Gönderen Konu: İnternetten Xpecia Almak Güvenli Mi?  (Okunma sayısı 2560 defa)

Leonidas

• Hero Member
Ynt: İnternetten Xpecia Almak Güvenli Mi?
« Yanıtla #30 : 05 Aralık 2020, 18:04:16 »
dostum bir önceki mesajı mı okumadın mı ? hiçbir eczacı böyle bir şey yapmaz. yasak. lisansı elden gider. çok büyük zorluklar yaşar.

Hocam eczacı bizzat kendi satmıyordur mesela örnek vereyim ağabeyin eczacı diyelim kendini riske atmamak icin sana trendyol hesabı açtırıp senin üzerinden satış yaptıramaz mı ?
Yani böyle bi sorun yaşayacağını biliyordur eczacılar da en az senin kadar adam önlemini almıştır diye diyorum.

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 05 Aralık 2020, 18:04:55 »
Sen benim geçen aylarda kullanmayı bıraktığım ve netten ortalama 145 TL'ye aldığım Collagen'i alsaydın eğer internetten dediğim fiyata mı alırdın yoksa eczaneden 295 TL'ye mi alırdın?(Yanılmıyorsam eczane fiyatı böyle)

Ya ucuz fiyata alırdım ya da hiç almazdım :)

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 05 Aralık 2020, 18:09:07 »
dostum bir önceki mesajı mı okumadın mı ? hiçbir eczacı böyle bir şey yapmaz. yasak. lisansı elden gider. çok büyük zorluklar yaşar.

Eczanelerin internette ilaç satması yasak evet biliyorum da bu xpecia veya diğer kapsüller, şampuanlar ilaç değil ki. Üzerinde koskocaman "ilaç değildir" yazıyor zaten. Eczanenin kendi adıyla trendyolda veya hepsiburada'da satmasının ne gibi bir zararı olabilir. Adam isterse eczanesinin arka odasını depo olarak kullanabilir. İlaç değil sonuçta
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Eczpoyraz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #33 : 05 Aralık 2020, 23:07:07 »
Xpecia nın içinde cüce palmiyesi var dht yi baskılıyor. Tabi finasteridden ayrı enzim 2 yi inhibe ediyor. Bence 18 yaşından küçük erkeklerin kullanması veya çocuk düşünen bir erkeğin kullanması sakıncalı. Böyle bir durumda bu ürünün kolay ulaşılabilir bir yerde satılması ne kadar uygun. Hiç bir eczane fiyat belirlemez. Firma fiyat belirler. Tüm eczanelerde aynı fiyata satılır. Eczacının hastasına özel fiyatı düşürebilir. Kendi kazancından kısar. İster gideri 10 bin olsun ister 2 bin olsun, devleti bağlamaz. Her yerde fiyat aynıdır. Faturalı ürün veya ruhsatsız ürün veya internet sitesi açması veya internet üzerinde satış yapması yasaktır. 1 er kutu alıp acele etmeyerek. Her durumda başvurabileceğiniz yakın bir yer varken neden 3-5 kazanç için bilmediğimiz görmediğimiz, nasıl koşullarda muhafaza edildiğini bilmediğimiz, tek varlığımız vucudumuza ürün alıyoruz.

GaMe10

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 05 Aralık 2020, 23:11:30 »
Xpecia nın içinde cüce palmiyesi var dht yi baskılıyor. Tabi finasteridden ayrı enzim 2 yi inhibe ediyor. Bence 18 yaşından küçük erkeklerin kullanması veya çocuk düşünen bir erkeğin kullanması sakıncalı. Böyle bir durumda bu ürünün kolay ulaşılabilir bir yerde satılması ne kadar uygun. Hiç bir eczane fiyat belirlemez. Firma fiyat belirler. Tüm eczanelerde aynı fiyata satılır. Eczacının hastasına özel fiyatı düşürebilir. Kendi kazancından kısar. İster gideri 10 bin olsun ister 2 bin olsun, devleti bağlamaz. Her yerde fiyat aynıdır. Faturalı ürün veya ruhsatsız ürün veya internet sitesi açması veya internet üzerinde satış yapması yasaktır. 1 er kutu alıp acele etmeyerek. Her durumda başvurabileceğiniz yakın bir yer varken neden 3-5 kazanç için bilmediğimiz görmediğimiz, nasıl koşullarda muhafaza edildiğini bilmediğimiz, tek varlığımız vucudumuza ürün alıyoruz.

Yukarıda yazdığım 145 TL - 295 TL aradaki fark 150 TL. Bu 3-5 kazanç mı oluyor?

Ha bu yazdığım biliyorum Xpecia ile alakası yok ama nette çoğu ürün daha uygun oluyor

Eczpoyraz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #35 : 05 Aralık 2020, 23:21:24 »
Kollajenlerde ürünün ne zaman alındığı önemli. Ürün satışı yapan kişi 1 yıl önce almış. Çok miktarda zam gelmiştir daha uygun fiyattan satabilir. Zam gelince eczanedeki ürünler güncellenir. Dediğim gibi üst fiyatı kimse söylemez. Alt fiyatlarda yardımcı olunur. Kollajenler hepsi umut taciri. İnanılmaz bir bilgi kirliliği var. Mesela eczanede maskeleri hepsini mart ayında alıp stokladılar. Eczanelerde ürün kalmayınca kara borsada fahiş fiyata çıktı. Eczane de fiyatlar standarttır. Çünkü denetleyici mekanizma her zaman aktiftir. Mesela redoxan takviyesi 57 liraya alınırken eczanelerde kalmayınca internette 100 lira yapıldı. Bunun engellenmesi için her zaman en güvenilir yerden alınmalı. Şuan mamalara zam gelecek diye hiç bir yerde yok. Yılbaşından sonra zamlı gelecek eczanelere. Stok yapan marketler satmıyor. Zamdan sonra eski fiyattan satıp hem ucuzluk reklamı ve imajı çıkartıp güvenirliğini artırmaya çalışıyor.

Eczpoyraz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #36 : 05 Aralık 2020, 23:26:36 »
Sigaraya, fast fooda, ayakkabıya, gözlüğe, parfüme, taksiye, gezmeye, internete, telefona inanılmaz derecede para harcarken belli bir süreliğine vucudumuzu ilgilendiren bir ürünü lütfen doğru yerden alalım. Hem içimiz rahat olur, hem de sahtelikten uzak kaldığımız için ekstra sıkıntı yapmayız.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 06 Aralık 2020, 06:39:11 »
Sigaraya, fast fooda, ayakkabıya, gözlüğe, parfüme, taksiye, gezmeye, internete, telefona inanılmaz derecede para harcarken belli bir süreliğine vucudumuzu ilgilendiren bir ürünü lütfen doğru yerden alalım. Hem içimiz rahat olur, hem de sahtelikten uzak kaldığımız için ekstra sıkıntı yapmayız.

Alopexy t %5 deri spreyinin depodan eczaneye geliş fiyatı 90 lira, eczane 112 liraya satıyor. Peki internette satış yapanlar bu ilacı 60 70 liraya nasıl satıyor? Toplu mu alıyorlar diyeceğim ama ecza depolarının eczaneler dışında bir yere ilaç satması yasak değil mi?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Eczpoyraz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #38 : 06 Aralık 2020, 07:53:18 »
İnternetteki fiyatı bilemem. Firmayı tlfla yada email ile iletişim kurarsınız. Eczanede neden böyle pahalı veya neden internette ucuz dersiniz. Kutuda firma iletişim bilgileri vardır. Herkes istediği yerde alışveriş yapabilir. Fiyat performans, risk-fayda, kar-zarar gözeterek istediği ürünü istediği fiyatta alabilir.

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #39 : 06 Aralık 2020, 10:54:08 »
İnternetteki fiyatı bilemem. Firmayı tlfla yada email ile iletişim kurarsınız. Eczanede neden böyle pahalı veya neden internette ucuz dersiniz. Kutuda firma iletişim bilgileri vardır. Herkes istediği yerde alışveriş yapabilir. Fiyat performans, risk-fayda, kar-zarar gözeterek istediği ürünü istediği fiyatta alabilir.

Ben en iyisi eczaneyi arayıp getirteyim dicem ama üstte ki yorumları okudunuz mu bilmiyorum bazı arkadaşlar eczanelerin bile internetten trendyol gibi sitelerden ürün temin edip sattığını söylüyor bu da mantıklı yani olabilir.
Bu gün arasam getirtmek icin adam bir kaç güne gelir dese, ya o esnada internetten sipariş verse 65 tl ye alsa bana eczane de 85 e satsa bu da mümkün değil mi ?
Burda şu an ki mesele para değil farkındaysanız , yani bunu da yapabilir bence düşüncesiz birisi. Ben güvenilir olsun diye eczane den almaya karar verdim şu an ama böyle de yapabilir.

Eczpoyraz

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #40 : 06 Aralık 2020, 11:26:11 »
Eczane internette sipariş vermesi imkansız. Tedarik zincirini es geçemez. Çünkü komplike bir durumda depo ve firma sorumludur. Eczane de bulunan üründe firma tüm sorumluluğu üstlenir. Birebir değişiminden tutun, tazminata varan veya ürünlerin toplatılmasına kadar gidebilir. Ama internette firma için böyle bir risk yoktur. Eczacı ürünün içeriğini bilir. Her ürünü eczanede bulundurmaz. Bir firma güven almak için önce eczaneye girmek ister. Daha sonra toplumsal güveni alınca eczaneyi aradan çıkartarak marketlere ve internete düşer. Eczane internette satılan ürünü satmak istemez. Enerjisini bilgisini daha sonra ürünün fiyatı ve gerçekliğini kanıtlamak için kendini yormak yerine ürünü eczanede bulundurmaz. 

javelin

• Sr. Member
  • Mızrak çuvala sığmaz
« Yanıtla #41 : 06 Aralık 2020, 14:01:36 »
Leonidas dostum seni çok iyi anlıyorum. İnternetten ilaç ve vitamin tarzı şeyler alırken çok dikkatli olmak lazım. Satıcının puanı yüksekmiş bilmem neymiş hikaye. Adamlar orjinal şişelere, kutulara yan sanayi ilaçları vitaminleri koyuyorlar anlamıyorsun bile.  Özellikle ilaç sektöründe sahte ürünleri o kadar profesyonel yapıyorlar ki hiç anlayamıyorsun bile..  En iyisi eczanenle konuş, internetteki fiyattan yaparsanız sizden alayım de.. Ben eczanemden internetteki fiyata yakın alıyorum. 10 lira fazla veriyorum kafam rahat. Üstelik internette satılan biotin ve xpecia tarzı ürünlerin son kullanma tarihine dikkat et kimisi ondan ucuz oluyor

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #42 : 06 Aralık 2020, 15:02:21 »
teşekkür ederim arkadaşlar bilgiler için. bence de en mantıklısı eczane. zaten aldıgım fiyat normal fiyatıydı benim.
ama dediğim gibi bulamamaya başladım. en iyisi şu an kullandığım kutu bitmeden haber veryeim de getirtebilirler mi öğreneyim.
teşekkürler ilginiz için :)

memur880

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 29 Eylül 2022, 14:40:12 »
https://kargotakip.org/trendyol-kargo-takip/ ürünlerinizin takibini bu linkten yapabilirsiniz

Facebook Twitter Instagram