Arkadaşlar hepinize iyi pazarlar.
Biliyorsunuz revize ekim kararı verildi. Hala kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum ama Serkan Aygın klinik ile ilgili bazı görüşlerim var onları paylaşmak istiyorum. Daha doğrusu fikirlerim değişti onları paylaşmak istiyorum.
Evet ekimleri güzel ve doğal ama süreç yönetimleri ve özellikle de iletişimleri çok kötü. Ve artık bir insanın kontrol edebileceği yön verebileceği ekim sayısını çok fazla aştıkları için yeterli ön bilgilendirme yapılmıyor. Kurbanlık koyun gibi duruyoruz ve Serkan hoca gelip hepimizin yanında en fazla 2 dk durup koşarak çıkıyor. Ne bir ön bilgilendirme, ne soru sorulması cevaplanması. Ben mesela ekimle ilgili çoğu bilgiyi buradan ve kendi araştırmalarımla öğrendim. Bu bilgilerim olmasa ekimden bile vazgeçebilirdim çünkü hiçbir şey bilmeden insan böyle bir ameliyata giremez. Ve ben bu bilgileri onlardan almalıyım. Kendim araştırmak zorunda değilim.
Revize konusuna geleyim. Normalde benim ekimimde saç çizgimle ilgili soru işaretlerim vardı bunu burada da yazmıştım. Ve yamukluk da vardı. Fotolarda belli olmuyor ama çevremde kime göstersem aaa evet sol şakağın daha yukarıda diyolardı. Ben bunu ban danışman olarak atanan kişiye yazdım 3 ay önce. Orada bana hoca ile görüşme ayarlayabilirdi. En olmadı fotolarımı isteyip hocaya gösterebilirdi. Hoca onlara bakıp beni çizgi eşitlemek için revizeye alabilirdi. Ama bana ezberden "Serkan hoca herkesin yüz şekline göre çizgi belirliyor" denildi ve geçiştirildi. Aslında o yamukluğu ve oradaki fazla ovalliği kafama çok takıyordum. Ama sonra saçlarım uzadığı için, tarama şeklim ve burada herkesin beğenmesi ile o kısmı göz ardı edip mutlu oldum, memnun olmaya odaklandım. Zaten tarih tarih yazdıklarıma bakarsanız sonlara doğru mutlu olduğum kanısına varırsınız. Kendimi mutlu etmeye, memnun olmaya çalıştım.
Sonra bana atanan danışman beni kontrole çağırdı 3 gün önce. Gittiğimde her zamanki gibi Serkan hoca 45 saniye falan durdu ve beni kontrole çağıran danışman orada yoktu.( Ve oradan çıktıktan sonra sorduğum sorulara "Görüşmede olmadığım için bir şey diyemiyorum" dedi ) Kontrolde hocam genel olarak memnunum ama şu kısımda çizgi yamuk dediğimde evet deyip kafasını salladı. 600 greft revize dedi. Şimdi burada siz olsanız aklınıza gelmez miydi : Madem yamukluk var neden ilk yapılırken bakılmadı? İlk bakışta anlaşılan bir yamukluk. Neden çizdikten sonra bakılmadı? Ben saçıma ekimden sonra ilk baktığımda hemen anladım şahsen. Orada ekim başlamadan önce düzeltilebilirdi. İşlerini baştan iyi yapabilirlerdi. Hadi diyelim ekildi bitti. Neden ben 3 ay önce yazdığımda ve yamuk dediğimde hocayla iletişime geçilip sorulmadı. Hoca oradaki yamukluğu görüp revize edilmesini isteyecekse 3 ay önce fotolarım gösterilse veya kontrole çağırsa o zaman da isterdi. Ve ben o zaman koşa koş büyük istekle giderdim. 8 ayım geçmiş, tüm ekimimi bir öğretmen olarak okul başlamasına göre ayarlamışım, kapanmalar olduğu için ekim yaptırmışım ve tamamen onların ihmali ve iletişim sorunu yüzünden okulların açılmasına 10 gün kala Ağustos sıcağında tekrar bu süreçleri yaşayacağım. Hepinizin malumu ki bu süreç çok zor, stresli ve çok sabır istiyor. Hele yaz sıcağında ve hele ki bu süreçten yeni çıkmış birisi olarak. Bakımı, yıkaması, yağı, losyonu, birçok şeyden mahrum kalınması vs. Aylarca geçmeyen kızarıklığı saymıyorum bile.
Heee diyebilirsiniz "Eee hocam madem memnunsun gitme, revize yaptırma". Maalesef oda çok mümkün durmuyor. Ben bu haliyle mutlu oldum kabullendim ama karşınızda ekimi yapan ve yıllarca bu işi yapan kişi bakıp evet yamuk dedikten sonra siz de bu ücretsiz revizeyi reddedemiyorsunuz. İleride pişman olurum kafası da var. Sonuçta orada Serkan hocanın onaylaması ile o yamukluk tescillendi. Ve gerek olmasa revize de istemezdi. Demek ki gerekiyor. Resmen onların ihmali, özensizliği ve iletişim sorunu yüzünden bir ekime daha gireceğim. Sadece aralara sıklaştırma yapılsa pek takmazdım, aralarda kaynar diye ama ön çizgim aylarca kıpkırmızı olacak.
Özetle, kendi ekimimden sonra 4 arkadaşım da benim laflarımla ve yorumlarımla Serkan Aygın kliniğine gitti. Hatta üçü ekim yaptırdı. Ama artık soran, danışan olursa önermeyeceğim. Artık bakış açım negatife döndü. Hem ekim sonrası hem 3 ay öncesi hem de şimdi kimsenin bana bu kafa karışıklığını yaşatmaya hakkı yok. Kara kara düşünüyorum şimdi Ağustos sıcağında orayı terletmeden nasıl yapacam, nasıl bakımını yapacam diye. Okullar açılacak orayı nasıl saklayacam diye düşünüyorum. İşin yoksa tüm süreci baştan yaşa. Halbuki ben tüm bu süreci kapanmalara, mevsim ve psiolojime göre ayarlamıştım. Oh be kurtuldum diyordum
Okuyan herkese teşekkürler. Biraz kafanızı şişirdim kusuruma bakmayın arkadaşlar. İyi günler hepinize