Gönderen Konu: burdaki bebek saçlar kurtulur mu ?  (Okunma sayısı 1955 defa)

Spencer

• Hero Member
Ynt: burdaki bebek saçlar kurtulur mu ?
« Yanıtla #16 : 22 Aralık 2020, 21:38:26 »
Mutlaka minoksidil ekle tedavine
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 22 Aralık 2020, 22:03:15 »
Minoksil de toparlar bence.

Topikal dut için ise şöyle anlatayım. Dut, dutasterid aslında avodart isimli ilaç. Bu yumuşak kapsül içerisinde sıvı bir ilaç.

Minoksil kullanacaksan, bir kutu minoksil içine 8-10 tane dut kapsülü iğne ile delip, bunları içine sıkabilirsin. Kullanacağında da bi iki çalkalar uygularsın kafana. Ben zamanında böyle kullanmıştım, bu şekilde uygulama yapan da çok.

Veya bir alkol içeriği de olan saç toniği vb bir ürün içerisine de ekleyip de deneyebilirsin.

Ama ikinci yöntem gerçekten deriden emilimi sağlar mı emin değilim açıkcası. Minoksilin deriden geçtiğinden emin olduğumuz için, taşıyıcı olarak gayet iş görür.

Bir diğer aklıma gelen metod ise şöyle bişey olabilir. Ufak bi kaba, lens kutusu, küçük oje kabı gibi bir kaba bir miktar ketoral krem sıkıp, bunun içine bir kaç kapsül dut eklenebilir. Dut sıvı hacim olarak pek fazla olmaz ama bir miktar seyreltir kremi. Ama kremin havayla temas alınca kuruması gibi bir durum olabilir diye birkaç günlük hazırlayarak denesen daha makul olur sanki.
Ketoral krem de saç için kullanılan bir ğrün, bir zararı olmaz zaten. Belki dut için deri emilimi için faydalı olabilir. Zaten çok da ucuz birşeydir.

Minoksil içinde dut çalıştığı daha garanti bir metod. Diğer iki seçenek de iş görebilir diye düşünüyorum ama denemediğim için kesin etki eder diyemeiyorum. Dediğm gibi minoksil istemiyorsan diğer iki seçenekten birini bi dene bakalım 3-5 ay sonra durumun ne olacak.

Ama 1-2 kullandım diyip bırakmamak lazım, bunu unutma lütfen.

Bu arada dozaj için de ilk olarak 3-4 günde 1 kapsülü sürecekmiş gibi ayarla dozajını. Abanıp da yanetki vs olasılığı artmasın. Zamanla biraz biraz arttırırsın dozajı.

siyabentqxqx

• Sr. Member
« Yanıtla #18 : 22 Aralık 2020, 23:31:35 »
Kendin hazırlayabiliyosun ama nasıl hazırlanır bilmiyorum.
konusu falan yokmu bulamadim ben

Facebook Twitter Instagram