Merhabalar, yaklaşık 3 yıldır devam eden dökülme problemimle ilgili sizlereden ekim veya tedavi tavsiyesi almak adına bu konuyu açtım. Saç ekimi süreci hakkında 1 yıldır forumda konuları takip ediyorum, sizlerden ricam saçım-yapısı hakkında yorum yapıp tavsiyelerde bulunmanız.
Şimdiden teşekkür ederim.
1- Yaşım 22, saç dökülmem 3 yıl önce yavaş yavaş başladı ve süreç hızla devam etti.
2- İlk 2 sene agresif şekilde seyrettiğni düşündüğüm dökülme şuanda stabil bi döneme girdi, duş esnasında ilk şampuanlamada tel tel saçlar görsemde eskisi kadar masa başında otururken önümde saç öbekleri görmüyorum.
3- Saç dökülmem genellikle tepe bölgesi yoğunluklu olarak her bölgeden gerçekleşti, ön profilden bakıldığında çok farkedilmesede gerek denize veya duşa girerken, gerekse spor esnasında ter ile ıslandığında aşırı farkedilir oluyor.
4- Şuanda herhangi bir ilaç kullanmıyorum, dht baskılayıcılara (oral veya topikal) bulaşmak pek istemiyorum. Her cildiye doktorunun verdiği minoxili sürekli kullanım gerektirdiğinden kullanmadım. Bundan 4-5 ay önce 10 gün kadar saw palmetto kullandım, ancak yan etkisi olduğunu düşündüğümden bıraktım. (Pskilojikte olarak gerçektende etki yapmış olabilir bunun için kullanım öncesi ve sonrası testesteron seviyesini ölçtürmek isterdim)
5- Ayrıca çok fazla etkisinin olmadığını bilmekle beraber biotin colllagen içeren bir şampuan kullanıyorum, yakın zamanda prozinc plus a geçicem.
Saç dökülme sürecim başlamadan önce profilden olan fotoğraflarım ve yakın zamanda yaptırdığım hormon testinde gözüken testesteron seviyemi koyuyorum.
Ayrıca ıslak ve kuru olmak üzere ön profil, tepe bölgesi ve ense fotoğraflarımı koyuyorum. Şimdiden teşekkür ederim.