Gönderen Konu: kel mi kalacağım? saçlarım inceldi  (Okunma sayısı 9473 defa)

athena

• Sr. Member
Ynt: kel mi kalacağım? saçlarım inceldi
« Yanıtla #46 : 19 Şubat 2021, 21:12:47 »
yok valla saçı dökülecek adam 15 yaşında anlaşılıyor
bence herkes için geçerli durum değil bu. mesela lars ulrich, adamın 30 yaşına kadar çok sağlam saç cizgisi vardı fakat adam 2 yılda çoğunu kaybetti. örnekler say say bitmez.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #47 : 19 Şubat 2021, 21:57:14 »
ben de babama benzemiyorum, kendisi nw4. anne tarafımda kellik diye bir şey yok. o zaman aynı şeyi benim için de söyleyebiliriz? tutarsız bir yaklaşım bu. ailesinde fırça gibi saç olup kel kalan da var. ben de diyorum ki kimse senin saçının ileride dökülüp dökülmeyeceğini söyleyemez, arkadaş üstelik yaş bile vermiş. üstelik hangi tarafa baskın geldiğini nasıl anlıyor?

Arkadaşım.Konu sahibinin babası 20li yaşlarda nw3müş.
Konu sahibi ise 19 yaşında nw0.5 gür ve şuanda tek bir minyatürize olan saçı bile yok.
Ciddi bir şekilde babasının genlerini almamış.
Senin anne tarafında gözünle görebildiğin kadarıyla kellik yoktur ama üst jenerasyonlardan kellik genetiğini almış olabilirsin elbette.

Opun durumunda ise Op açıkça babasına benzemiyor ne saç nede tip olarak Op 40 yaşından önce kel kalmaz bu açıkça net diffuse olmaz en fazla gregor gibi yarım norwood kaybeder ki bu çok aşırı normal.
Emin ol babasının genetiğini alsaydı şuan çoktan nw3 olmuştu

onurr39

• Full Member
« Yanıtla #48 : 21 Şubat 2021, 11:22:50 »
Arkadaşım.Konu sahibinin babası 20li yaşlarda nw3müş.
Konu sahibi ise 19 yaşında nw0.5 gür ve şuanda tek bir minyatürize olan saçı bile yok.
Ciddi bir şekilde babasının genlerini almamış.
Senin anne tarafında gözünle görebildiğin kadarıyla kellik yoktur ama üst jenerasyonlardan kellik genetiğini almış olabilirsin elbette.

Opun durumunda ise Op açıkça babasına benzemiyor ne saç nede tip olarak Op 40 yaşından önce kel kalmaz bu açıkça net diffuse olmaz en fazla gregor gibi yarım norwood kaybeder ki bu çok aşırı normal.
Emin ol babasının genetiğini alsaydı şuan çoktan nw3 olmuştu
bu üvey abimin fotoğrafı 22-23 yaşlarında saçlarına bak abi çok tuhaf şekilde dökülmüş saç kıran gibi bölge bölge sanki baksana
  • Yaşınız 19

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #49 : 21 Şubat 2021, 11:26:10 »
bu üvey abimin fotoğrafı 22-23 yaşlarında saçlarına bak abi çok tuhaf şekilde dökülmüş saç kıran gibi bölge bölge sanki baksana
Aşırı agresif dökülme işte.Anında nw4e gidiyorsun.Khomour adlı üyeye de bak o reyiste 19da nw4 olmuştu.
Üvey abin babanın oğlu mu o zaman normal.Daha önce dediğim gibi sende o kellik genetiği olsaydı şimdiye nw3tün ama nw0.5 gibi bir şeysin

onurr39

• Full Member
« Yanıtla #50 : 21 Şubat 2021, 12:28:38 »
Aşırı agresif dökülme işte.Anında nw4e gidiyorsun.Khomour adlı üyeye de bak o reyiste 19da nw4 olmuştu.
Üvey abin babanın oğlu mu o zaman normal.Daha önce dediğim gibi sende o kellik genetiği olsaydı şimdiye nw3tün ama nw0.5 gibi bir şeysin
babamın oglu eski esinden
  • Yaşınız 19

onurr39

• Full Member
« Yanıtla #51 : 21 Şubat 2021, 12:33:41 »
abi benim sakallarım niye böyle cikmiyo cok cok az var cizgisi cok guzel ama ya hic yok yada tuy gibiler 20 yasina girdim sadece bogazimda bide foullerde var
  • Yaşınız 19

onurr39

• Full Member
« Yanıtla #52 : 22 Şubat 2021, 17:55:54 »
abi merak ettiğim birşey var saçlarımı yukarıdan çektiğimde m harfina benziyor norwood 2 gibi ama yakından çektiğimde saç çizgim dümdüz görünüyor ama saç çizgim düz değil ki saçlarımın yanları çok uzun olduğu için mi öyle görünüyor acaba
  • Yaşınız 19

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #53 : 22 Şubat 2021, 20:56:35 »
abi merak ettiğim birşey var saçlarımı yukarıdan çektiğimde m harfina benziyor norwood 2 gibi ama yakından çektiğimde saç çizgim dümdüz görünüyor ama saç çizgim düz değil ki saçlarımın yanları çok uzun olduğu için mi öyle görünüyor acaba
Olabilir.O M düşündüğüm gibi nw3 M si değildir muhtemelen.Senin saçlarında açıklık çok az + gerisi gür minyatürize olan saçın yok.
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2021, 21:05:06 Gönderen: My Precious »

onurr39

• Full Member
« Yanıtla #54 : 11 Mart 2021, 16:55:32 »
güncelleme.  bir sorun varmı abiler birde ben tam olarak norwood neyim?
  • Yaşınız 19

onurr39

• Full Member
« Yanıtla #55 : 11 Mart 2021, 16:56:57 »
.
  • Yaşınız 19

kellerhertotoyueller

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #56 : 11 Mart 2021, 18:49:30 »
Dostum benim de saçlarım senin yaşlarındayken böyleydi. Şu an bir sorun gözükmüyor saçında ama yine de tedbiri elden bırakmayarak vücut gelişimin bitene kadar saçlarını korumaya bak. Stresten kaçınarak 22-23 yaşına kadar saçını düşünmemeye çalış. 22-23 yaşlarında dökülme halen devam ediyorsa ya da gerileme varsa o zaman finasteride ya da dutasteride başlarsın fazla abartmadan. Kel kalmayı bu kadar kafana takarsan daha çabuk dökülür o saçlar ama yine de bakımına düşkün olmanı takdir ettim.

Kimileri gibi 30’una kadar ya dökülürse dökülsün zaten ektiririm diye düşünmemen gayet iyi. Zaten her ekimin de pek garantisi yok. Fazla salınan DHT hormonu ekilen saçların da anasını ağlatıyor. Bilim ileride DHT’ye olan genetik duyarlılığı yok edecek ilacı üretene dek bu ilaçlardan başka gerçekçi bir şansımız pek yok.
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Finasterid, dutasterid, konazol, multivitaminler
Proscar Finasterid(Günlük 1.25mg 8 gün)
Avodart Dutasterid(8 günün sonunda 9 günde bir 0.5mg)
Konazol Şampuan(Haftada 2 kez)
Vichy Dercos Anti-Dandruff Şampuan(Seboroik Dermatit dökülmesi için 3 günde 1)
Multivitaminler(B12-Çinko-Magnezyum-Omega3-D Vitamini)

onurr39

• Full Member
« Yanıtla #57 : 11 Mart 2021, 19:12:22 »
Dostum benim de saçlarım senin yaşlarındayken böyleydi. Şu an bir sorun gözükmüyor saçında ama yine de tedbiri elden bırakmayarak vücut gelişimin bitene kadar saçlarını korumaya bak. Stresten kaçınarak 22-23 yaşına kadar saçını düşünmemeye çalış. 22-23 yaşlarında dökülme halen devam ediyorsa ya da gerileme varsa o zaman finasteride ya da dutasteride başlarsın fazla abartmadan. Kel kalmayı bu kadar kafana takarsan daha çabuk dökülür o saçlar ama yine de bakımına düşkün olmanı takdir ettim.

Kimileri gibi 30’una kadar ya dökülürse dökülsün zaten ektiririm diye düşünmemen gayet iyi. Zaten her ekimin de pek garantisi yok. Fazla salınan DHT hormonu ekilen saçların da anasını ağlatıyor. Bilim ileride DHT’ye olan genetik duyarlılığı yok edecek ilacı üretene dek bu ilaçlardan başka gerçekçi bir şansımız pek yok.
valla abi herseyim gec calisiyor ya ayiptir soylemesi lise 1de girdim ergenlige sakalım hala varla yok arasi abim cok genc yasta kel kaldi bende kalacagim sanirim ama biraz daha yavas ilerliyor sanirim. finasa baslayacaktim sakal cikmiyormus sanirim ondan baslamadim
  • Yaşınız 19

kellerhertotoyueller

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #58 : 11 Mart 2021, 21:37:45 »
valla abi herseyim gec calisiyor ya ayiptir soylemesi lise 1de girdim ergenlige sakalım hala varla yok arasi abim cok genc yasta kel kaldi bende kalacagim sanirim ama biraz daha yavas ilerliyor sanirim. finasa baslayacaktim sakal cikmiyormus sanirim ondan baslamadim

Sakın bu yaşta finasa başlama. DHT’nin önemli görevleri var vücutta. 22 yaşını bekle garanti olsun en azından. Bazıları ergenliğe geç girer ama yüzünde sakal olmaması tek başına yeterli değil. Genetiğinde köselik olabilir. En geç 25 yaşında biter ergenlik ama genellikle 22 yaşında biter çoğu insanda. Her ihtimale karşı 22 yaşına kadar bekle. Benden sana abi tavsiyesi. Daha iyi bir etki almak için saw palmettoyu kapsül olarak da alabilirsin. DHT’nin yüzeysel tahribatını konazol ya da ketoralle kapat bu süreçte. İnflamasyon ihtimalini azaltmak için omega3 takviyesi de alabilirsin.

Bu arada merak etme 3 yılda büyük bir açılman olmaz. Ben şu an nw1.5 gibiyim. 5 yıl önce nw1 falandım. Yani sende yarım nw’luk açılma bile zor olur.
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Finasterid, dutasterid, konazol, multivitaminler
Proscar Finasterid(Günlük 1.25mg 8 gün)
Avodart Dutasterid(8 günün sonunda 9 günde bir 0.5mg)
Konazol Şampuan(Haftada 2 kez)
Vichy Dercos Anti-Dandruff Şampuan(Seboroik Dermatit dökülmesi için 3 günde 1)
Multivitaminler(B12-Çinko-Magnezyum-Omega3-D Vitamini)

onurr39

• Full Member
« Yanıtla #59 : 11 Mart 2021, 21:46:28 »
Sakın bu yaşta finasa başlama. DHT’nin önemli görevleri var vücutta. 22 yaşını bekle garanti olsun en azından. Bazıları ergenliğe geç girer ama yüzünde sakal olmaması tek başına yeterli değil. Genetiğinde köselik olabilir. En geç 25 yaşında biter ergenlik ama genellikle 22 yaşında biter çoğu insanda. Her ihtimale karşı 22 yaşına kadar bekle. Benden sana abi tavsiyesi. Daha iyi bir etki almak için saw palmettoyu kapsül olarak da alabilirsin. DHT’nin yüzeysel tahribatını konazol ya da ketoralle kapat bu süreçte. İnflamasyon ihtimalini azaltmak için omega3 takviyesi de alabilirsin.

Bu arada merak etme 3 yılda büyük bir açılman olmaz. Ben şu an nw1.5 gibiyim. 5 yıl önce nw1 falandım. Yani sende yarım nw’luk açılma bile zor olur.
abi xpecia aliyodum yan etki yapti ya psikolojik falan degil cidden sağ tastaslarimi agrityordu bide sertlesme sorunu yapti
  • Yaşınız 19

Facebook Twitter Instagram