Gönderen Konu: Finasteride kullanıcıları ve yan etkiler  (Okunma sayısı 5418 defa)

Lauri

• Hero Member
Ynt: Finasteride kullanıcıları ve yan etkiler
« Yanıtla #30 : 21 Aralık 2020, 22:14:23 »
Benim dediklerimi bana mantık safsatası yaparak satıyorsunuz.

1-Ben finasteridin etkinliğini ek bilgi olarak verdim konu o olduğu için değil.

2-Hormonlar normal eyvallah peki tam olarak adamın vücudu inceleniyor mu hayır sadece hormonlara bakılıp aa normal deniyor.

3-Ben zaten birey üzerinden değerlendirmenin yanlış olduğunu derek üzerinden, "Şimdi bu adam gibi insanları toplayarak mı prospektüs hazırlayacağız" örnek verdim aynı şeyi söylüyoruz ne anlatmak istediniz anlamadım.

4-Ben zaten eğer her görüdüğüm makaleyi okuyup doğru sansaydım burada finasterid pipi küçültüyor yazardım ki kaliteli olmasına dikkat ettiğim için yazmıyorum. 150 Türk 150 Japonun hormon dengesi zaten çalışma sonucunda kendisini gösterir kişide değerlendirmesini ona göre yapar yoksa finasterid etki konusunda ırk seçmiyor değil mi mantıken ?

Ben zaten yan etki yok demiyorum ki nerede yazmışım öyle bir şeyi ? Eğer anlaşılmadı ise tekrar yazayım.

Finasterid etken maddeli ilaçlar DHT hormonunu baskılar ve hormonlarla oynandığı için kişiden kişiye değişecen yan etkileri olabilir ya da olmayabilir AMA finasterid 2020 yılında saç dökülmesini durdurmak adına en etkili ve güvenli ilaçtır, güvenli demek illa hiçbir yan etkisi yok anlamında demek değildir veya leblebi gibi yutun demek değildir, diğer anti-andrjenler arasında en güvenli ve etkili olan budur anlamına gelir.

Dostum işte bilemiyorsun hangi çalışmada hangi milletten ne kadar insan var? Ben bir iki uzakdoğulu çalışmasında şu kadar Japon erkeği üzerinde yapılan vs diye bi ibare gördüm o kadar.

İşte böyle bir ortamda güven kelimesini son paragrafın içine almamalısın.

1. Ok

2. Sence doktorun aklına gelmemiş midir başka birşeyleri aramak? Bence gelmiştir. Bu kadar adam bittik biz diyorsa, durup da bi düşünmek lazım. Bazı arkadaşların tanımıyla ‘psikolojisi zayıf’ dememek lazım. Buna dikkat edilmedikçe, ciddiye almadıkça bu gruba birilerinin eklenmesine sebep oluyor olunabilir.

3. Geçtim bunu.aynı noktadayız galiba.

4. Finas evet belki her erkekte dht düşürür. Belki birisinde %67 dir belki diğerinde %70dir onu bilemem. İlacın olayı bu zaten.
Lakin mevzu burada, insanların kalan yüzde 30 ile devam edip edememesi. Ortalama bir japon ile bir Türk ün vereceği ortalama tepkiyi bilemiyoruz ki. İşte demem o ki kaç tane çalışmaya rastladın ki ortalam Türk’ün tepkisini bilip de, finasterid ile ‘güvenilir’ kelimesini aynı paragrafa ekleyebiliyorsun. Bu ise mantık safsatası diyecek başka birşeyim yok.

Neyse konuyu kapatacağım. Ama sonunda herkesin gidip doktor kontrolünde, başlamadan önce ve başladıktan sonra belli periyodlar ile gerekli tahlillerini yaparak devam etmeleri, yanetki konusuna da dikkat etmeleri gerektiği konusunda hem fikiriz anladığım kadarıyla bu da birşeydir.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 21 Aralık 2020, 22:16:45 »
Bu finin yan etkileri var hacılar kabul edin etmeyin plasebo  deyin ne derseniz deyin. Yaşınız uygun ise deneyin. Adamlar boşuna mı finasterid jel çıkardı. Jel de kana karıştığı için en son sacede saç derisinde kalan kana karışmayan  modeli üretiliyodı sonra  ne oldu bilmiyorum gerçi.. O da tr de yok maalesef olsaydı denerdik. Prospektüsüde yarım yamalak olan ilaca bu kadar güvenmeyin..
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2020, 22:37:27 Gönderen: Armaan »

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 21 Aralık 2020, 23:30:04 »
Üstadlar sahneye çıkmış.Gerçekleri teker teker anlatıyorlar ama bazıları yediremiyor özellikle fin kullanıcıları.Yahu bu işin şakası yok gidin okuyun PFSyi,
Tek bir hap kullandıktan sonra kendini kadınsı hisseden mi dersin,suratı feminemleşen mi dersin,iktidarsız kalıp karısından boşanan mı dersin,Çükü içine kaçan mı intihar eden mi dersin etraf bu hikayelerle dolu.
Öyle %1 de değil sakın inanmayın batılı man kafaların sözlerine.
Forumda illacı kullanıp yan etki gören arkadaşlarımız mal mı da gelip buraya fin kullanmayın çükünüz düşer diyor ? Malsalar yazın mal diye adamlarla billur geçmeyin

Dionx

• Full Member
« Yanıtla #33 : 21 Aralık 2020, 23:31:05 »
ULan kullanmayın diyen mi var?
Nerenizle okuyorsunuz?

Kullanan kullansın ama gelip de bıraya hiçbişey olmuyor zart zurt diye yazanlar ayar ediyor. Sen nerden biliyorsun amk sana soru soran adamın durumunu? Nasıl bu vebale giriyorsun?

Durum bu.

Sakin ol Champ.
  • Yaşınız 30

Dionx

• Full Member
« Yanıtla #34 : 21 Aralık 2020, 23:33:31 »
Tabiki yan etkileri var, Ben 1,5 aydir kullaniyorum, bendede yan etkiler berildi. Ama gönlüm el vermiyor saclarimin göz göre göre daha fazla azalmasina.
  • Yaşınız 30

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #35 : 21 Aralık 2020, 23:42:11 »
Üstadlar sahneye çıkmış.Gerçekleri teker teker anlatıyorlar ama bazıları yediremiyor özellikle fin kullanıcıları.Yahu bu işin şakası yok gidin okuyun PFSyi,
Tek bir hap kullandıktan sonra kendini kadınsı hisseden mi dersin,suratı feminemleşen mi dersin,iktidarsız kalıp karısından boşanan mı dersin,Çükü içine kaçan mı intihar eden mi dersin etraf bu hikayelerle dolu.
Forumda illacı kullanıp yan etki gören arkadaşlarımız mal mı da gelip buraya fin kullanmayın çükünüz düşer diyor ? Malsalar yazın mal diye adamlarla billur geçmeyin
Ya başkan adam sormuş Fin kullanıcıları nasıl yan etkilerle karşılaştı diye bizde söyledik  sen kalkmış d*şşak geçiyon. Söylemeyelim mi aq ilacının yan etkilerini anlamıyom ki?
Yok olm yan etkisi falan alın kullanın bunlar hep pfs lobisinin oyunları.. Damardan alın burundan alın daha etkiliymiş.. üstüne güzel Bi şarkı cila edelim ziynet ablamızdan  ;D
Adam konu açar saçları toplamıştır Fin yan etkide yoktur o adamın konusuna kalkıp kullanma hacı desek söylediklerinde haklısın..

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 22 Aralık 2020, 00:04:26 »

Aga hangi saftasın bilemedim, yazdıklarını anlamadım açıkçası.

Pfs ile ilgili bazı elemanların yazdıkları bence de çok saçma. Bence de komik geliyor. Bence de öyle üç beş kullanımla çükün düşmez afedersin.

Lakin, hep savunduğum üzere bu işi gidip uzmanına sormak lazım. Gideceğin ürolog her halükarda burada atıp tutan senden benden fazla vaka görmüştür. Ayrıca adamların işi bu.

Benim isyan ettiğim nokta, buraya durumunu ne yaşta olduğunu nasıl saçı olduğunu bimediğin bi adamın, aga bunun olası yaketkileri nelerdir dorusuma cevaben finası güzellemek, yanetki görüyorım diyenleri psikoljik bunlar, daha ciddi sıkıntı çekenleri psikoljik zayıflar olarak tanımlamaktır.

Adamın sorusuna, kardeş yanetkiler şöyle şöyle, ben yaşamıyorum ama yaşadığını aylarca yıllarca düzelekediğini hatta hiç düzelmediğini iddia edenler de var dememektir isyanım.

Ben buradaki tavıra ayarım.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 22 Aralık 2020, 00:46:58 »
Ya başkan adam sormuş Fin kullanıcıları nasıl yan etkilerle karşılaştı diye bizde söyledik  sen kalkmış d*şşak geçiyon. Söylemeyelim mi aq ilacının yan etkilerini anlamıyom ki?
Yok olm yan etkisi falan alın kullanın bunlar hep pfs lobisinin oyunları.. Damardan alın burundan alın daha etkiliymiş.. üstüne güzel Bi şarkı cila edelim ziynet ablamızdan  ;D
Adam konu açar saçları toplamıştır Fin yan etkide yoktur o adamın konusuna kalkıp kullanma hacı desek söylediklerinde haklısın..

Fin acayip zayıf bir anti androjen aslında etkisi minimum bu yüzden placebo dışında yan etkisi çok düşük.20 ayda cidden tek bir yan etki görmedim ama saçıda istediğim düzeyde korumadı bu elbette bazılarında aynı olacak diye bir şey yok.
En garanti yöntem şu eğer fin öncesi aktif seks hayatınız varsa yada sürekli ereksiyon oluyorsanız ilacın yan  etkisi olup olmadığını daha iyi anlarsınız ama zaten cinsellikte çok iyi değilseniz bu ilaçta tuzu biberi olur.
Birde seçenek yok malesef Saç cidden önemli ama dalga da önemli yan etki görenler cidden şanssız kesim ama birde şöyle bak ben fini kullanmama rağmen kel kalıyorum

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #38 : 22 Aralık 2020, 00:49:42 »
Aga hangi saftasın bilemedim, yazdıklarını anlamadım açıkçası.

Pfs ile ilgili bazı elemanların yazdıkları bence de çok saçma. Bence de komik geliyor. Bence de öyle üç beş kullanımla çükün düşmez afedersin.

Lakin, hep savunduğum üzere bu işi gidip uzmanına sormak lazım. Gideceğin ürolog her halükarda burada atıp tutan senden benden fazla vaka görmüştür. Ayrıca adamların işi bu.

Benim isyan ettiğim nokta, buraya durumunu ne yaşta olduğunu nasıl saçı olduğunu bimediğin bi adamın, aga bunun olası yaketkileri nelerdir dorusuma cevaben finası güzellemek, yanetki görüyorım diyenleri psikoljik bunlar, daha ciddi sıkıntı çekenleri psikoljik zayıflar olarak tanımlamaktır.

Adamın sorusuna, kardeş yanetkiler şöyle şöyle, ben yaşamıyorum ama yaşadığını aylarca yıllarca düzelekediğini hatta hiç düzelmediğini iddia edenler de var dememektir isyanım.

Ben buradaki tavıra ayarım.
Yan etki görenler %100 psikolojik değil ama şunu net söyleyebilirim ki kişide anksiyete ve panik atak tarzı şeyler varsa finası geçtim minoxa hatta ketoral kremi bile kullanmaması gerekli.
Yinede finden yan etki gören insanlar vardır ama bunun kullanıcılar arasında maksimum %10 olduğunu düşünüyorum.
Yıllardır hairlosstalk tressless ve bu forumda takılıyorum inan yan etki gören insan sayısı kullanıcılara oranla çok çok düşük.
Risk varmı ? Minimal düzeyde evet.Saç için o riski almaya değer mi ? Belli bir süreliğine evet

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #39 : 22 Aralık 2020, 01:23:33 »
Fin acayip zayıf bir anti androjen aslında etkisi minimum bu yüzden placebo dışında yan etkisi çok düşük.20 ayda cidden tek bir yan etki görmedim ama saçıda istediğim düzeyde korumadı bu elbette bazılarında aynı olacak diye bir şey yok.
En garanti yöntem şu eğer fin öncesi aktif seks hayatınız varsa yada sürekli ereksiyon oluyorsanız ilacın yan  etkisi olup olmadığını daha iyi anlarsınız ama zaten cinsellikte çok iyi değilseniz bu ilaçta tuzu biberi olur.
Birde seçenek yok malesef Saç cidden önemli ama dalga da önemli yan etki görenler cidden şanssız kesim ama birde şöyle bak ben fini kullanmama rağmen kel kalıyorum
Fin öncesi libido yüksekti finden sonra daha da yükseldi. Fians tan cinsel anlamda Bi yan etki görmedim ben sadece sabah ereksiyon seyrekleşmişti. Bi kaç hafta ara verdim fine 5 ay dan sonra. tekrardan başladım bu defa mental yan etkiler arttı yine cinsel yan etki yok. . 5 ay sonunda yine bıraktım mecburen. Toplm 10 ay ama saça etkisi neredeyse sıfır. Saçlar Bi tık kalınlaşmıştır belki başka etki yok dökülme durmadı bile.
Senin yerinde olsam fine devam edip ön tarafı  topikal bişeylerle desteklerdim.. En öndeki seyrelme  kalsifikasyn da olabilir 20 yaşındayken benim de ufaktan seyrekti şimdi ciddi açıldı finin özellikle oraya en ufak etkisi olmadı
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2020, 01:33:47 Gönderen: Armaan »

tengrobalamaro

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #40 : 22 Aralık 2020, 07:22:58 »
Selamlar konuyu ben açmıştım. Yaşımı, fin kullanım durumunu merak eden birisi olmuş. 21 yaşındayım tam olarak tarih tutmadım ama bir kaç aydır Fin kullanıyorum. İnsanlar yan etki yaşıyor mu diye merak ettiğim için sordum. Yan etki yaşıyor muyum yaşamıyor muyum emin değilim ama olur mu acaba diye şüpheye düştüğüm için büyük ihtimal psikolojik olarak sertleşme sorunu yaşıyorum. Cinsel sorunların çoğu psikolojik zaten. Öncelikle, insani bir şekilde cevap yazan herkese teşekkür ederim. Bazı cevapları okurken şoka girdim. Nerdeyse birbirine küfür edecek duruma gelmiş insanlar var. Konuyu açtığım için beni suçlayanlar var. Çok ilginç. Yine de teşekkür ederim herkese.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #41 : 22 Aralık 2020, 22:18:04 »
Selamlar konuyu ben açmıştım. Yaşımı, fin kullanım durumunu merak eden birisi olmuş. 21 yaşındayım tam olarak tarih tutmadım ama bir kaç aydır Fin kullanıyorum. İnsanlar yan etki yaşıyor mu diye merak ettiğim için sordum. Yan etki yaşıyor muyum yaşamıyor muyum emin değilim ama olur mu acaba diye şüpheye düştüğüm için büyük ihtimal psikolojik olarak sertleşme sorunu yaşıyorum. Cinsel sorunların çoğu psikolojik zaten. Öncelikle, insani bir şekilde cevap yazan herkese teşekkür ederim. Bazı cevapları okurken şoka girdim. Nerdeyse birbirine küfür edecek duruma gelmiş insanlar var. Konuyu açtığım için beni suçlayanlar var. Çok ilginç. Yine de teşekkür ederim herkese.

Burada bazı gruplar arasında uzlaşıya varılamayan derin fikir ayrılıkları var ki, gayet doğal. Forum olayının mantığı bu. Tartışmak.

Ne kadar gerçek, psikolojik durumdan arındırılmış bir ölçüt olur mu bilmiyorum ama sabah ereksiyonunu gözleyebilirsin. Gerçi bazı insanlar çok oluyor, bazılarında arada oluyor galiba ama, eski haline kıyasla sıklıkta, şiddette azalma var mı bunu değerlendirebilirsin. Sperm sıvılaşması da belli başlı yanetkilerden. Tabi cinsel fonksiyonlar haricinde unutkanlık, dalgınlık vs vs. denebilir.

Ama direkt dikkatini çeken bir konu yoksa, görmüyor olma olasılığın daha yüksek bence de.

Örneğin bende de birkaç ay önce meme uçlarında bi hassasiyet, ufak bi kaşıntı varmış gibi oldu. Sürekli bi meme ucunu kontrol ediyordum. Kafada bi şüphe. Geçen sene de  kısa süreli kullanımımda da yaşamıştım, korkup bırakmıştım ilacı başka tedaviye geçmiştim. Doktora gittim, birşey yok demişti. Bu sefer, bu şüphe sonrası bi korona testi olmam gerekn durumlar oldu, odak başka noktaya kayınca, hiç aklıma bile gelmedi. Örneğin bu durumun psikolojik olduğu gayet aşikar.

Ama belli dönemlerde doktora tahlillerini kontrol ettirmeyi unutma.

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #42 : 23 Aralık 2020, 01:07:56 »
Burada bazı gruplar arasında uzlaşıya varılamayan derin fikir ayrılıkları var ki, gayet doğal. Forum olayının mantığı bu. Tartışmak.

Ne kadar gerçek, psikolojik durumdan arındırılmış bir ölçüt olur mu bilmiyorum ama sabah ereksiyonunu gözleyebilirsin. Gerçi bazı insanlar çok oluyor, bazılarında arada oluyor galiba ama, eski haline kıyasla sıklıkta, şiddette azalma var mı bunu değerlendirebilirsin. Sperm sıvılaşması da belli başlı yanetkilerden. Tabi cinsel fonksiyonlar haricinde unutkanlık, dalgınlık vs vs. denebilir.

Ama direkt dikkatini çeken bir konu yoksa, görmüyor olma olasılığın daha yüksek bence de.

Örneğin bende de birkaç ay önce meme uçlarında bi hassasiyet, ufak bi kaşıntı varmış gibi oldu. Sürekli bi meme ucunu kontrol ediyordum. Kafada bi şüphe. Geçen sene de  kısa süreli kullanımımda da yaşamıştım, korkup bırakmıştım ilacı başka tedaviye geçmiştim. Doktora gittim, birşey yok demişti. Bu sefer, bu şüphe sonrası bi korona testi olmam gerekn durumlar oldu, odak başka noktaya kayınca, hiç aklıma bile gelmedi. Örneğin bu durumun psikolojik olduğu gayet aşikar.

Sabah ereksiyonu işin psikolojik boyutunu değerlendirmek için doktorlar tarafından iyi bir veri olarak değerlendiriliyor.
Sabah ereksiyonu günlerce ve hatta haftalarca olmuyorsa yan etkilerin psikolojik olmadığı söyleniyor ama tabi ne derece doğru bilemiyorum.
Belki finasterid kullananlar sabah ereksiyonunu bu nedenle takip etmeli ve gece yatmadan önce bol su içmeli  :)

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
« Yanıtla #43 : 23 Aralık 2020, 07:28:06 »
Ben dutasteride başladım 2 ay önce, her yan etki herkeste görülecek diye bir kaide yok. Fakat demekki yan etkiler gelişirse de bir noktada dökülmeyi durdurmak için de bazı şeylerden feragat edebilir insan, etmeyebilir de kendi seçimi. Dutasterid Norwood 2.5 iken istikrarlı şekilde kullanılırsa (inşallah 6-7 sene yani 30 yaşına kadar) o saçı koruma ihtimali çok yüksek çünkü. 30 yaşında da nw 2.5 hadi en kötü nw 3 olsam daha ne isterim ?
TEDAVİM
Minoxil Forte Günde 1 (Şakaklara ve Frontale 3'er Fıs)
Dutasteride Avodart Günde 1 (Eskiden Haftada 2)
Fiyto Şampuan Haftada 2
Dermaroller 1 mm Haftada 2
D Vitamini- Çinko- B 12 2 Günde 1
Oral Spironolakton Aldactone 25 mg Günde 1

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #44 : 23 Aralık 2020, 13:17:44 »

Merhaba, eğer geçen ki tartışmada “mantık safsatası yapıyorsunuz” demişim amacım saygısızlık yapmak değildi kusura bakmayın ve forumda bir gönderi yazarken hassas konuları daha göze çarpacak şekilde yazmam gerekir o anda bunu yapamadım dikkat çekmek istediğim başka bir durumda ama konular başka yere kayınca buna pek dikkat etmedim. Genelde mental yan etkiler daha belirleyici oluyor çünkü libido,ereksiyon vs. Bunlar kişiden kişiye değişiklik gösteriyor diğer mental yan etkileri kişi daha iyi ayırt edebilir.
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

Facebook Twitter Instagram