kellik geni anneden alınır.sulalesi kel olupta saçlı olan var ana baba tarafı kel olupta sık saçlı olan var.veya sulalesi saçlı olupta kel olan var.3 gobekten dedeye kadar alabiliyormuşun geni.bende dayı amcalar şu bu sulale saçlı dedelere kadar saçlar iyidi biraderle bende çıktı ben hallettim birader zır kel.bişi dikkatimi cekti genelde 2 kardeşten saçlı olup kel olanlar arasındaki farka bakıom kel olan sarısın oteki siyah saçlı oluyor tabi ne çok siyah saçlı olup kel olanda var.ama genelde sarısınları vuruyor bu durum en fazla kök sarışınlardadır ama saçlar incedir .en az tel sayısı kızıllardadır ama en gürde onlardır saçları kalın.bu iş sayıya değil kalınlığa bakıyor.saçın dokulmesini engelleyen urunlerde saçı kalınlaştırır.zayıf biri gibi dusun hastalık daha çabuk goturur.karartıyor birde dokulme onleyici urunler.benimsaçı tıuttular kafada dokulmesini engellediler sarışındım kumrala hatta siyaha yaklaştı saçlarım
Yok öyle bir şey.Yüzyıllardır aynı şeyi söylüyorsunuz.Kellik sadece anneden değil baba tarafındanda geçebilir.Al benimde anne sülalemde aaçılma tarzı kellik yok ama baba tarafında var dolayısıyla bende de var şimdi Ne olacak ?
Cevap belli Kellik Hem Y hem X kromozomu ile taşınır.
Buradaki husus erkek tipi kelliğin kişide nasıl vuku bulduğudur.Mesela baba tarafım genç yaşta norwoodlarken anne tarafı 40lı yaşlarda diffuse yaşıyor ve ben genç yaşta norwoodluyorum demekki genetiği babadan almışım+annedende güçlü saç geni gelmemiş tam tersi oradanda zayıf genetik gelmiş ve babamdan bile daha hızlo kelleşiyorum