Gönderen Konu: Saç Ekim Sonrası kullanılması gereken destek vitaminler ve ilaçlar  (Okunma sayısı 14869 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Ekim Sonrası Kullanılması gereken Destek ürünler
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2020, 17:47:05 »
Saç gelişimine saç ekim öncesi be sonrası en iyi destek verecek ürün finasterid dir

Kullanıcı yorumlarını okuyunuz forumda

Artı olarak finasterid ile birlikte biotin de alabilirsiniz solgar biotin

Daha hafif vitamin içerikli destekleyiciler de var xpecia, kerozan gibi bu ürünleri kullanan kullanıcı yorumlarıma da forumdan ulaşa bilirsiniz.
Global Moderator

merlin

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2020, 17:51:01 »

Saç Ekimi Sonrası Hangi Vitaminleri Almalısınız?

Artık saç ekim işleminizi yaptınız  harika sonuçlar almak için ne yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Cerrahlarınız tarafından açıklanan bakım sonrası talimatlara uymanın yanı sıra, saçınızın ihtiyaç duyduğu beslenmeyi aldığından emin olmalısınız. İster inanın ister inanmayın, saç ekimi prosedürünüzün nihai sonuçlarında diyet çok önemli bir rol oynar.
Ne yersen osun. Yeni ekilen saç köklerinizin tükettiklerinizden etkilenmesi sürpriz olmamalı. Dengeli olmayan bir diyet, cerrahınızın size daha iyi bir saç çizgisi sağlamak için üzerinde saatlerce çalıştığı ekilen saçın büyümesini engelleyebilir.
Araştırmacılar, temel unsurlardan (mineraller, vitaminler, proteinler ve yağ asitleri) eksik bir diyetin, normal saç döngüsünün kesintiye uğraması, foliküllerin yeni üretememesi nedeniyle daha fazla kalıcı veya geçici saç dökülmesine yol açan işlev bozukluğuna neden olabileceğini buldu. saç.
Ayrıca bildiğiniz gibi saç ekiminden sonra ilk iki ayda meydana gelen “Şok Saç Dökülmesi” evresi vardır. Besleyici bir diyetin bu “cerrahi şoku” azalttığı (bazen önlediği) bilinmektedir. Özellikle sağlıklı saç köklerinin üretimi için gerekli olan demir ve çinkoya sahip bir diyet.
Şimdi saç ekim operasyonunuzdan elde etmek istediğiniz optimal sonuçları alabilmeniz için takip etmeniz gereken diyet ile ilgili tüm detaylara girelim.
Diyetinizin en önemli kısmı sudur. Bunu zaten biliyor olabilirsiniz, ancak su hayatın özüdür. Bu yüzden saçınızı sağlıklı tutmak, tansiyonunuzu düzenlemek ve hayatınızı dengede tutmak ve kuru saç derisine bağlı saç dökülmesini azaltmak ve ortadan kaldırmak için günde en az 8 bardak su tükettiğinizden emin olun.
Diyetinizde ihtiyacınız olan diğer temel unsurların listesi aşağıdadır:
1) B kompleks vitaminleri

B7 (Biotin) ve B12 gibi. B-Kompleks vitaminleri saç yapısında ve büyümesinde temel bir rol oynar. Ayrıca, optimal protein ve yağ metabolizmasını sağlar ve yara iyileşme sürecinde pıhtılaşmaya yardımcı olur. Saç ekiminden sonra doktorlar, bir hastanın ihtiyaç duyduğu seviyelere ulaşmak için B-kompleks vitamin takviyeleri tüketmesi gerektiğine inanırlar.
B kompleks vitaminleri bakımından zengin olan bazı yiyecekler şunlardır: tavuk, et, muz, avokado, esmer pirinç, fındık ve yumurtadır.
2) Çinko

Çinko eksikliği ciddi saç dökülmesine neden olabileceğinden saç ekimi ameliyatınızdan sonra beslenmenizde çinko olması önemlidir. Kolajen üretiminde, hücre çoğalmasında, hormon seviyelerinin korunmasında, protein sentezinde ve vitamin ve diğer minerallerin emiliminde yardımcı olduğu için doku onarımında büyük rol oynar.
Çinko açısından zengin bazı yiyecekler şunlardır: İstiridye, Sığır Eti, Kaju, Ispanak ve kabak çekirdeği.
3) Demir

Çinko eksikliği gibi demir eksikliği de saç dökülmesine neden olabilir. Saç dokusunu güçlendirir, daha iyi sonuçlar elde etmek için saç köklerine ve saç derisine oksijen ve besin akışını artırır. Ayrıca demir, saç ekimi ameliyatı sonrası iyileşme aşamasında gerekli olan bağışıklığı güçlendirir. Demir açısından zengin bazı yiyecekler şunlardır: ıspanak, sığır eti, fasulye, istiridye ve dana karaciğeri.
4) E Vitamini

E vitamini, doğası gereği bir antioksidandır. Hasar görmüş cildin iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur ve izlerin kalıcı hale gelmesini engeller. Yaranız iyileştikten sonra doku kalitesini yumuşatmak ve iyileştirmek için verici ve alıcı bölgenizde E Vitamini yağı kullanmanız tavsiye edilir, aynı zamanda zarar görmüş saç köklerini de onarır.
E Vitamini açısından zengin bazı yiyecekler şunlardır: badem, ıspanak, avokado, ayçiçeği çekirdeği ve zeytinyağı.
5) C Vitamini

Antioksidan görevi görerek iyileşmeyi hızlandırdığı gibi, kolajen ve elastin üretimine de yardımcı olur. C vitamini ayrıca saçların beyazlamasına ve saç dökülmesine neden olan oksidatif stresle savaşır.
C Vitamini açısından zengin bazı yiyecekler şunlardır: biber, karalahana, kivi, brokoli, çilek ve turunçgiller.
6) A Vitamini

Tüm hücrelerin büyümesi için A vitaminine ihtiyacı vardır. Saç köklerinin hücreleri dahil. Ayrıca saç derisini nemlendiren ve saçı sağlıklı tutan yağlı bir madde olan sebum üretimine yardımcı olur. Vitamin A'daki eksiklik saç dökülmesine, kuru ve kaşıntılı saç derisine yol açar (kaşıntılı saç derisi, saç ekiminden sonra yaşayabileceğiniz bir yan etkidir).
A Vitamini açısından zengin bazı yiyecekler şunlardır: havuç, tatlı patates, sığır karaciğeri, lahana, ıspanak ve kış kabağı.
Dikkat etmeniz gereken iki nokta daha kolesterol seviyesi ve saça kan sağlanmasıdır.
Diyetinizdeki LDT'yi düşüren ve HDT kolesterolü yükselten yağı azaltmalısınız. Dengeli kolesterol seviyeleri ile iyileşme daha hızlı hale gelir ve daha iyi hale gelir, ayrıca saç ekimi ameliyatından sonra iyi bir saç uzaması elde etmenizi sağlar.
Sigara içiyorsanız, yapabildiğiniz kadar azaltmaya çalışın. Sigara içmeyenlere kıyasla sigara içen kişinin vücudunda, saçında ve kafa derisinde kan akışı tamamen azalır. Ayrıca sigara içen hastalarda saç ekimi sonrası iyileşme süresi uzar.

byflamingo

• Sr. Member
Fin,dudas,minox,procapil,biotin,xpecia ,aga e tablet falan diye uzar gider liste.
yani en yaygın kullanılanlar kimisi fin kullanırken kimisi xpecia yada dudas kullanıyor ama bunlar ciddi ilaçlar .kulaktan dolma önerilerle kullanılmaz
Kabak çekirdeği ,üzüm çekirdeği extresi ,yeşil çay vs benim aklıma gelenler

Canimo

• Sr. Member
evocapil spreyi çok önerenler var kullananlar ne der acaba?

Münir

• Sr. Member
Evocapil sprey + kerozan tablet + her gün bir avuç kabak çekirdeği + kaliteli bir prp uygulaması benim önerilerim.

Kayser Soze

• Hero Member
Evocapil sprey + kerozan tablet + her gün bir avuç kabak çekirdeği + kaliteli bir prp uygulaması benim önerilerim.

Evocapil sprey hakkında deneyimlerini paylaşır mısın.
Ne kadar kullandın, döngü oluyor mu

Münir

• Sr. Member
Evocapil sprey hakkında deneyimlerini paylaşır mısın.
Ne kadar kullandın, döngü oluyor mu

3 aydır kullanıyorum özellikle vertex için ama istediğim sonucu alamadım .şu sıra dermarollerdan sonra uyguluyorum bir kaç hafta oldu bu şekilde kullanalı.
Şimdilik iyi gidiyor gibi.

Ramy

• Yeni üye
  • *

Merhaba tekrar herkese!

Bugün itibariyle birinci ayım doldu. Çok hafif egzersize başladım (normalde iki senedir amatör boks yapıyorum ama tabi hem pandemi hem saç ekimi ara verdim.. ekim öncesi evdeyken freeletics yapıyordum, şimdi ise yürüyüşle devam ediyorum hala ağır spor sakıncalı!)

Başladığım ikinci şey ise doktorun reçetesiyle elbette, derma roller. Aşağıda neye benzediğini görebiliyorsunuz zaten. Bir sürü küçük sivri iğneli bir zamazingo. Bunu yüz için de kullanıyorlar, saç için de. Ölü deriyi atıp, kan dolaşımı olmasını sağlıyor. Biraz acıtıyor ama çok bastırmadan yapmalısınız çünkü hemen deriye geçiyor ve kanama yapabilir, dikkat edin. Doktor bana haftada iki kez beş dakika, sadece tek yön (önden arkaya) uygulamam gerektiğini söyledi. Ben bunu yaptırdığım yerden alıp biraz pahalıya aldım ama ucun numarasına dikkat ederek ünlü alış veriş sitelerinde daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

Aşağıdaki kafa fotosu derma roller yaptıktan sonra çekildi o yüzden olduğundan daha kızarık görünebilir. Normalde hafif bir pembemsilik var ama tabi iğneleyince kızardı. Normal yani.

Dökülme hala sürüyor. Elime az önce yine serumlarken 6-7 tel geldi.

Süreçten haberdar etmeye devam edeceğim.

• Ekim Tarihi: 17 Aralık
  • Greft Miktarı 3100
  • Yaşınız 35
  • Medikal Tedavi Sef antibiyotik, acti losyon
3100 greft
Sebamed şampuan
Curegen losyon
Argan, badem, hint yağı.
Sarımsak kürü

Roninn3

• Hero Member
saç ekimi sonrası dermarollerı birde doktormu önerdi yani Çok ilginç ben saç ekimi süreci boyunca dermaroller yapılmasının çok sakıncalı ve zararlı olduğunu duymuştum.

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Saç ekimi sonrası saw palmetto içeren bir takviye  kullnmak,günlük bir avuç kabak çekirdeği yemek,yeşil çay içmek,prp yaptırmak,procapil içeren bir takviye kullanmak hatta minoxilde üçüncü haftadan itibaren kullanmak ekime çok iyi gelebilir.

metinN1

• Yeni üye
  • *
Peki saç ekimi sonrası ilaç değilde topikal ürün gibi sprey tarzı neler kullanabiliriz acaba özellikle şu çok iyi olur diyebileceğiniz bir ürün varmıdır.

hyperKel

• Hero Member
Peki saç ekimi sonrası ilaç değilde topikal ürün gibi sprey tarzı neler kullanabiliriz acaba özellikle şu çok iyi olur diyebileceğiniz bir ürün varmıdır.

minoxil yada procapil içeren bir sprey.

mehmet koray

• Full Member
  • emphair saç ekimi
« Yanıtla #13 : 13 Aralık 2021, 20:00:18 »
Saç gelişimine saç ekim öncesi be sonrası en iyi destek verecek ürün finasterid dir

Daha hafif vitamin içerikli destekleyiciler de var xpecia, kerozan gibi bu ürünleri kullanan kullanıcı yorumlarıma da forumdan ulaşa bilirsiniz.

peki hocam solgar biotin yerine badem tüketsek yine b7 vitamin almış olmaz mıyız? günde 1 avuç badem tüketsek haricen biotin almamıza gerek var mı?
  • Ekim Merkezi ismi emphair saç ekimi merkezi
Saç Ekim Konum (Ekim Tarihi: 13 Kasım 2021)
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=24945.0

Ekildikten sonra şok aşamasında dahi dökülmeyen ve uzamayan saçlar ölü kökler midir? Bu süreci olumlu-olumsuz yaşayan varsa fotoğraflarla bilgilendirirse çok memnun olurum.

Mehmet Koray

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 10 Şubat 2022, 11:04:20 »

Üstat bişey merak ediyorum ben xpecia kullanıyorum, bunun 2 tabletinde 2500mg biotin varmış, benim ilave biotin almama gerek var mı? xpecia işimiz görmez mi?

Facebook Twitter Instagram