13. günde tüm kabuklar döküldü. Şu ana kadarki süreci özetliyecek olursam;
1- Yaklaşık 9. güne kadar her gün sabah akşam batikon sürmem söylendi. Enfeksiyonların önüne geçmek için olmazsa olmaz galiba
2- Ödem sökücü olarak verilen kortizon ilacı kullanırken tuz tüketmemeye özen gösterin yoksa futbol topu gibi yüzünüz oluyor çok komikti
3- Donör bölgesinde acılarım oldu. Normal ayaktayken sıkıntı yoktu pek ama yastığa kafayı koyduğum zaman sancılar ve baş ağrısı yapıyordu. Yatmadan önce verdikleri ağrı kesiciden 2 tane alıp öyle rahat ediyordum. Şimdi o sancılar çok azaldı. Ama yine hafiften bi ağrı var ama dayanılmayacak gibi değil.
4- 10.güne kadar sadece sabahları yıkıyordum saçı. 10. günden itibaren verdikleri bepanthol nemlendirici losyonu sürüp 1 saat beklettikten sonra yıkmaya başladım sabah-akşam. Kendi haline bırakınca pek dökülmüyor ama normal bi şekilde yukardan aşağıya şekilde elinizle masaj yaptıgınızda dökülmeler başlıyor.
5- Kullanılan ilaçlar; Xpecia (sabah-akşam), Antibiyotik (sabah-akşam-5 gün), Prednol(Kortizon) (sabah-akşam-4gün), Coraspin(sabah-30 gün), Fito Krem Donör Bölgesine (sabah-akşam 14gün)
Son olarakta Asuman Hanım gerçektende çok yardımcı oluyor. Hergün fotoğraf istiyor kendisi. Eğer fotoğraflarda en ufak şüpheli birşey görürse merkeze çağırıyordu. Evimde çok uzak olmadığından 4-5 kere merkeze gitmişimdir kontrol için.
Şimdi şok dökülmeyi beklicez galiba.