1)Suriyelilere neden takıldın ki ? Orda çinlilerdende konuştum onlara takılmaman garip.
2) Banane Amerika’dan yada Rusya’dan süper güçlermiş bilmem ne , baştakine sorsan süper güç biziz zaten o yüzden kendi ülkeme bakarım bak kimseye bakmam.
3) madem tüm yazıyı okumadın neden yorum yapıyorsun ? Sonuna kadar okunmayan birşeye yorum yapmak ne kadar sağlıklı ?
3) devlet ölenlerin saatlerini isimlerini demiyor ama bi devlet hastanesine git yada orda çalışanlara sor bilançoyu size söylesin bi öğrenin durumu
4) Kim kurumları eleştirirse, Çin’in yaptığı eve kitleme ve bastırma politikasını Türkiye hakkına dayanama tehditi ile mi cevap veriyorsunuz ?
tabi cevap vereyim.
ülkemiz de suriyeliler olduğu için suriyelilere takılmış olabilirim. çinliler olsaydı yoğunlukta bu sefer çinlilere takılırdım.
şimdi anlamadım ben ne demek istediğini.
veya neden memnun olmadığını tam söylersen ona göre daha sağlıklı cevap verebilirim.
bu virüs ne suriyeli, ne çinli ne italyan ne fransız ayırt etmiyor.
bunu açıklamaya çalıştım, sizin ısrarla ''suriyeliler hasta olmuyor'' tarzında yazınıza karşın.
bu 1.sinin cevabı, 5.nin cevabı ise ben kimseyi tehdit veya dayatma amacıyla yazmadım.
örnek verdim. siz diyosunuz ya hani kimse evinde ölmüyo , herkes hastanede ölüyo diye.
ona ithafen söyledim. eğer türkiye de çin gibi milleti eve kitleseydi evet bu sefer haklı olurdunuz.
türkiye eve kitlesin demek değildi yani amacım. hadi ben en azından yazının devamını okumadım. siz okumanıza rağmen ya anlamıyosunuz ya da başka yere çekiyosunuz.
2) nin cevabını da vereyım.
süper güç örneği verme sebebim de şuydu.
bu virüs tüm dünyayı vurdu. tüm dünya ülkeleri kendince önlemler alırken türkiye de ki önlemlerin normalliğini anlatmaya çalıştım.
gene kıyas yapmışsınız biz süper gücüz bizimkine göre falan. ben öyle bişe demedim halbuki, gene saptırmaya çalışmışsınız konuyu.
demek istediğim süper güçler bile virüs karşısında çaresiz, 1 vatandaşını kurtarsa bile kar diye düşünerek önlemler alıyor. türkiye de ki durum gayet normal onlara kıyasla.
3)ün cevabı. başını okuyunca yazının nereye gittiği/gideceği belli çünkü. resmen virüs adam seçiyo demişsiniz.
her hastane çalışanına inanıp devlete inanmamak da başka bi mesele.
4)ün cevabı, bi ara whatsapp da bu corona zamanı ses kayıtları dolanıyodu. dinlediniz mi bilmem.
kadının birisi ''sözde ilkokul veliler grubuna ses kaydı atmış, arkadşlar ben cansunun annesiyim, şurda şu kadar corona var. şurda şu var burda bu var'' diye bi ses kaydı var.
o zaman onlara da inanıyodunuz siz.
veya idlib de türk askeri üssüne saldırı olmuştu hatırlarsanız.
gene whatsapp gruplarında bi ses kaydı dönmeye başlamıştı.
kimi ses kayıtlarında şehit sayımız 750 ama devlet 50 den fazla şehit açıklarsa hükümet düşeceği için açıklamıyor vs vs. denmişti.
onlara da inanmıştınız o zaman ?
şimdi konumuzla ne alakası var demeyin aynı mantık aynı zihniyet.
ben şimdi size gelsem desem ki ''ya benim emmoğlu hacettepe hastanesinde hastabakıcı , onun dediğine göre bu gün sadece hacettepe de ölü sayısı 712 (bide böyle küsüratlı söylesem inandırıcı olsa diye) inanacaksınız o zaman.
neyse ne demek istediğimi anlatabildim umarım.
konu baska yerlere gitmeye başlıyor gibi çünkü.
neden memnun olmadığınız bile belli değil ayrıca.
iyi forumlar.