1 yıl Finasterid kullandım ancak hemen hemen değişim olmadı.
My M dermapen sipariş ettim.Avadort başlayacağım. HAFTADA 3 KEZ ancak şuan kas çalışabileceğim spor aletim yok.Eliptik bisiklet alınca mı başlayayım yoksa şimdi mi?
Birşeye geç kaldığın falan yok amk. Sen devam et tedavine.
Minoxil neden denemiyorsun? Artı dermapen de etkili olacaktır bence.
Tabi herkeste aynı derece etki etmiyor ama bu forumda finasla ön çizgisi bile toparlayan da var, 2.-3. Senesinde saçları hayvan gibi geri gelmişler de var. Adam 9. Ayında 1. Senesinde yav hala bi gelişme yok gibi dediği konu var. 3. Seneye bakıyorsun, tsnıyamazsın adamı. O derece.
Finasterid 9. Ay diye bir konu başlığıydı galiba konu adı.
Özetle lafı şuraya getireceğim, saç ekimi öyle herkeste garanti çözüm olmuyor. Vertex de hala çok zayıf işlem. Fire oranları çok yüksek. Ekim ancak avantajlı açıklık dedikleri önden gerileme olduğu durumlarda ortalama ve üstü başarı oranı yükseliyor. Hele vertexle beraber genel bir seyrelme varsa, anca bir iki sene idare eder, tedavi uygulayıp mevcuttakileri korumazsan, yine eskiye dönüyorsun. Zamanla donör de zayıflayabileceği için, tepeye aktarılan teller de zayıflayabilir. Sadede gelecek olursak, tedavine birşekilde devam et, bırakma. Bıraktığında asla bundan daha iyi olmayacak saçların, daha lötü olacak. Diş fırçalama gibi, saça losyon kullanmak, iğneleme yapmak hayatın rutini olmalı.
Alternatif tedavi önerilerim,
Minoxil,
Miracle losyon (yanetki riski olabilir ama finasdan sorun ogörmediysen bu da pek sorun yaratmaz sanıım)
Ru (tedariği zor maalesef)
Topikal avodart
Hiç gelişme olmadı diyelim belki oral Avodart (haftada 1 veya 2 maks) çok riskli ilaç bu doktor tahlillerini ihmal etme lütfen.
Normalde bu ilacın oral önerilmesine çok karşıyım. Önce diğer seçenekleri denemelisin bence. Sorumluluk senin onu da söylemeliyim.
Yukarıdan aşağıya öncelikli tavsiyelerimi sıraladım. Umarım yardımcı olur.