Gönderen Konu: Sizce bu denli seyrek saça ekim yapılabilir mi?  (Okunma sayısı 8021 defa)

Xeth

• Hero Member
Ynt: Sizce bu denli seyrek saça ekim yapılabilir mi?
« Yanıtla #16 : 22 Aralık 2020, 16:19:27 »
Çok fazla minyatürize saç gördüm ben onları kurtarabilirseniz daha iyi olur, o minyatürize olanlar ekimin travmasına dayanamaz. Güçlendirmeniz lazım tedavilerle
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 22 Aralık 2020, 16:52:32 »
bu tür dökülmeler antiandrojenlerin en çok işe yaradığı dökülme türü. net olarak coşturur haberin olsun

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Darkness41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #18 : 22 Aralık 2020, 17:13:43 »
bu tür dökülmeler antiandrojenlerin en çok işe yaradığı dökülme türü. net olarak coşturur haberin olsun

Minoxil + dutasteride coşturur diyorsun veya finasteride yoksa başka önerinde varmı hocam
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Minoxil %5

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 22 Aralık 2020, 17:29:00 »
Minoxil + dutasteride coşturur diyorsun veya finasteride yoksa başka önerinde varmı hocam

ilk olarak ferrozinc yazdır aile hekimine olmadı karadut pekmezi falan iç 1 kaşık onun da demir oranı yüksek.  bir zararını görmezsin merak etme. minoksil kullanmanı önermem 3 günde veya haftada bir dut alabilirsin ve bence çok işe yarar .fin de işini görebilir ama dut tavsiye ederim

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 23 Aralık 2020, 02:53:22 »
Ustam aynı dökülme tipini yaşıyoruz. Daha 4 ay öncesine çoktu ama şimdi senin gibiyim. Demir çinko.b12 ve folik asit buna ilaç gibi geliyor.

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 23 Aralık 2020, 07:38:59 »
hocam genetik dökülme değil bence ya
şakaklar açılmadan dökülenler gördüm de seninli farklı .dökülen saçlar daha mi ince diğerlerine göre minyatürleşme var mı
Genetik dökülme diffuse thining şeklinde de yaşanabilir ama
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

Darkness41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #22 : 23 Aralık 2020, 09:41:09 »
Ustam aynı dökülme tipini yaşıyoruz. Daha 4 ay öncesine çoktu ama şimdi senin gibiyim. Demir çinko.b12 ve folik asit buna ilaç gibi geliyor.

Seninde genel olarak yumuşak öyleyse saçların benimki gibi hiçkimsede böyle dökülme görmedim anlamıyorum neden böyleyse
  • Yaşınız 24

Darkness41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 23 Aralık 2020, 09:45:13 »
ilk olarak ferrozinc yazdır aile hekimine olmadı karadut pekmezi falan iç 1 kaşık onun da demir oranı yüksek.  bir zararını görmezsin merak etme. minoksil kullanmanı önermem 3 günde veya haftada bir dut alabilirsin ve bence çok işe yarar .fin de işini görebilir ama dut tavsiye ederim

Demir konusunda haklı olabilirsin çünkü vücut kıllarım , sakallarım , kaşlarımda ince ve güçsüz hatta kaşlarımda bi gürleşip sonra pıtır pıtır dökülüyor sonra geri çıkıyor geri dökülüyor döngü gibi böyle gittiğim doktorların pek ilgilendiğini düşünmüyorum. Genetik veya hormonal değilde bana sanki bişeyler eksik ondan dolayı dökülüyor gibi geliyor. Kışın çok üşüyorum zaten ellerim , ayaklarım falan buz gibi oluyor dediğin gibi demirle alakası olabilir.
  • Yaşınız 24

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 23 Aralık 2020, 10:01:27 »
Demir konusunda haklı olabilirsin çünkü vücut kıllarım , sakallarım , kaşlarımda ince ve güçsüz hatta kaşlarımda bi gürleşip sonra pıtır pıtır dökülüyor sonra geri çıkıyor geri dökülüyor döngü gibi böyle gittiğim doktorların pek ilgilendiğini düşünmüyorum. Genetik veya hormonal değilde bana sanki bişeyler eksik ondan dolayı dökülüyor gibi geliyor. Kışın çok üşüyorum zaten ellerim , ayaklarım falan buz gibi oluyor dediğin gibi demirle alakası olabilir.

eğer öyleyse kendine eziyet etme daha fazla erkeklerde yüzde 95 genetik sebepli deniyor ama bende genetik dökülme var diyenlerin yüzde 50 sinin başka bir dökülme sebebi daha olduğu bulunmuş. kadınlarda bu oran yüzde99

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Darkness41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : 23 Aralık 2020, 13:37:14 »
eğer öyleyse kendine eziyet etme daha fazla erkeklerde yüzde 95 genetik sebepli deniyor ama bende genetik dökülme var diyenlerin yüzde 50 sinin başka bir dökülme sebebi daha olduğu bulunmuş. kadınlarda bu oran yüzde99

Demirle alakalı olabilir dediğin gibi bugün eczaneye uğrayıp alıcam faydası olur inşallah teşekkür ederim dostum
  • Yaşınız 24

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 23 Aralık 2020, 14:18:03 »

ustam bütün belirtilerimiz aynı yemin ediyorum.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 23 Aralık 2020, 14:21:47 »
ustam bütün belirtilerimiz aynı yemin ediyorum.

benim de bir ara saçlarım aşırı kalitesizleşti ferritinim 40 miş 3 ayda 9 kutu ferrozinc bitirdim 180 olmuştu en son belki de demir emilimiyle ilgili bir sıkıntım var
şu an farklı pekmezler içiyorum sabah akşam ferrozinc bıraktım pekmezler yetiyor gibi

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 23 Aralık 2020, 14:47:39 »
benim de bir ara saçlarım aşırı kalitesizleşti ferritinim 40 miş 3 ayda 9 kutu ferrozinc bitirdim 180 olmuştu en son belki de demir emilimiyle ilgili bir sıkıntım var
şu an farklı pekmezler içiyorum sabah akşam ferrozinc bıraktım pekmezler yetiyor gibi

Ben de diyet yapmıştım çok ağır bende de telogen effluvium oldu saçlar çok döküldü ozamanlar. 3 ay demir kullandım. Demirim 95, ferritinim 57 oldu kullandıktan sonra 25 ağustosta. Şimdi ne oldu bilmiyorum demir kullanmadım uzun süredir. Muhtemelen yine alt sınıra yakındır. Benim de kullanmam lazım aslında iyi hatırlattınız
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 23 Aralık 2020, 14:56:45 »

benim ferritin de 41 şuan ne yapmalıyım hocam

Facebook Twitter Instagram