemmel bir ön çizgi bu yaşa göre.

Peki sence kaç?

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 23 Aralık 2020, 02:43:22 »
Döngü olayı olmadı diyorsunuz ve arada kalıyorum kullansam mı diye. Ama sonra düşünüyorum bu kadar insan döngü döngü diyorsa döngü vardır diye bilemiyorum çok karışık

Döngü denen şeyi doktorlar kabul etmiyor, ben minoksidil kullanmadığım sürede de, dönem dönem dökülme artar ve azalırdı. İnsanlar bence yanlış değerlendiriyor.

Facebook Twitter Instagram