Gönderen Konu: Ülkedeki corona çelişkisi ?  (Okunma sayısı 9657 defa)

Mehmetali32

• Hedef Az ama Devamlı Tedavi saç yapıyım derken kaş çıkarmadan
  • Hero Member
Ynt: Ülkedeki corona çelişkisi ?
« Yanıtla #120 : 01 Ocak 2021, 22:36:20 »
Acaba birileri çinin gelişen çok hızlı ekonomisini durdurmak isterken durumu hesaplayamayıp dünyanında anasını ağlatmış olamaz mı ?

Ya da bunu da hesaba katıp eğer çin durmaz ise bizi biterecek kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyelim diyerek ağlatmış olamaz mı?

Sonuç olarak ABD nin en büyük korkulu rüyası çin.
Tüm dünya çine yöneldi dünya ekonomi dengesini alt üst eden bir ülke.
O kadar dünyayı kendine bağladı ki 3 ay durdu hiç bir sektör malzeme bulamadı.

Tabi bu amaçla yapıldı ise eline hiç bir şey geçmedi:) çin hala uçuyor ve virüsten sorumlu tutulmuyor

Tabi bir çok hastalığında sürekli çinden çıkıp yayılması da ne kadar tesadüf bilinmez
Adamların fare bokuna kadar yemesi mi yoksa ara da yavaşlatma amacımı tartışılır.

1 alman malı  makina 10 sene sorunsuz kullanırken
1 çin malı aynı makine 4 sene sorunsuz kullanılıyor.

Alman malına göre %70 daha uygun fiyatı.

Simdi 10 sene kullanıcağıma bozulunca yenisi alırım daha çok işime gelir Maliyeti her türlü daha düşük makine 0 lanır mantığı şu an her sektörde hüküm sürüyor  bu da tüm pahalı üretim yapan markaların topu dikmesi anlamına gelir.

Sebep virüsle alakalı olmasa da . Gelişmiş ülkeler konumlarını korumak için çini durdurmak zorunda kalacaklar. Bu dünyaya nasıl yansır bilemem ama bu durumun farkında olan çinde kitle imha silahları mevcut ekonomisine bulaşanı başkentini yok ederim şeklinde

Mesala çinden bir aşı geldi hemen çin aşısına güvenilmez algısı hüküm sürüyor.
Ulan bütün dünya bok bezine kadar çinden alıyor her şeyini.
Ama bu algı hüküm sürüyor.

Aşınım güvenilirliğini kesinlikle tartışmıyorum ama bunlarında değerlendirilmesi gerek diye düşünüyorum.

Sonuç olarak başlatan ve bitiren bir ülke var sa şu an bu çin.
Bu da kafaları karıştırıyor
Çin bunu nasıl yendi?

Bu kapanma ile olacak bir durum değil çin gibi tüm dünyanun iletişimde olduğu bir ülke için
Turist akımı mevcut. Bir günde eski haline gelir.
HİNTELL aynı dusuncelere sahibiz bu konudaa  cin oyunu  butun herkesi parmagında oynattı aradan cekilip izliyor sadece.
  • Yaşınız 28
Finasterid 0.75mg Hergün 
Bioxin ForteSarımsaklı Samp +Nizoral
Biberiye +Hint+Zeytiyagı+cam Terabendi Yagı Vitamin Kompleksi
 Haftada 3 gun spor +Dusta   Masaj +Dermoreller 2/ay
 Haftada 2 gun Dvitamin                                   
  Sabır Şükür Zaman.. .
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

ThinBald

• Full Member
« Yanıtla #121 : 02 Ocak 2021, 13:26:53 »
3 fotoğraf vakaların yükseldiği durumun ciddileştiği ve insanların kırıldığı(Ya da medyanın öyle söylediği) İngiltere ve Almanya diğeri de insanların sokakta birden düşerek öldüğü Çin ve onların yılbaşı zamanları :)
Ketoral ketokonazol %2 Şampuan iki günde bir

Ketoralin saçı yıpratmaması için gliss ultimate oil elixir bakım spreyi

Dermastamp 1.5 mm hafta da bir

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #122 : 02 Ocak 2021, 13:45:22 »
 buna gevur bayramına izin vermeyiz ayağına takılıyorlar.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #123 : 02 Ocak 2021, 16:04:57 »
3 fotoğraf vakaların yükseldiği durumun ciddileştiği ve insanların kırıldığı(Ya da medyanın öyle söylediği) İngiltere ve Almanya diğeri de insanların sokakta birden düşerek öldüğü Çin ve onların yılbaşı zamanları :)
Korku pandemisi var adı uzerinde.Korkan hastalanıyor :)
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #124 : 02 Ocak 2021, 16:59:27 »
 cevremde ne kadar kendini çok sakınan varsa onlar corona oldu.nasıl iş bende anlamadım.bası boş gezenlere bakıom koç gibiler
« Son Düzenleme: 02 Ocak 2021, 17:07:14 Gönderen: emekli kel »
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Umutbezgin

• Full Member
« Yanıtla #125 : 02 Ocak 2021, 18:35:48 »
Sorgulamak gerekir Tüm dünyayı etkisine alan bir problem yeni dünya düzeni getirir

Ben açıkcası covid in doğal yol ile dünyada salgın yaratığını düşünmüyorum bir bakıma biyolojik bir silah olarak görüyorum istedikleri düzeni korku ile daha basit yapabilir kapitalist sistem mesala
Tabi geçmişde de salgınlar oldu ama aynı anda Tüm dünyayı etkisine alan bir güç tesadüf olabilir mi
Bunu düşünmek gerek mantığıma yatıramadığım için farklı düşünmeye başladım.

üzerine kafa yorulabilecek bir soru covid salgını kimin işine yarar.  açıkçası ben bu olayın, giderek sonu yaklaşmakta olan ve tekrar hayata döndürülmeyi bekleyen kapitalizme adeta bir sunni teneffüs yaparcasına ömrünü uzatmak için tasarlanmış bir proje olduğunu düşünüyorum. diyebilirsiniz ki bu nasıl kapitalizm kurtarıcı proje ekonomiler daha çok boka sardı. asıl mesele ekonominin boktan olması değil sürdürülebilmesi, yani kitlelerin pasifize edilerek sisteme baş kaldırmalarının engellenmesidir. bu virüs vakası sayesinde bırakın kitlesel sokak hareketini, artık on tane insan bir araya gelip kısır günü bile yapamaz. şu anda herkes canının dersine düşmüş vaziyette. bu salgın geçse bile artık insanlar üzerinde travmatik bir etki bırakmış olacak. bence bunu yapanlar yaklaşmakta olan küresel ekonomik krizi ve bu krizin insanları başkaldırıya ve kapitalizmin yıkımına sürükleyeceğini tahmin etmişlerdi. bu düzeni sürdürmek zorunda olan uluslararası dev kapital sahipleri bu gidişata dur deyip en azından zaman kazanmak için bu olayı planlayıp sahneye koydular. virüsü kendileri üretmemiş olabilirler ama virüsü keşfedip yayılması ve panik ortamı yaratılması için proje geliştirmiş olabilirler. bunun için en mantıklı olan da zaten solunum yolu ile bulaşabilen bir hastalık seçmek olurdu.

çok aşırı zeki ve donanımlı biri olduğunu düşünüyorum senin  çok iyi bir eğitim aldığın aşikar açıkcası mesleğini ve seni merak ediyorum.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #126 : 02 Ocak 2021, 21:02:41 »
çok aşırı zeki ve donanımlı biri olduğunu düşünüyorum senin  çok iyi bir eğitim aldığın aşikar açıkcası mesleğini ve seni merak ediyorum.
Mesleği diş hekimi, yaşının ve hayatın vermiş olduğu tecrübelerle kendini geliştirmiş nitelikli biri Hintell

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #127 : 03 Ocak 2021, 08:59:30 »
Dünya, Çinli aşı yatırımcısı Zhong Shanshan'ın servetindeki akıl almaz artışı konuşuyor.

Bloomberg milyarderler endeksi verilerine göre, Shanshan'ın serveti 2020'de yüzde 1000'in üzerinde artarak 6,8 milyar dolardan 78,2 milyar dolara yükseldi.

Bu yükselişle 66 yaşındaki Shanshan, dünyanın en zenginleri listesinde 11. sıraya yerleşirken, Çin'in ve Asya'nın da en zengin insanı unvanına sahip oldu.

ELON MUSK'I GEÇTİ

Tesla'nın patronu Elon Musk'ın servetinin 2020 yılında 142 milyar dolar artarak 28 milyar dolardan 170 milyar dolara yükselişi ve Musk'ın en zenginler listesinde ikinci sıraya ulaşması, yılın en çok konuşulan gelişmelerinden biri olmuştu.

Yıl boyunca uluslararası medyada pek yer bulmayan Zhong Shanshan'ın servetindeki artış oranı, Musk'ı geride bıraktı.

TEST VE ANTİKOR KİTLERİ, AŞILAR...

Şişe su şirketi Nongfu Spring'in patronu olan Shanshan, Covid-19 için test ve antikor kitleri üreten ve aşı geliştirmek için de yola çıkan Beijing Wantai Pharmacy Enterprise şirketinde de yüzde 75'lik hisseye sahip.

Söz konusu ilaç şirketinin geliştirdiği ve burun spreyi şeklindeki Covid-19 aşısı, şu an klinik test aşamasında bulunuyor.

Çeşitli aşılar ve hepatit hastalığı için test kitleri üreten Beijing Wantai Pharmacy Enterprise şirketini de nisan ayında halka arz eden Zhong Shanshan, şirketin hisse değerinin yüzde 1500'lük artışıyla servetini katladı.

Şirket, Covid-19 için test ve antikor kitleri üretip milyonlarca adetlik satış yaparken, Covid-19 aşısının başarılı olması durumunda dünyanın en zengin ilk 10 kişisi arasına girebileceği belirtiliyor.

1000 kişinin çalıştığı ilaç şirketini 1993 yılında kuran Shanshan, yüzde 87'lik hissesine sahip olduğu su şirketini de eylülde halka arz etti.

JACK MA 12 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ

Çin'in en ünlü zengini Alibaba'nın patronu Jack Ma'nın serveti, yönetimle arasının açılması ve finans şirketi Ant'ın halka arzının engellenmesi sonrasında şirketinin hisse değerindeki düşüş sonucu 12 milyar dolar azaldı.

Alibaba'ya 24 Aralık'ta rekabet soruşturması açılması, şirketin hisse değerinde çok sert düşüşe neden olmuştu.

En zenginler listesinde 25. sırada yer alan Ma'nın serveti şu an 50,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Ma'nın 24 Ekim'de finansal kurumları eleştirdiği konuşması sonrasında yönetimle ilişkileri gerilmişti.

AMBANİ 12. SIRAYA GERİLEDİ

2020'de bir ara dünyanın en zengin ilk 10 kişisi arasına giren Hindistanlı Mukesh Ambani, şu an 76,7 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 12. kişisi konumunda.

Çinli teknoloji devi Tencent'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Pony Ma, 56,4 milyar dolarlık servetiyle en zenginler listesinde 22. sırada yer alıyor.

Siddhartha

• Hero Member
« Yanıtla #128 : 04 Ocak 2021, 01:25:20 »
cevremde ne kadar kendini çok sakınan varsa onlar corona oldu.nasıl iş bende anlamadım.bası boş gezenlere bakıom koç gibiler
Harbiden corona oldum dedigimde kimse inanmadi. O kadar korunuyorduk ailecek nasil gelip bizi buldu ne ben anladim nede cevremde kimse:)
Everybody needs somebody to love
Everybody needs somebody to hate

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #129 : 04 Ocak 2021, 08:43:11 »
 eve kapanıp bakkala bile zor çıkanlarda daha çok oluyor .

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #130 : 04 Ocak 2021, 09:02:53 »
Harbiden corona oldum dedigimde kimse inanmadi. O kadar korunuyorduk ailecek nasil gelip bizi buldu ne ben anladim nede cevremde kimse:)
Sebebi ne hiç düşündünüz mü?Çocukken büyüklerimiz çocuk dışarı çıksın mikroplarla temas etsin ki hastalıklara karşı güçlü olsun dusuncesindeydi.İnsanlar virüslerle temas ederek bağışıklık kazanır eve kapanincs ve maskeyi hiç cikarmayinca karşılaşılan virüs miktarı azalmakta ve doğal bağışıklık dolayısıyla hastalıklara karşı vücudun gücü düşmekte neticesinde en küçük virüs yükü ile hasta olunmaktadır.Ben de hastalığın başından beri gezen,işine gücüne giden,akrabaları ile görüşen biriyim.Şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadım ve çevremde benim gibi davranan insanlarda sorun yaşamadı.Fakat nerde çift kat maske takıp evlere kapanan varsa pozitif çıktı ve hasta oldu.Ez cümle bahsettiğim durumdan ötürü böyle bir tabla ile karşılaştığımiz kanaatindeyim

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #131 : 04 Ocak 2021, 11:29:50 »
 salvador hocam aynısını dusunuom .

baskan123

• Hero Member
« Yanıtla #132 : 04 Ocak 2021, 12:10:29 »
Sebebi ne hiç düşündünüz mü?Çocukken büyüklerimiz çocuk dışarı çıksın mikroplarla temas etsin ki hastalıklara karşı güçlü olsun dusuncesindeydi.İnsanlar virüslerle temas ederek bağışıklık kazanır eve kapanincs ve maskeyi hiç cikarmayinca karşılaşılan virüs miktarı azalmakta ve doğal bağışıklık dolayısıyla hastalıklara karşı vücudun gücü düşmekte neticesinde en küçük virüs yükü ile hasta olunmaktadır.Ben de hastalığın başından beri gezen,işine gücüne giden,akrabaları ile görüşen biriyim.Şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadım ve çevremde benim gibi davranan insanlarda sorun yaşamadı.Fakat nerde çift kat maske takıp evlere kapanan varsa pozitif çıktı ve hasta oldu.Ez cümle bahsettiğim durumdan ötürü böyle bir tabla ile karşılaştığımiz kanaatindeyim
virüs, çinin laboratuvarlarında geliştirildiği kanıtlandı. Yani bulaşması biraz sanş işi.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #133 : 04 Ocak 2021, 12:23:11 »
 coronanın tanımı fakiri iyice fakirleştirme zengini iyice zenginleştirme demek.dunyayı yonetenlerin herkes haddini bilsin mesajı

Ali Kemal

• Sr. Member
« Yanıtla #134 : 04 Ocak 2021, 21:29:36 »
Benim izlenim sizinle ters arkadaşlar.
Bende ne kadar korunmayıp önemsemeyen gördüysem hepsi corona oldu .hastalıktan sakınanlar halen yakalanmadı ama tabi istisnalar vardır mutlaka ama ben binlerce tanıdığım corona olan tanıdıklarım arasında görmedim.
Çoğunluk hep yakınında corona olmuş birinden kaptı.hastalığı nerden kaptığını bilmeyenini hiç görmedim.

Facebook Twitter Instagram