12. gün.
10. yıkama günü kabuk dökümü sonrası.
Sıklıkdan gayet memnunum, kabuk dökümü sonrası net bi' şekilde belli oluyor, forum fotoğrafları çok az kalitesizleştiriyor ancak telefondan baktığımda hepsini net görebiliyorum. Daha önce bahsettiğim ön çizgideki asimetrik görüntü gitti. Çok az var ancak milimetrik düzeyde, bakış açısını ile alakalı. O kadar da olur, uzayınca ben bile unuturum gibi. Belki bi kaç yıl sonra ön çizgiye rütuşlar yaptırabilirim. Ayrıca kulağımında ödemden dolayı olduğunu zannetmiştim ancak bakış açısından kaynaklanıyormuş. Ayrıca ilk günden beri ilginç bi şekilde ödem gözlemlemedim, zaman ile akan, kaybolan şişlikler de gözlemlemedim, sanırım arkaya uzanmak ile iyi yok ettim.
Kabuk dökümü öncesi losyonu yaklaşık 1 buçuk-2 saat beklettim, daha sonra duşakabinde öne eğilerek duş başlığını en yavaş ve ılık ayara getirdim. Duş başlığımın ucu ayarlanabilir, hem tazyik hemde çeşmeden akar gibi ayarlanabiliyor, kova, kap gibi şeyler ile uğraşmadım. Arkadan öne doğru suyun akmasını sağladım, bi yandan da parmak uçlarımın içi ile saç yönüne doğru baskı uygulamadan ittirdim. Size tavsiyem genel kanının aksine avuç içlerinizi değil, parmak ucu içlerinizi kullanmanız, uyguladığım baskıyı avuç içi ile anlayamadım, böyle daha rahat oldu. Zaten başlayınca mantığını anlıyorsunuz, gayet kolay.
Kabukların büyük bölümü böylece daha şampuan sürmeden gitmiş oldu, daha sonra suyu kapatıp şampuanı sürüp aynı işlemi yaptım. Bazı kabuklar gitmeyebiliyor, sabırla aynı işlemi yavaşça, aceleye getirmeden uygulamanızı tavsiye ederim. 5. şampuanlıyışımda tüm kabuklar gitmiş oldu. Dökülen saçları görmek için su akarken suyu ve şampuanlarken köpüğü takip ettim, toplam yaklaşık 10-15 saç teli saymışımdır, bazıları kabuk aralarında, bazıları kabuksuz idi. Normal ve olağan bi' durum.