Gönderen Konu: Minox + Finasterid  (Okunma sayısı 2466 defa)

atoh

• Yeni üye
  • *
Minox + Finasterid
« : 06 Aralık 2020, 02:42:21 »
Iyi Aksamlar Arkadaslar. Yas 29da dogru ilerliyor.
Yurtdisindan katiliyorum ve bu Sac dökülmesi artik canima tak etti.
Ilgilenmiyeyim olsun dökülsün böyle kabullen diyorum ama basaramiyorum. Illede birsey yapmak zorunda kaliyorum.
Saclari sifira vurdurmustum belki böyle alisirda artik böyle kalirim diye ama hic niyetimde yok gibi.
Burda acilan Konulari fazlasiyla okudum ama maalesef yinede ne yapacagimi bilemedim. En iyisi Foto ile sizlerin yardimiyla hareket etmek istiyorum.
Düsündügüm Minoxla Saclari besleyip Finasla kalanlari ve (olurya) belkide yeni cikanlari korumak.
Finasin bir Sene sonra etki ettigini biliyorum. Bu Süre sonra Minoxidili birakabilirmiyim?
En iyisi Resimleri görüp siz karar verin, belkide bu Saclara cözüm bile yoktur. Ama bu halini koruyabilsem bile yeter. Sizden Yesil isik alabilirsem, tedaviye hemen basliyorum.

Hepimizin saglikli, gür, dökülmeyen saclara kavusmasi dilegiyle

Baris

baldLion

• Hero Member
Ynt: Minox + Finasterid
« Yanıtla #1 : 06 Aralık 2020, 05:29:31 »
Finas ve minoxil bu saçları coşturur bence ama bence minox yerine procapil içeren bir sprey kullan daha az yanetkisi olur .

atoh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 06 Aralık 2020, 12:24:10 »
Cevabin icin cok sagol.. ben artik bu Saclar Adam olmaz diyordum ama kaybedecek birseyde kalmadiki saclardan haric :)
Procapil bizim buralarda pek yok.. internette bile pek fazla yorum girilmemis hakkinda..ama mutlaka alip deniyorum

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #3 : 06 Aralık 2020, 12:30:29 »
Bahsettiğiniz iki ürün fda onaylı ve beraber kullanımında başarılı olma şansı yüksek diyebilirim.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 06 Aralık 2020, 12:34:04 »
Yurt dışında yaşıyorsun bu bir + rogaine foam minoxidil kullan procapil minoxun yanında çok sönük kalır. İmkan varsa rogaine foam köpük versiyonunu ilk ay tek kullan finasteride başlama , 6 ay sonunda duruma göre Fin+ minox kullan. Ama her ne olursa olsun minoxidili kesme kesip bırakır başlarsan ilk etkiyi görmezsin. Şahsen ben yurt dışında yaşasam rogaine foam kullanırdım çok büyük nimet.

siyabentqxqx

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 06 Aralık 2020, 12:36:42 »
finastterid yan etkisini gozden çıkardısan ben sana minx+fin ve ya dut. + dermaroller oneririm

LOESS

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 06 Aralık 2020, 12:54:13 »
Minoxil devamlılık gerektiren bir ürün. Tabiki kullancaksan rogain foam kullanmalısın. Bence 12 Aylık finasterid kullan saç köklerini, kalitesini güçlendirip ekim yapman daha doğru olur.

atoh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 06 Aralık 2020, 13:55:22 »
Cevaplariniz icin cok tesekkür ederim. Sevindirdiniz beni Allahta sizi sevindirsin. Ben artik toparlayamam saniyordum ama demekki daha bi Umut var :)
Ama yinede en korktugum sey su Minoxidil Döngüsü.. bi yandan cikarip diger yandan yeni cikanlari ve hatta bulastigi saglikli saclari bile döküyormus. Peki diyelimki saclar gürlesti, az da olsa acilan yerler kapandi..finasteridlede dht bloke ettim.. Minoxu ozaman birakabilirmiyim?
Regaine foam hemen yaziyorum bi kenara. Benim aldigim Minoxicutan 50 mg/ml yaziyor üstünde.

LOESS

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 06 Aralık 2020, 14:56:59 »
Tabiki umut var kardeşim. Türkiye de çok güzel ekim yapan yerler var. O yüzden kafanı takmama gerek yok kafa tipinde iyi senin yapman gereken DHT bloke edip saç kaliteni güçlendirip ileri senelerde ekim yaptırıp güzel bir sonuç alman. Minoxil döngüsü diye birşey yoktur herkes yanlış biliyor. Minoxil etkeninin uyuyan saçları uyandırıyor ve kısa sürede uyandırıyor herkes döngü sanıyor bu sadece minoxil etkeninin saç döngülerinin süresini kısaltıp uzatıyor. Bu döngü değildir. Kullandığın sürece faydasını alırsın bırakırsan faydasını alamazsın mantık olarak düşün çiceği sularsan büyür sulamayı bırakırsan o etki kaybolur.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 06 Aralık 2020, 18:45:52 »
Cevaplariniz icin cok tesekkür ederim. Sevindirdiniz beni Allahta sizi sevindirsin. Ben artik toparlayamam saniyordum ama demekki daha bi Umut var :)
Ama yinede en korktugum sey su Minoxidil Döngüsü.. bi yandan cikarip diger yandan yeni cikanlari ve hatta bulastigi saglikli saclari bile döküyormus. Peki diyelimki saclar gürlesti, az da olsa acilan yerler kapandi..finasteridlede dht bloke ettim.. Minoxu ozaman birakabilirmiyim?
Regaine foam hemen yaziyorum bi kenara. Benim aldigim Minoxicutan 50 mg/ml yaziyor üstünde.

Foam yani köpük kullan demelerinin sebebi, sıvı minox gibi saç derisini tahriş etmez. Çoğu kullanıcı uzun kullanımlarda, sıvı minoxun kaşıntısından, seboreik dermatite varan olumsuzluklarından şikayet eder. Foam ı tedarik etmen kolaysa, onu kullan bence de.

Erkek tipi olanlar dünya genelinde %5 minoksidil ifadesi ile geçer. Bu orandaki bir ürün aynı etkiyi verecektir.

Ama ister bir sene sonra bırak, ister iki sene sonra bırak, bıraktığında kazanımları da hızla gider. Bunu göze alacaksan başla.

Finas da bence gayet etkili olur sende. Çünkü çıplak alan pek yok, zayıflamış da olsa saç var kafa genelinde. Onlar ne kadar kuvvetlenirse, o kadar toparlar saçlar.

Dermaroller/ dermastamp vs iğneleme de mutlaka olsun tedavinde.

atoh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 06 Aralık 2020, 23:58:46 »
Cok sagolun !! :)
yalniz finas toparlayabilecekse ozaman ben bu Minoxidile hic bulasmiyayim.. Okuduguma ve sizinde yazdiginiz gibi Minoxidil etkisi icin sürekli kullanmak lazim. Simdi anladim galiba. Minoxla (zorlada olsa) cikan Saclarin Kökü hala DHT yüzünden bozuk/yiprandigi icin Minoxu birakinca Finas bunlari yerinde tutamiyor. Simdi hedef saglikli Saclari güclendirip yerinde tutmak ;-) Sonrasinda bir Ekim.
Ozaman ben Finasa basliyorum Arkadaslar ve olup biteni sizinle paylasirim burada. Cok tesekkür ederim hepinize!!

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 07 Aralık 2020, 01:08:34 »
Tabiki umut var kardeşim. Türkiye de çok güzel ekim yapan yerler var. O yüzden kafanı takmama gerek yok kafa tipinde iyi senin yapman gereken DHT bloke edip saç kaliteni güçlendirip ileri senelerde ekim yaptırıp güzel bir sonuç alman. Minoxil döngüsü diye birşey yoktur herkes yanlış biliyor. Minoxil etkeninin uyuyan saçları uyandırıyor ve kısa sürede uyandırıyor herkes döngü sanıyor bu sadece minoxil etkeninin saç döngülerinin süresini kısaltıp uzatıyor. Bu döngü değildir. Kullandığın sürece faydasını alırsın bırakırsan faydasını alamazsın mantık olarak düşün çiceği sularsan büyür sulamayı bırakırsan o etki kaybolur.
Hay ağzına sağlık şu minoxidil hakkında ağzı olan konuşuyor ilacın ne işe yaradığını adam gibi bilmeden her lafına harfi harfine katılıyorum. Ama tek başına minoxidil bir yere kadar asil altta yatan sorun DHT buda finasteriddir. İki beraber kullanılmalı daha yoğun saç isteniyorsa finasterid olanı korur sadece belki bir miktar artış.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 07 Aralık 2020, 11:23:30 »
Hay ağzına sağlık şu minoxidil hakkında ağzı olan konuşuyor ilacın ne işe yaradığını adam gibi bilmeden her lafına harfi harfine katılıyorum. Ama tek başına minoxidil bir yere kadar asil altta yatan sorun DHT buda finasteriddir. İki beraber kullanılmalı daha yoğun saç isteniyorsa finasterid olanı korur sadece belki bir miktar artış.

Ben de aynen katılıyorum.

Saç derisine köklere bi uyarıcı gerekli. Konu sahibi arkadaş için de bence gerekli. Günde birkaç fıs bile olsa, bi gün vertexe diğer gün önlere falan karışık düzende de olsa kullanmak gerek. Tabi uzun süre kullanamam diyenler için birşey diyemeyeceğim.

Lakin tek başına finasın bu saçları toplaması, hemen 5-6 ayda olabilecek birşey olmayabilir. Haaa bazı şanslı kişilerde çok hızlı net sonuç veriyor ama gördüğüm kadarıyla en az 1 sene kullanmak gerek.

atoh

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 09 Aralık 2020, 00:43:03 »
Allah razi olsun! Yardimlariniz icin cok tesekkür ederim. Bu Minoxu ozaman ben uyarici olarak düzensizde olsa bir süreyim.
Finasi kullanali 2 gün oluyor... Gögüslerde sanki yanma hissi ve siplemeler var sanki. Bununla ilgili korkunc Hikayeler okumustum, herhalde korku/psikolojidir diyorum ve devam ediyorum.
Bazi Kisilerde bu siplemeler 2-3-4 Ayda olmus bende bu 2günde bile basliyorsa vay Halime..

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 09 Aralık 2020, 01:01:07 »
Duzensiz kullanma minoxidil ilk kullanıma başladığında bir dökülme ile karşı karşıya kalabilirsin , 3-4 ay sonra ise dökülenlerin yerine daha kaliteli sonuçlar gelmesi muhtemel. Bu genelde ilaca yanıt verildiği anlamına gelir . Normalde günde 2 kere kullanımı tavsiye ediliyor eğer zor olur dersen hee gün 1 kere kullan sen.

Facebook Twitter Instagram