Sene başından bu yana topikali bırakıp, oral şekilde kullanıma geçtim. Bazen günde tek bazen günde çift 2-3 damla gibi kullandım. Kullanım düzenim biraz karışıktı düzensizdi ama 8-9 aydır bu şekilde kullandım. Son 1 aydır iyice seyrelttim, 1-2 haftasdır da 1 kez fln kullandım.
Topikali bıraktıktan sonra yaşanan dökülmeyi yaşamadım. Oral kullanım mı bunu sağladı, yoksa zaten minoksilden yüksek fayda görmediğim için, götürdüğü pek birşey de olmamıştır belki de. Saçlarda daha iyiye gidiş de gördüğümü söyleyemem. Zaten 30lu yaşlar başındaki agresif dökülme dönemi sonrası dökülmem de epey az ve stabildi.
Herhangi bir yanetki yaşamadım. Bu tecrübe bende şöyle bir soru oluşturuyor, topikal kullanım için üretilmiş bir ürünün mideden veya bağırsaktan emilimi ne kadar olur bilemiyorum. Nihayetinde tablet şeklindeki ilaçların da bir mantığı olsa gerek. Bugün magnezyum çinko bile baksan 5-6 farklı formu var piyasada. Her birinin etki ettiği yerler fln farklı.
Topikalden yanetki görmeyenlerin abartmadıça bu şekilde kullanımdan da zarar göreceğini sanmıyorum. Zaten günde 10 fısa karşılık 100 mg topikali deriye sürdüğünde %5 i bile emilse bahsettiğmiz dozajlara denk geliyor.