Gönderen Konu: Suçumuz Türkiye'de doğmak mıydı ?  (Okunma sayısı 1356 defa)

icindentramvaygecensarki

• Sr. Member
Suçumuz Türkiye'de doğmak mıydı ?
« : 19 Aralık 2020, 16:11:32 »
Burada 23 yaşında nw 2.5-3'üm bu forumda bazı yaşıtlarım da benimle aynı durumda, benden biraz daha saç kaybetmiş yaşıtlarım da var
Hairlosstalk.com'a gittim herifler şaşırdı 23 yaşında bu kadar receding yani saç kaybı nasıl oluyor, yaşına göre agresif vb. dediler. Ve cidden baktım yaşıtlarım en fazla Norwood 2 o forumda.
Coğrafyayla bağlantısını çözemedim, bizim suçumuz Türkiye'de doğmak mıydı ? Coğrafyayla nasıl bir ilgisi var ?

Leonidas

• Hero Member
Ynt: Suçumuz Türkiye'de doğmak mıydı ?
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2020, 16:44:39 »
Kardeşim kızlarsoruyor a çevirdin valla burayı, ne alakası var ya Türkiye ile ? Evet genetik olarak farklar var mesela asyalıların saçlar daha yoğun oluyor ama senin bu dediğinle Türkiye de ki herkesin kel olması gerekiyordu bu mantığa göre.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2020, 16:52:13 »
revitayı 30 liraya almak isterdim şahsen:)

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2020, 16:57:24 »
Burada 23 yaşında nw 2.5-3'üm bu forumda bazı yaşıtlarım da benimle aynı durumda, benden biraz daha saç kaybetmiş yaşıtlarım da var
Hairlosstalk.com'a gittim herifler şaşırdı 23 yaşında bu kadar receding yani saç kaybı nasıl oluyor, yaşına göre agresif vb. dediler. Ve cidden baktım yaşıtlarım en fazla Norwood 2 o forumda.
Coğrafyayla bağlantısını çözemedim, bizim suçumuz Türkiye'de doğmak mıydı ? Coğrafyayla nasıl bir ilgisi var ?

Aynısını ben de denedim bana da aynı tepkiyi verdi adamın biri. Sanırım coğrafya farkı olduğu için onlarla karşılaştırmak ya da fikirlerini almak pek doğru değil.
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Kel Bezos

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2020, 17:36:58 »
dostum bu iş genetik sonuçta ırka ve ülkeye göre değişebilir. bizim ülke kelliğin daha yaygın olduğu ülkelerden biri.

Kel Bezos

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2020, 17:49:18 »
leo'nun dediği gibi dünyada kellik en japonya'da görülür. çünkü japonya kapalı bir yer. milyonlarca yıl hiç bir yabancı insan japonya'ya ayak basmadı. Oraya dışarıdan gen aktarımı olmadı. Japonlar başta balık olmak üzere sağlıklı beslenirler. en uzun yaşayan ırk japonlardır. başta d vitamini olmak üzere ihtiyaçları olmamıştır. bu nedenle japonya'da genetik kellik neredeyse hiç görülmez.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2020, 17:51:24 »
2018den beri hairlosstalkta girerim.Senin norwoodun o siteye göre kötü değil.
14 yaşında nw3 olanlar vardı eskiden o forumda daha sonra lookism mevzuları artmaya başlayınca nw2lerde siteye girmeye başladı.

barbaross

• Sr. Member
« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2020, 20:38:28 »
Bizim toplumuzda erkekler çok erken yaşta kelliğe adım atıyorlar bu bir gerçek ve sanırım genlerimizde bu var.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 20 Aralık 2020, 22:27:29 »
Toplumlar arasındaki testo düzeyleri farkları da etkili olabilir. Belki de vücut testonun etkisini artırabilmek için, dhtye dönüşümünü arttırarak bu olayı çözmeye çalışıyor. Kökler çok uzun  zaman ve yoğun yüksek dhtye maruz kalıyor. Çok basit, düz mantık bir varsayım tabi ama. Irklar arasındaki hormon düzeylerinin de büyük etkisi olduğunu düşünüyorum. Buradan yola çıkarak da, oral amntiandrojenlerin yüzde 2-3 yanetki oranı olduğunu, çoğunun psikolojik olduğunu iddia eden adamlara şiddetle karşı çıkıyorum. Niye? Çünkü çoğu çalışmanın deneklerinin nereli olduğuna dair bilgi olmuyor. Şimdiye kadar sadece 1 çalışmada görmüştüm o kadar.

Bu olayı toplumsal düzeyde incelemek, çözüm aramak oldukça mantıklı.

|Logan|

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 21 Aralık 2020, 00:29:27 »
Ya pek fark yoktur. Hairloss talktada çok var genç yaşta nw3ler. Hatta bizden çok daha deliler  alt takımları aldıran var trans olan var çok deli var yani
  • Ekim Tarihi: 24.07.2023
  • Ekim Merkezi ismi Lifehair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 2800
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Haftada 5 gün finasterid, haftada 2 gün dutasterid + Seogen Tablet

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2020, 23:11:31 »
Cidden bu aralar fazlasıyla saçmalıyorsun :D

paran varsa saçını ektir kardeşim. neyi sorguluyorsun?

javelin

• Sr. Member
  • Mızrak çuvala sığmaz
« Yanıtla #11 : 26 Aralık 2020, 23:18:19 »
 Yakında senin saçlar tramvay yoluna döner.... Bu gidişte tramvay içinden değil, kafanın üstünden geçecek :D :D

Simurg10

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 03 Ocak 2021, 04:52:39 »

Bence Türkiye ile alakası var. Şöyle ki kullandığımız sular aşırı kireç içeriyor ve bu da saç dökülmesini hızlandırıyor. Bunu 2018 yılında 10 günlük Fransa gezime gittiğimde fark ettim ilk. Orada aldığım duş sonrası saçım hayatımda hiç olmadığı kadar yumuşak oluyordu. Türkiye'ye geldikten sonra ilk yıkmada tekrar kaktüs sertliğine çevirdi Ankara suyu sağ olsun.

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 03 Ocak 2021, 13:15:54 »
Bence Türkiye ile alakası var. Şöyle ki kullandığımız sular aşırı kireç içeriyor ve bu da saç dökülmesini hızlandırıyor. Bunu 2018 yılında 10 günlük Fransa gezime gittiğimde fark ettim ilk. Orada aldığım duş sonrası saçım hayatımda hiç olmadığı kadar yumuşak oluyordu. Türkiye'ye geldikten sonra ilk yıkmada tekrar kaktüs sertliğine çevirdi Ankara suyu sağ olsun.

bu çok doğru sularımız aşırı derecede kireçli. ayrıca türk ırkı da dht ye daha duyarlı gibi

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Requiemm

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 03 Ocak 2021, 13:32:13 »
revitayı 30 liraya almak isterdim şahsen:)

revita , rogain foam bulamamak cidden insana başlıktaki soruyu sorduruyor..

Facebook Twitter Instagram