Gönderen Konu: Ülkedeki corona çelişkisi ?  (Okunma sayısı 9676 defa)

ThinBald

• Full Member
Ynt: Ülkedeki corona çelişkisi ?
« Yanıtla #105 : 21 Aralık 2020, 12:51:31 »
Kurgu falan yok hocam, boyle bir virus var, ve can aliyor.
Kimse virüs yok demiyor ki ama bu işin içerisinde kurguların olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bende bu inatı anlamıyorum

-Burada bir yanlışlık var sebebi de açık açık şu verilerde görülüyor.

-Hayır yanlış komplo teorisi bu.

-Peki neden ?

-Öyle işte.

Durum aynen bundan ibaret.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #106 : 23 Aralık 2020, 12:47:59 »
 bu mutasyonda fırsata el sallıyor amacına hizmet eder
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #107 : 23 Aralık 2020, 13:11:36 »
Acaba birileri çinin gelişen çok hızlı ekonomisini durdurmak isterken durumu hesaplayamayıp dünyanında anasını ağlatmış olamaz mı ?

Ya da bunu da hesaba katıp eğer çin durmaz ise bizi biterecek kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyelim diyerek ağlatmış olamaz mı?

Sonuç olarak ABD nin en büyük korkulu rüyası çin.
Tüm dünya çine yöneldi dünya ekonomi dengesini alt üst eden bir ülke.
O kadar dünyayı kendine bağladı ki 3 ay durdu hiç bir sektör malzeme bulamadı.

Tabi bu amaçla yapıldı ise eline hiç bir şey geçmedi:) çin hala uçuyor ve virüsten sorumlu tutulmuyor

Tabi bir çok hastalığında sürekli çinden çıkıp yayılması da ne kadar tesadüf bilinmez
Adamların fare bokuna kadar yemesi mi yoksa ara da yavaşlatma amacımı tartışılır.

1 alman malı  makina 10 sene sorunsuz kullanırken
1 çin malı aynı makine 4 sene sorunsuz kullanılıyor.

Alman malına göre %70 daha uygun fiyatı.

Simdi 10 sene kullanıcağıma bozulunca yenisi alırım daha çok işime gelir Maliyeti her türlü daha düşük makine 0 lanır mantığı şu an her sektörde hüküm sürüyor  bu da tüm pahalı üretim yapan markaların topu dikmesi anlamına gelir.

Sebep virüsle alakalı olmasa da . Gelişmiş ülkeler konumlarını korumak için çini durdurmak zorunda kalacaklar. Bu dünyaya nasıl yansır bilemem ama bu durumun farkında olan çinde kitle imha silahları mevcut ekonomisine bulaşanı başkentini yok ederim şeklinde

Mesala çinden bir aşı geldi hemen çin aşısına güvenilmez algısı hüküm sürüyor.
Ulan bütün dünya bok bezine kadar çinden alıyor her şeyini.
Ama bu algı hüküm sürüyor.

Aşınım güvenilirliğini kesinlikle tartışmıyorum ama bunlarında değerlendirilmesi gerek diye düşünüyorum.

Sonuç olarak başlatan ve bitiren bir ülke var sa şu an bu çin.
Bu da kafaları karıştırıyor
Çin bunu nasıl yendi?

Bu kapanma ile olacak bir durum değil çin gibi tüm dünyanun iletişimde olduğu bir ülke için
Turist akımı mevcut. Bir günde eski haline gelir.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2020, 13:26:37 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #108 : 23 Aralık 2020, 13:24:56 »
 abd çine senin ekonomine bitircem dedi ardından bu muhabbet çıktı
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #109 : 25 Aralık 2020, 08:09:34 »
 dedikodu oki çin aşıyı alamanlardan almış kendi kullanmıcak ihracat için.cinle çinin arasında çipin baş harfindeki cengel farkı var çipinde tersi p.ç .çinliler çok çip

Kerimm34

• Hero Member
« Yanıtla #110 : 25 Aralık 2020, 17:10:10 »
abd çine senin ekonomine bitircem dedi ardından bu muhabbet çıktı

|-onayisareti-|

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #111 : 26 Aralık 2020, 10:46:12 »
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic, "Bu nedenle aşı olan herkesin, toplumun genelini korumaya ve toplumsal bağışıklığın kazanılmasını sağlayana kadar gerekli önlemleri almaya devam etmesi, fiziksel mesafe kuralına uyması, maske kullanması, ellerini temizlemesi ve kalabalık yerlerden kaçınması gerçekten önemli" dedi.

"MUTASYONLA İLGİLİ ÇALIMALAR SÜRÜYOR"

Independent Türkçe'den Benan Kepsutlu'ya konuşan Jasarevic, aşıların mutasyona uğrayan virüsler üzerinde de etkili olup olmayacağına ilişkin soruya "Dünya Sağlık Örgütü olarak bu değişimin virüsün davranışını nasıl etkileyeceğini anlamak, daha ciddi bir hastalığa neden olup olmayacağını görmek için de Birleşik Krallık ve Güney Afrika'daki sağlık yetkilileriyle yakın temas halindeyiz. Mutasyona uğrayan Covid-19'un, aşılar üzerinde etkili olup olmayacağı çalışmaları da devam ediyor" şeklinde yanıt verdi.

"AŞILARIN ENFENSİYONA KARŞI KORUDUĞUNA DAİR KANIT YOK"

Aşıların şimdiye kadar hastalık gelişimine kadar etkili olduğunu söyleyen Jasarevic, "Kişinin enfekte olmasını engelleyip engellemeyeceğini bilmiyoruz. Bu aşıların enfeksiyona karşı koruduğunu gösteren kanıtımız yok. Bu nedenle aşı olan herkesin, toplumun genelini korumaya ve toplumsal bağışıklığın kazanılmasını sağlayana kadar gerekli önlemleri almaya devam etmesi, fiziksel mesafe kuralına uyması, maske kullanması, ellerini temizlemesi ve kalabalık yerlerden kaçınması gerçekten önemli" ifadesini kullandı.

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #112 : 26 Aralık 2020, 12:02:48 »
9 gun evde tedaviden sonra bugun nefes darligi dolayisiyla hastaneye alindim. Bana bulasanin bu mutant oldugu kesinlesti. Steroid, Remdevisir ve antibiotige gunde 1 doz gecildi. 24 saat oksijen desteginde olucam. Butun bu surec saclarima zarar verir diyede cok endiseligim

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #113 : 26 Aralık 2020, 12:11:22 »
9 gun evde tedaviden sonra bugun nefes darligi dolayisiyla hastaneye alindim. Bana bulasanin bu mutant oldugu kesinlesti. Steroid, Remdevisir ve antibiotige gunde 1 doz gecildi. 24 saat oksijen desteginde olucam. Butun bu surec saclarima zarar verir diyede cok endiseligim

Hocam çok geçmiş olsun , saçlara bişe olacağını sanmam asıl önemli olan ciğerlere kalıcı hasar bırakması.
Gelişmelerden haberdar edin lütfen, aileniz ne durumda onlar da da var mı bu mutasyon?

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #114 : 26 Aralık 2020, 12:15:35 »
 geçmiş olsun kelboy.ben proscar.ekimden 72 saat sonraya kadar kafayı carpma saçlara zarar vermez.diğer kendi saçlarında zarar gormez merak etme.sorun yok

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #115 : 26 Aralık 2020, 12:16:06 »

sağlığın daha önemli şimdi saçı düşünülecek zaman değil acil şifalar inşallah kardesim
Global Moderator

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #116 : 26 Aralık 2020, 12:59:48 »
Hocam çok geçmiş olsun , saçlara bişe olacağını sanmam asıl önemli olan ciğerlere kalıcı hasar bırakması.
Gelişmelerden haberdar edin lütfen, aileniz ne durumda onlar da da var mı bu mutasyon?
Hasar remdevisir olumlu etki gosterirse yuzde 50 azaliyormus. Bu yaz 500 milyon doz almislar.
Esimde ates ve gider semptomlar kayboldu. Hafif oksuruk kaldi. Oglum sempton gostermiyor allah korusun

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #117 : 26 Aralık 2020, 13:01:02 »
geçmiş olsun kelboy.ben proscar.ekimden 72 saat sonraya kadar kafayı carpma saçlara zarar vermez.diğer kendi saçlarında zarar gormez merak etme.sorun yok
sagol emekli

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #118 : 26 Aralık 2020, 13:02:56 »
sağlığın daha önemli şimdi saçı düşünülecek zaman değil acil şifalar inşallah kardesim
amin hintell reis

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #119 : 01 Ocak 2021, 20:26:19 »
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca mutasyonlu virüsle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiş ve kontrol altına alınmıştır. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.

Bilindiği üzere İngiltere tarafından duyurulan virüsteki mutasyon ile ilgili olarak tedbirler alınmış ve bu ülkeden yurda girişler askıya alınmıştı. Ayrıca son dönemde İngiltere'den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı. Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptığını da bildirmiştik.

İngiltere'den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır.

Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda Mutasyonlu virüs İngiltere'den giriş yapan kişiler dışında tespit edilmemiştir. İngiltere'den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur.

Gelişmelerden vatandaşımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Facebook Twitter Instagram