Gönderen Konu: Sizce bu denli seyrek saça ekim yapılabilir mi?  (Okunma sayısı 8034 defa)

oralminoxidil

• Hero Member
Ynt: Sizce bu denli seyrek saça ekim yapılabilir mi?
« Yanıtla #30 : 23 Aralık 2020, 15:00:54 »
benim ferritin de 41 şuan ne yapmalıyım hocam

aile hekimine ferrozinc yazdırabilirsin 3 kutu 6 kutu kaç tane istersen 40 baya düşük zaten

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 23 Aralık 2020, 15:30:06 »
aile hekimine ferrozinc yazdırabilirsin 3 kutu 6 kutu kaç tane istersen 40 baya düşük zaten

ustam şuan zinco ve apikobal b12,b6, b1 içeren hapını kullanıyorum acaba etkisi oolur mu

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 23 Aralık 2020, 15:39:27 »
ustam şuan zinco ve apikobal b12,b6, b1 içeren hapını kullanıyorum acaba etkisi oolur mu

demir eksikliği için olmaz tabiki iki tane çinko takviyesi almaktan bence zarar gelmez zaten herkesin çinko  seviyesi alt sınırlarda .çok muz  yiyen birisiyim benim de alttaydı o kadar takviye aldım yine altsınırda. vücut fazlasını atıyor doğal olarak.aynı anda kullanabilirsin zararı olmaz. ama bana sorarsan sadece ferrozinc kullan çünkü diğerinin faydası olacağını sanmıyorum gelişmiş dünyada bunların eksikliğini çekmek çok zor. sokakta kalanlar , afrikadaki aç çocuklar bile çekmiyor.  yutarak aldığınız b12nin faydası olmaz emilmez. ya iğne vurunun ya da venaturanın dil altı hapı var b12MA onu kullanabilirsiniz.

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #33 : 23 Aralık 2020, 16:23:37 »
Apikobal b12 bana da yazdı fakat şuan piyasadaki çoğu b12'ler doğal yollardan değil sentetik yollardan yapılıyor. Ben bunun için araştırma yapmıştım doğal olarak satan şu marka var bunu kullanmanız daha doğru olur.
https://www.trendyol.com/venatura/vitamin-b12-ma-metilkobalamin-ve-adenozilkobalamin-takviye-edici-gida-p-34740644?utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.68.8

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 23 Aralık 2020, 16:33:29 »
Apikobal b12 bana da yazdı fakat şuan piyasadaki çoğu b12'ler doğal yollardan değil sentetik yollardan yapılıyor. Ben bunun için araştırma yapmıştım doğal olarak satan şu marka var bunu kullanmanız daha doğru olur.
https://www.trendyol.com/venatura/vitamin-b12-ma-metilkobalamin-ve-adenozilkobalamin-takviye-edici-gida-p-34740644?utm_source=aff_t&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_urun_listeleme&adjust_tracker=ejav2ha_253g15b&adjust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.68.8

aynı ürünü tavsiye etmişiz :)

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Dionx

• Full Member
« Yanıtla #35 : 24 Aralık 2020, 00:01:05 »
Ben de diyet yapmıştım çok ağır bende de telogen effluvium oldu saçlar çok döküldü ozamanlar. 3 ay demir kullandım. Demirim 95, ferritinim 57 oldu kullandıktan sonra 25 ağustosta. Şimdi ne oldu bilmiyorum demir kullanmadım uzun süredir. Muhtemelen yine alt sınıra yakındır. Benim de kullanmam lazım aslında iyi hatırlattınız

Reis nekadar agir diyet cünkü ayni sorunla bende karsilasdim.
  • Yaşınız 30

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 24 Aralık 2020, 08:50:03 »
Reis nekadar agir diyet cünkü ayni sorunla bende karsilasdim.

Sana şunu söyleyebilirim sabah bir yumurta yiyordum öğlen ünide yağlı yemekse sadece sebzseini yiyordum. Et pek yoktu zaten. Pilav yemiyordum. Aksam evde de yine ayni şekilde yağlı yemeklerin sadece yağsız etini yiyordum. Salata yiyordum. 0 şeker bu arada
Günde en az iki saat yürüyordum

Yani günde 800 kalori alıyorsam 1000 yakıyordum. 1 ay böyle yaptım hiç aksatmadan. Açlıktan ölecektim az daha sonraları alıştım açlığa. Keyif vermeye bile başlamıştı kilo verdiğim için.
Diyeti bıraktıktan iki ay sonra felâket döküldü.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Dionx

• Full Member
« Yanıtla #37 : 24 Aralık 2020, 13:16:30 »
Sana şunu söyleyebilirim sabah bir yumurta yiyordum öğlen ünide yağlı yemekse sadece sebzseini yiyordum. Et pek yoktu zaten. Pilav yemiyordum. Aksam evde de yine ayni şekilde yağlı yemeklerin sadece yağsız etini yiyordum. Salata yiyordum. 0 şeker bu arada
Günde en az iki saat yürüyordum

Yani günde 800 kalori alıyorsam 1000 yakıyordum. 1 ay böyle yaptım hiç aksatmadan. Açlıktan ölecektim az daha sonraları alıştım açlığa. Keyif vermeye bile başlamıştı kilo verdiğim için.
Diyeti bıraktıktan iki ay sonra felâket döküldü.

Bende Aynen öyle bi diyet yapdim. 20 Kilo vermisdim. Benimde saclar deli döküldü. Bir baktim diffuse acilma olmus. Hic aklima gelmezdi diyetin sac dökecegi. Tabi bunda genetik dökülmenin etkiside vardi.
  • Yaşınız 30

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #38 : 24 Aralık 2020, 13:46:54 »
Bende Aynen öyle bi diyet yapdim. 20 Kilo vermisdim. Benimde saclar deli döküldü. Bir baktim diffuse acilma olmus. Hic aklima gelmezdi diyetin sac dökecegi. Tabi bunda genetik dökülmenin etkiside vardi.

Aynen hatta ben ilk başta diyetten diye düşünüp çok arada kalmıştım. Ama ben diyet yapıp bukadar dökmeseydim, hayatta anlamazdım saçımın döküldüğünü. Bana iyi işaret oldu erken başladım tedaviye. minyatürize olanlar ölür, ama incelme aşamasında olanlar geri gelir büyük ihtimal. 1 yıla kadar belli eder kendini. Ama tedavi etmek lazım
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Dionx

• Full Member
« Yanıtla #39 : 24 Aralık 2020, 21:29:15 »
Aynen hatta ben ilk başta diyetten diye düşünüp çok arada kalmıştım. Ama ben diyet yapıp bukadar dökmeseydim, hayatta anlamazdım saçımın döküldüğünü. Bana iyi işaret oldu erken başladım tedaviye. minyatürize olanlar ölür, ama incelme aşamasında olanlar geri gelir büyük ihtimal. 1 yıla kadar belli eder kendini. Ama tedavi etmek lazım

Evet bende finas, biotin ve vitamin tedavisine basladim 2 aydir, bakalim Sonic ne olcak.
  • Yaşınız 30

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #40 : 28 Aralık 2020, 19:24:00 »
Merhaba 24 yaşındayım başlıktada belirttiğim gibi saçlarımda genel seyreklik var uzadığı zaman bakım yaparsam seyrek durmuyor saçlarım. Dökülme tipim garip araları açıldı ama incelme yok ve alın çizgimde öyle dökülme gibi bozulma yok kısa kestirdiğimde bide seyrelen kısımlar dik çıktığı için ekim gibi duruyor. Saçlarım 3 numara iken “Saç ekimimi yaptırdın?” “Nerde yaptırdın ?” gibisinden sorular soruyorlar. Sizce üst seyrelen kısımların araların sıklaştırma ekimi yapılabilir mi? Fikrinizi merak ediyorum. Yorumlarınıza göre ekim için adım atacağım.

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi forumlar..

Şuanki Fotoğraflar ;

Uzunken (3 ay öncesi) :

Hocam bir çözüm bulabildin mi?

Darkness41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #41 : 29 Aralık 2020, 13:21:48 »

Hocam bir çözüm bulabildin mi?

Minoxidil / Avodart(Dutasteride-0.5mg) 10 kapsülü içine boşalttım. Scalp uygulaması bu extra birde Evigen E vitamini aldım. Dermaroller kullanıyorum bunları uygulamadan önce oral olarak ise Benexol , Ferrozinc , Solgar 2500mg Biotin kullanıyorum. Bakalım tedavi seyrine göre oral Dutasteride kullanabilirim. Daha öncesinde oral Dutasteride kullanmıştım zaten bende hiç yan etki yapmamıştı çok faydasını görmüştüm. Yinede oral ilaç tedavisi korkutuyor. 2 ay sonra aynı konuya ekleme yaparım umarım faydasını görürüm.

Sende aynı şekilde seyrelme ve dökülme yaşıyordun değil mi?
Sen nasıl bir tedavi uyguluyorsun?
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Minoxil %5

Bruce Wayne

• Sr. Member
« Yanıtla #42 : 29 Aralık 2020, 14:39:22 »
aynı ürünü tavsiye etmişiz :)
Aynen hocam yeni farkettim |-onayisareti-| :)

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #43 : 29 Aralık 2020, 15:45:07 »
Minoxidil / Avodart(Dutasteride-0.5mg) 10 kapsülü içine boşalttım. Scalp uygulaması bu extra birde Evigen E vitamini aldım. Dermaroller kullanıyorum bunları uygulamadan önce oral olarak ise Benexol , Ferrozinc , Solgar 2500mg Biotin kullanıyorum. Bakalım tedavi seyrine göre oral Dutasteride kullanabilirim. Daha öncesinde oral Dutasteride kullanmıştım zaten bende hiç yan etki yapmamıştı çok faydasını görmüştüm. Yinede oral ilaç tedavisi korkutuyor. 2 ay sonra aynı konuya ekleme yaparım umarım faydasını görürüm.

Sende aynı şekilde seyrelme ve dökülme yaşıyordun değil mi?
Sen nasıl bir tedavi uyguluyorsun?

Biotin 5mg , apikobal, çinko,  saç bakım yağı, + süt iciyorum d3 vitamini icin

Saç alın cizgim dikkatli baktığımda yoğunluk artiyor gibi. Ama saçı kalınlaştırmak lazım

Darkness41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #44 : 30 Aralık 2020, 11:18:49 »
Biotin 5mg , apikobal, çinko,  saç bakım yağı, + süt iciyorum d3 vitamini icin

Saç alın cizgim dikkatli baktığımda yoğunluk artiyor gibi. Ama saçı kalınlaştırmak lazım

Topikal olarak finasteride veya dutasteride'de uygulasan yeter kalınlaştırır ve hacimlendirir saçlarını uygulamadan önce dermaroller kullan. Benziyor seyrelme tipimiz çok dua edersin bana.
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Minoxil %5

Facebook Twitter Instagram