Gönderen Konu: bu saça dutasterid düşünüyorum sizce finestreid mi kullanayim  (Okunma sayısı 5437 defa)

Kelbey

• Sr. Member
Finastreid yeter bu saca
RU58841
B VİTAMİNİ COMPLEX
D VİTAMİNİ
HAFTADA 2 İĞNELEME
HER DUŞTAN SONRA MASAJ

Hwoarang7

• Hero Member
Finasterid kullan sakaklara ince olan  saçlara minoxidil toparlar diye düşünüyorum , 1 yıl tedaviye sadık kal

siyabentqxqx

• Sr. Member
Finasterid kullan sakaklara ince olan  saçlara minoxidil toparlar diye düşünüyorum , 1 yıl tedaviye sadık kal
nedense hic minoxile yanaşasim gelmiyor  1 yil sadik kal diyosun ama minoxil cikardigi yalanci saclarini 5 6 aya yine dokecek

ahmetbird

• Full Member
Peki Finastreid çıkardığı yalancı saçlarını dökmeyecek mi?
Akşamları 10 fıs minoxidil-(Başlangıç 26 Eylül 2019)

Sawpoo Şampuan
Konazol Şampuan (haftada 2 gün)

LOESS

• Hero Member
Yaşın genç ise finasterid kullanmanı önermem. Bence Xpecia tablet biotin ile devam et. İlerleyen yaşlarda finasterid kullanırsın.

siyabentqxqx

• Sr. Member
Yaşın genç ise finasterid kullanmanı önermem. Bence Xpecia tablet biotin ile devam et. İlerleyen yaşlarda finasterid kullanırsın.
xpecia ayni etkiyi yaparmi ki

siyabentqxqx

• Sr. Member
finasteridin yalancı saç degil senin sacina dht nin saldirmasink engelliyor minoxil ise kıllanma yapıyor

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Şahsi görüşüm böyle incelmiş ön hat için genelde finasteridden randıman alamazsınız. Nedeni ise dökülme başlangıcı olan ön hatlardaki saç köklerinin büyük oranda dht'a daha duyarlı olmasından kaynaklı. Saçlarınız hiç dökülmeden kullanırsanız belki dökülme süresi yavaşlayabilirdi ama şu aşamada çok güçlü verim alamazsınız gibi geliyor bana. Dutasterid kullananlar %90 dht baskıladığı için ön hatta verim alıyor olabilirler. Ama bence bu kadar ağır bir ilacı kullanmak yerine dht düşüren bölgesel kullanıma uygun ketoral krem ile topikal spreyler kullanmak daha faydalı olabilir. Tabi yazdığınız gibi bunlar kısa süreli doping etkisi yapan takviyeler bırakınca yine saçlar eski haline dönecektir. Yani en nihayetinde en gerçekçi çözüm arıyorsanız, saçlarınızın dökülmesini bekleyip saç ektirmektir. Mutlak tedavi saç dökülmesinde yoktur, zaten olsa saç ekimi olmazdı. Bu arada tedaviler saç çıkarmaz, mevcut incelmiş saçların beslenmesi adına destek olup incelen saç köklerini eski formuna kavuşmasına olanak sağlar.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
Finasterid saç çıkarmaz ki yalancı olsun. Minyatür saçlara kalite artışı sağladığı için saç çıkmış gibi gözükür.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Snowly12

• Hero Member
Ynt: bu saça dutasterid düşünüyorum sizce finestreid mi kullanayim
« Yanıtla #10 : 05 Aralık 2020, 17:47:59 »
Su senin ondeki minyaturlerin duzelirse bence on numara olur. Finas bunu yapabilirmi bilmiyorum. Yasin kacti dostum bu arada?
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

siyabentqxqx

• Sr. Member
« Yanıtla #11 : 05 Aralık 2020, 17:50:00 »
Şahsi görüşüm böyle incelmiş ön hat için genelde finasteridden randıman alamazsınız. Nedeni ise dökülme başlangıcı olan ön hatlardaki saç köklerinin büyük oranda dht'a daha duyarlı olmasından kaynaklı. Saçlarınız hiç dökülmeden kullanırsanız belki dökülme süresi yavaşlayabilirdi ama şu aşamada çok güçlü verim alamazsınız gibi geliyor bana. Dutasterid kullananlar %90 dht baskıladığı için ön hatta verim alıyor olabilirler. Ama bence bu kadar ağır bir ilacı kullanmak yerine dht düşüren bölgesel kullanıma uygun ketoral krem ile topikal spreyler kullanmak daha faydalı olabilir. Tabi yazdığınız gibi bunlar kısa süreli doping etkisi yapan takviyeler bırakınca yine saçlar eski haline dönecektir. Yani en nihayetinde en gerçekçi çözüm arıyorsanız, saçlarınızın dökülmesini bekleyip saç ektirmektir. Mutlak tedavi saç dökülmesinde yoktur, zaten olsa saç ekimi olmazdı. Bu arada tedaviler saç çıkarmaz, mevcut incelmiş saçların beslenmesi adına destek olup incelen saç köklerini eski formuna kavuşmasına olanak sağlar.

22 yasinda üniversite öğrencisisiyim universite hayatimi bu sekilde özgüvensiz gecirmek istemiyorum topikal olqrak dht engeleyen bir losyon yok diye biliyorum

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #12 : 05 Aralık 2020, 17:58:14 »
Forum da ön şakak hatlara ketoral krem uyguluyorlar dht oranını düşürmek için. Yani  bahsettiğim dht düşürmeyi topikal sprey sağlamıyor. Topikal spreyler damar genişlerek zayıf saçların beslenmesini sağlıyor. 22 yaşındaysanız zaten antiandrojen kullanmanız doğru değil. Ne kadar kullanacaksınız ki bu takviyeleri? 27 yaşında da saçınız dökülse psikolojik olarak etkileneceksiniz! Bunun sonun yok. Sürekli kullanılacak takviyeler değil. Özellikle bir de dutasterid kullanımından bahsediyorsunuz. İlla bu tarz bir takviye kullanacaksanız saw palmetto içerikli takviyelere bakın derim. Yine diyorum ön bölümdeki incelme için topikal spreyler sizin için daha doğru bir tercih olur.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 05 Aralık 2020, 18:17:20 »
Bu konuyu açan siyabentqxqx acaba khomur nickli kişi mi?

Saçlar aynı, sorulan soru aynı, 2 nick de üniversiteyi bu saçlarla bitirmemek istediğini söylüyor, 2 nick de topikal antiandrojen'den bahsetmiş

Bakınız diğer konu, https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=17847.0

:D

siyabentqxqx

• Sr. Member
« Yanıtla #14 : 05 Aralık 2020, 18:31:08 »
Bu konuyu açan siyabentqxqx acaba khomur nickli kişi mi?

Saçlar aynı, sorulan soru aynı, 2 nick de üniversiteyi bu saçlarla bitirmemek istediğini söylüyor, 2 nick de topikal antiandrojen'den bahsetmiş
gelsin sarilayim o kardezime kimmis o kader ortağım 😂

Bakınız diğer konu, https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=17847.0

:D

Facebook Twitter Instagram