33 yaşındayım, yaklaşık 3.5 yıldır minoksidil kullanıyorum. (Günde bir kez akşamları 8 fıs)
Cerrahpaşa saç hastalıkları birimi başkanı profesör doktor server Serdaroğlu androgenetik alopesi teşhisi koymuştu. Saçlarımda incelemeler olduğunu, ancak saçlarımda belirgin aşırı bir dökülme olmayacağını da belirtmişti.
Ancak yine de minoksidili bu kullanım biçimiyle önermişti. Günde bir kez kullanmakla iki kez kullanmak arasında bir fark olmadığını söylemişti. Yani bu kullanım biçimi bana has değildi.
İlk 1.5 yıl her gün - 10 günde bir eş geçiyordum.-
1.5 yıldan sonra haftada 5 gün kullandım.
40 gündür gün aşırı yani iki günde bir kullanıyorum. Bundan sonra bu kullanım düzeni ile devam edeceğim.
Bim şampuanı kullanıyorum 8- 9 aydır, kepeğe ve yağlanmaya karşı etkili aplus, haftada bir gün konazol kullanıyorum. ( 16 yıldır Seboreik dermatit var. Ancak minoksidil bu sorunu hiç arttırmadı.)
1 yıl kabak çekirdeği yağı kapsülü kullandım. Ara vermek için bıraktım, tekrar başlayacaktım ama öyle kaldı, belki tedavime eklerim. Ayrıca saw Palmetto aldım henüz başlamadım önümüzdeki günlerde günlük 300 mg saw Palmetto alacağım.
D vitamini kullandığım dönemlerde duş ve sonrasındaki taradığımda dökülmede belirgin azalma görüyorum. Pek çok kez deneyimledim, belli bir süre günlük 6- 7 damla alıp, etkisini daimi yapmak için haftada bir kaç gün sürekli kullanmaya devam edeceğim.
Saçımın orta veya tepe noktasında herhangi bir sorun yok.
Döngü denilen şeyi yaşamadım daha doğrusu ne olduğu ile ilgili belirgin bir tanım olmadığı için bilmiyorum, zira buna inanmıyorum. Saçın büyüme ve dinlenme evreleri çakışıyor, dolayısıyla bunun minoksidil ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Dönem dönem duşta dökülmeler artıyor sonra yine kabul edilebilir seviyeye iniyor ancak saç şimdiye dek geriye gitmedi.