Gönderen Konu: Ülkedeki corona çelişkisi ?  (Okunma sayısı 9639 defa)

SonPişmanlıkNeyeYarar

• Sr. Member
Ynt: Ülkedeki corona çelişkisi ?
« Yanıtla #15 : 29 Kasım 2020, 12:56:20 »
Hastalık var ama hastalığın yanında bir korku imparatorluğu da yaratilmiyor değil.Bunlarin yanında tedavi prosedürü ne kadar güvenilir o da tartışılır.Yorumlarda cahillikle ve akıldan noksanlikla ithamkar ve hakaretvari sözler sarf eden arkadaşlara kendilerine gösterilen,medyada söylenen her şeye sıkı sıkıya baglanmamalari ve kesin doğruymuşçasina inanmamalari gerektiğini soyleyebilirim.Gecen sene yoğun bakım doluluk oranlarını arastirsinlar ilaveten kış aylarinda gribal enfeksiyonlara bağlı yoğunluğu ve Mart ayından beri grip vakası girilip girilmedigine de baksınlar.Bakan da zaten bu dönemin mevsimsel gribi dedi ve haftalardır tek bir grip vakası saptayamadıklarını da belirtti.Sizin bizim aciz canımızın ne para imparatorlukları ne de dünya devletleri için zerrece önemi yok.Hala gelip komplo teorilerine çok bakma,aklını peynir ekmekle mı yedin gibi hadsiz yorumlar olmaz umarım.Kendi adıma şunları belirteyim okumayan,sorgulamayan,boyun eğen,itaat eden biri değilim.Bana gösterilen her şeye haktır ve doğrudur demem.Bu virüs dedikleri kadar ölümcül olsaydı değil maske evlere kapanmak dahi kimseyi kurtarmazdı.Fransa'da,Avrupa'da ve Amerika'da maske karşıtı gösteriler,eylemler yapılıyor.Hadi bu forumdaki gariban Anadolu insanı sizin tabirinizle akıl yoksunu :) be ilerizekalılar bir siz mi akıllısınız demezler mi adama?Herkesin aklı,beyni,fikri,zikri kendisine.Cevremde Corona olan kişiler ilaçsız atlattilar veya ilacın dozunu 8 olarak değil de 1 1 olarak kullandılar.Ben bu yazı yüzde yüz doğru demiyorum abartilan yanları tabiki de var ama sorgulayan insanlara da karşı bir sav sunmadan direkt hakaret edip,asagilamak kişinin kendi acizliginin göstergesidir.He siz o plastik maskelerin,dezenfektanların sizi korudugunuza inanıyorsanız ben bir şey diyemem :)
Yazıya muhalefet olanlar bilirsin klasik savunmacılar , bazı kesimleri savunayım derken binlerce insanı ezen tipler, bu ülkede maskeyi yerde görüp takan insanlar var, BİM e girmek için tek tek maskeyi kullanan insanlar var bunlarıda görüyorlar mı acaba ? Saçma sapan insanlarla yaşıyoruz sorgulamadan biat eden tipler yüzünden güzel ülkem ne hallerde, Böyle tipler bizi yönetiyor işte ne acı ...

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 29 Kasım 2020, 13:14:51 »
Yazıya muhalefet olanlar bilirsin klasik savunmacılar , bazı kesimleri savunayım derken binlerce insanı ezen tipler, bu ülkede maskeyi yerde görüp takan insanlar var, BİM e girmek için tek tek maskeyi kullanan insanlar var bunlarıda görüyorlar mı acaba ? Saçma sapan insanlarla yaşıyoruz sorgulamadan biat eden tipler yüzünden güzel ülkem ne hallerde, Böyle tipler bizi yönetiyor işte ne acı ...
Aman kardeşim çok optimist bunlar.Anadolu da eğitimsiz insan çok doğru ama tahsil sadece cehaleti alır eşeklik baki kalır sözünden bihaberler.Bu forumda elimden geldigince herkese saygı çerçevesinde yaklaşıyorum muhtemelen birçok kişiden yaşça büyüğüm ve daha çok yaşanmışlığım var.Bunlar önemli değil önemli olan saygı.Her ne kadar konuda yazılanlar ütopik olsa da katıldığım noktalarda var.Gecen gün Nasa'nin sahte fotolarindan söz ettiğim için düz dünyaci olarak anıldım.Biz de güçlü biat kültürü çok yaygın.Guclu ne derse o diyoruz önü ardını düşünmüyoruz ve bence dünyanın en cesur milleti falan da değiliz.Korkudan gerçekleri göremeyecek hale gelmiş bir milletiz
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 29 Kasım 2020, 13:33:28 »
 artık eğitim sistemi o kadar dandikki tahsil cehaletide almıyor.diplomalı cahil çıkıyor ortaya.adam universite mezunu 3 koyun versen yolu gecir desen biri ileri biri sağa biri sola kaçıcak donucek arkasını arkasında arıcak.o kadar çok dusuk zekalı mezunlar varki dandik diplomalarınla ovunuyorlar sistem ortaya diplomalı cahil çıkrtıyor.eğitim artık cehaletide almıyor.herseyde kalite dustuğu gibi aynen eğitimdede kalite mahvoldu.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 29 Kasım 2020, 14:02:24 »
Ülkede bu kadar cahil adam olduğunu biliyordum da bu gibi forumlarda okuyup yazan adamların böyle olduğunu bilmiyordum. Allah yardımcınız olsun
Yaşayarak anlayacaksın koçum hayat ana evinde legolardan kurduğun dünyaya hiç benzemez.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

SonPişmanlıkNeyeYarar

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 29 Kasım 2020, 14:30:39 »
Su yorumu yazanin beyni kusa tak ters ucar yeminle. Insanlar nasil bu kadar cahil olabilir anlayamiyorum.

Halkın içine in bak , devlet hastanelerine bak , millet ne halde sonra otur anlatılanlarınla yaşanılanların çelişkisine karar ver. Hayat sana güzel diye herkese öyle diye bilme ve son olarak kendin için eleştiri nedir diye araştır....

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 29 Kasım 2020, 14:43:43 »
Yaşayarak anlayacaksın koçum hayat ana evinde legolardan kurduğun dünyaya hiç benzemez.

Doğrudur hocam yaş 20 henüz çok şey yaşamadık. Daha çok yıl var önümüzde. Ama bu yılların legolarla geçmediğini de söyleyebilirim
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 29 Kasım 2020, 16:15:50 »
Benim bahsettiğim kısım orası değil ama medyada size gösterilen her şeye cidden inanıyor musunuz merak ediyorum.O yazı bana da ait değil paylaşan başka arkadaş zaten.İkinizde çok uç noktalardan bahsediyorsunuz.Fakat bu korku günleri devam ederse birçok insan korkudan ölecek,ekonomiler çökecek biliyorum

ne alakası var hocam medya da gösterilen her şeye inandığımı hangi sözüme ithafen söylediniz bunu da anlamadım.
benim söylediklerim hiç bilgisi olmayan bir insanın bile mantık yürüterek düşünüp bulacağı şeyler.
bunların hiç birinin medya da geçmesine gerek yok ki.
gayet açık bir soru sormuşum, ölen her insanın hangi saatte hangi şehirde öldüğü vs. bilgileri verilmezken bunun türk/suriyeli vs. vs. olduğuna nerden kanaat getiriliyor, veya hiç kimse evde ölmüyor hep hastane de ölümler oluyor demek sizce de saçma değil mi?
hastane de covid vakalarını şişliyolar galiba.

ben zaten size ithafen yazmamıştım o yorumu.
sadece mantık yürüttüm ve genel olarak sordum yani.
ekonomi çökme konusunda haklısınız buna katılıyorum. etkilenmeyen sektör yok nerdeyse.
korkudan ölme kısmında da haklısınız. psikolojikman yakalandım yakalancam korkusu çeken çok insan var.

Salvador

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 29 Kasım 2020, 16:40:49 »
ne alakası var hocam medya da gösterilen her şeye inandığımı hangi sözüme ithafen söylediniz bunu da anlamadım.
benim söylediklerim hiç bilgisi olmayan bir insanın bile mantık yürüterek düşünüp bulacağı şeyler.
bunların hiç birinin medya da geçmesine gerek yok ki.
gayet açık bir soru sormuşum, ölen her insanın hangi saatte hangi şehirde öldüğü vs. bilgileri verilmezken bunun türk/suriyeli vs. vs. olduğuna nerden kanaat getiriliyor, veya hiç kimse evde ölmüyor hep hastane de ölümler oluyor demek sizce de saçma değil mi?
hastane de covid vakalarını şişliyolar galiba.

ben zaten size ithafen yazmamıştım o yorumu.
sadece mantık yürüttüm ve genel olarak sordum yani.
ekonomi çökme konusunda haklısınız buna katılıyorum. etkilenmeyen sektör yok nerdeyse.
korkudan ölme kısmında da haklısınız. psikolojikman yakalandım yakalancam korkusu çeken çok insan var.
Suriyeli konusunda biraz haklılar.Hastaneye gitmeden iyileşen çok gördüm hastaneye gidip kötü olan da çok gördüm.Kotu olduğu halde hastaneye gitmeden iyileşen çok insan var az burnu aksa test yaptırıp ilaçların yan etkisiyle daha kotu olanlar da
Unutma ki şüphe gerçeğe ulaşmanın ilk adımıdır

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 29 Kasım 2020, 17:17:15 »
benim anlamadığım bu etrafımdaki müptezeller ne maske takar ne şu ne bu sabah akşam ruh gibi gezerler onlarda yok.bakıom temiz bakımlı onlara denk geliyor.hastalık gibi sokaklarda buyudum diyen arkadasların ben hasta olduklarını gormedim.saçlarıda daha gür oluyor onların.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

SonPişmanlıkNeyeYarar

• Sr. Member
« Yanıtla #24 : 29 Kasım 2020, 17:29:26 »
Ülkede 7 milyon Suriyeli var ama ölenlerin hepsi Türk , hiç Suriyeli ölmemiş den sonrasını okumadım.
Bunu demek virüs adam seçiyor demektir.

Muhalefet etmek en güzel şeylerden , en doğal haklarımızdan biridir , ama muhalefet etmekle kendini rezil etmek bambaşka şeyler.

Sanki bi tek Türkiye de ölümler oluyor gibi konuşuyorsunuz.
Dünyanın süper gücü Amerika ne hale geldi, nükleer güç Rusya keza öyle.
Avrupa dan hiç bahsetmiyorum.
Ne demek evde ölen yok, herkes hastanede ölüyor?
Yahu bütün ölenleri gidip siz mi tespit ettiniz de bu derece emin konuşuyorsunuz ?
Sanki ölenlerin isimleri , nerde , saat kaçta öldüğü açıklanıyormuş gibi yazmışsınız.

Çin de bile hala evlerden coronadan ölmüş insan cesetleri toplanıyor , kokular sayesinde. Gelmiş ne diyorsunuz.
Ülkemiz de bu şekilde ölen birini duydunuz mu ciddi ciddi , kaldı ki siz kendi ağzınızla söylediniz evinde ölen yok diye.
Çin de ki gibi devlet insanları Eve kilitlese, kapılarına çiviler çaksa, pençelerine kaynak yapsa çıkamasınlar diye sonra da onları orada unutsa, kokuşup gitseler daha mı iyi olurdu anlamıyorum cidden.
1)Suriyelilere neden takıldın ki ? Orda çinlilerdende konuştum onlara takılmaman garip.
2) Banane Amerika’dan yada Rusya’dan süper güçlermiş  bilmem ne , baştakine sorsan süper güç biziz zaten o yüzden kendi ülkeme bakarım bak kimseye bakmam. 
3) madem tüm yazıyı okumadın neden yorum yapıyorsun ? Sonuna kadar okunmayan birşeye yorum yapmak ne kadar sağlıklı ?
3) devlet ölenlerin saatlerini isimlerini demiyor ama bi devlet hastanesine git yada orda çalışanlara sor bilançoyu size söylesin bi öğrenin durumu
4) Kim kurumları eleştirirse, Çin’in yaptığı eve kitleme ve bastırma politikasını Türkiye hakkına  dayanama tehditi ile mi cevap veriyorsunuz ?

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 29 Kasım 2020, 17:51:29 »
1)Suriyelilere neden takıldın ki ? Orda çinlilerdende konuştum onlara takılmaman garip.
2) Banane Amerika’dan yada Rusya’dan süper güçlermiş  bilmem ne , baştakine sorsan süper güç biziz zaten o yüzden kendi ülkeme bakarım bak kimseye bakmam. 
3) madem tüm yazıyı okumadın neden yorum yapıyorsun ? Sonuna kadar okunmayan birşeye yorum yapmak ne kadar sağlıklı ?
3) devlet ölenlerin saatlerini isimlerini demiyor ama bi devlet hastanesine git yada orda çalışanlara sor bilançoyu size söylesin bi öğrenin durumu
4) Kim kurumları eleştirirse, Çin’in yaptığı eve kitleme ve bastırma politikasını Türkiye hakkına  dayanama tehditi ile mi cevap veriyorsunuz ?

tabi cevap vereyim.
ülkemiz de suriyeliler olduğu için suriyelilere takılmış olabilirim. çinliler olsaydı yoğunlukta bu sefer çinlilere takılırdım.
şimdi anlamadım ben ne demek istediğini.
veya neden memnun olmadığını tam söylersen ona göre daha sağlıklı cevap verebilirim.
bu virüs ne suriyeli, ne çinli ne italyan ne fransız ayırt etmiyor.
bunu açıklamaya çalıştım, sizin ısrarla ''suriyeliler hasta olmuyor'' tarzında yazınıza karşın.
bu 1.sinin cevabı, 5.nin cevabı ise ben kimseyi tehdit veya dayatma amacıyla yazmadım.
örnek verdim. siz diyosunuz ya hani kimse evinde ölmüyo , herkes hastanede ölüyo diye.
ona ithafen söyledim. eğer türkiye de çin gibi milleti eve kitleseydi evet bu sefer haklı olurdunuz.
türkiye eve kitlesin demek değildi yani amacım. hadi ben en azından yazının devamını okumadım. siz okumanıza rağmen ya anlamıyosunuz ya da başka yere çekiyosunuz.

2) nin cevabını da vereyım.
süper güç örneği verme sebebim de şuydu.
bu virüs tüm dünyayı vurdu. tüm dünya ülkeleri kendince önlemler alırken türkiye de ki önlemlerin normalliğini anlatmaya çalıştım.
gene kıyas yapmışsınız biz süper gücüz bizimkine göre falan. ben öyle bişe demedim halbuki, gene saptırmaya çalışmışsınız konuyu.
demek istediğim süper güçler bile virüs karşısında çaresiz, 1 vatandaşını kurtarsa bile kar diye düşünerek önlemler alıyor. türkiye de ki durum gayet normal onlara kıyasla.

3)ün cevabı. başını okuyunca yazının nereye gittiği/gideceği belli çünkü. resmen virüs adam seçiyo demişsiniz.
her hastane çalışanına inanıp devlete inanmamak da başka bi mesele.

4)ün cevabı, bi ara whatsapp da bu corona zamanı ses kayıtları dolanıyodu. dinlediniz mi bilmem.
kadının birisi ''sözde ilkokul veliler grubuna ses kaydı atmış, arkadşlar ben cansunun annesiyim, şurda şu kadar corona var. şurda şu var burda bu var'' diye bi ses kaydı var.
o zaman onlara da inanıyodunuz siz.
veya idlib de türk askeri üssüne saldırı olmuştu hatırlarsanız.
gene whatsapp gruplarında bi ses kaydı dönmeye başlamıştı.
kimi ses kayıtlarında şehit sayımız 750 ama devlet 50 den fazla şehit açıklarsa hükümet düşeceği için açıklamıyor vs vs. denmişti.
onlara da inanmıştınız o zaman ?
şimdi konumuzla ne alakası var demeyin aynı mantık aynı zihniyet.

ben şimdi size gelsem desem ki ''ya benim emmoğlu hacettepe hastanesinde hastabakıcı , onun dediğine göre bu gün sadece hacettepe de ölü sayısı 712 (bide böyle küsüratlı söylesem inandırıcı olsa diye) inanacaksınız o zaman.

neyse ne demek istediğimi anlatabildim umarım.
konu baska yerlere gitmeye başlıyor gibi çünkü.
neden memnun olmadığınız bile belli değil ayrıca.
iyi forumlar.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 29 Kasım 2020, 17:55:07 »
 kendi cevremizde sağlık işi ile uğraşanlar eş dost drlarda var.malesef olay bilinenden çok daha kotu .kendi ailemizdede sağlık calısanları var.işin gerceği hiç polyana değil.rakamlar sadece bir sehirde vardır.

SonPişmanlıkNeyeYarar

• Sr. Member
« Yanıtla #27 : 29 Kasım 2020, 18:07:54 »
tabi cevap vereyim.
ülkemiz de suriyeliler olduğu için suriyelilere takılmış olabilirim. çinliler olsaydı yoğunlukta bu sefer çinlilere takılırdım.
şimdi anlamadım ben ne demek istediğini.
veya neden memnun olmadığını tam söylersen ona göre daha sağlıklı cevap verebilirim.
bu virüs ne suriyeli, ne çinli ne italyan ne fransız ayırt etmiyor.
bunu açıklamaya çalıştım, sizin ısrarla ''suriyeliler hasta olmuyor'' tarzında yazınıza karşın.
bu 1.sinin cevabı, 5.nin cevabı ise ben kimseyi tehdit veya dayatma amacıyla yazmadım.
örnek verdim. siz diyosunuz ya hani kimse evinde ölmüyo , herkes hastanede ölüyo diye.
ona ithafen söyledim. eğer türkiye de çin gibi milleti eve kitleseydi evet bu sefer haklı olurdunuz.
türkiye eve kitlesin demek değildi yani amacım. hadi ben en azından yazının devamını okumadım. siz okumanıza rağmen ya anlamıyosunuz ya da başka yere çekiyosunuz.

2) nin cevabını da vereyım.
süper güç örneği verme sebebim de şuydu.
bu virüs tüm dünyayı vurdu. tüm dünya ülkeleri kendince önlemler alırken türkiye de ki önlemlerin normalliğini anlatmaya çalıştım.
gene kıyas yapmışsınız biz süper gücüz bizimkine göre falan. ben öyle bişe demedim halbuki, gene saptırmaya çalışmışsınız konuyu.
demek istediğim süper güçler bile virüs karşısında çaresiz, 1 vatandaşını kurtarsa bile kar diye düşünerek önlemler alıyor. türkiye de ki durum gayet normal onlara kıyasla.

3)ün cevabı. başını okuyunca yazının nereye gittiği/gideceği belli çünkü. resmen virüs adam seçiyo demişsiniz.
her hastane çalışanına inanıp devlete inanmamak da başka bi mesele.

4)ün cevabı, bi ara whatsapp da bu corona zamanı ses kayıtları dolanıyodu. dinlediniz mi bilmem.
kadının birisi ''sözde ilkokul veliler grubuna ses kaydı atmış, arkadşlar ben cansunun annesiyim, şurda şu kadar corona var. şurda şu var burda bu var'' diye bi ses kaydı var.
o zaman onlara da inanıyodunuz siz.
veya idlib de türk askeri üssüne saldırı olmuştu hatırlarsanız.
gene whatsapp gruplarında bi ses kaydı dönmeye başlamıştı.
kimi ses kayıtlarında şehit sayımız 750 ama devlet 50 den fazla şehit açıklarsa hükümet düşeceği için açıklamıyor vs vs. denmişti.
onlara da inanmıştınız o zaman ?
şimdi konumuzla ne alakası var demeyin aynı mantık aynı zihniyet.

ben şimdi size gelsem desem ki ''ya benim emmoğlu hacettepe hastanesinde hastabakıcı , onun dediğine göre bu gün sadece hacettepe de ölü sayısı 712 (bide böyle küsüratlı söylesem inandırıcı olsa diye) inanacaksınız o zaman.

neyse ne demek istediğimi anlatabildim umarım.
konu baska yerlere gitmeye başlıyor gibi çünkü.
neden memnun olmadığınız bile belli değil ayrıca.
iyi forumlar.
[/

Bak işte anlatmak istediğim bu ... 2. Açıklamanın sonunda yazmışsın “ türkiye de ki durum gayet normal onlara kıyasla” ya biz iyi değiliz değiliz bizde berbatız a haber mi izliyorsun ? Beni anlayabilseydin özet buydu  Medya %90 yalan konuşuyor benim demek istediğim buydu , hükümet bize gerçek bilgileri vermiyor, verseydi bizim durum gayet normal demezsin

SonPişmanlıkNeyeYarar

• Sr. Member
« Yanıtla #28 : 29 Kasım 2020, 18:09:50 »
benim anlamadığım bu etrafımdaki müptezeller ne maske takar ne şu ne bu sabah akşam ruh gibi gezerler onlarda yok.bakıom temiz bakımlı onlara denk geliyor.hastalık gibi sokaklarda buyudum diyen arkadasların ben hasta olduklarını gormedim.saçlarıda daha gür oluyor onların.
İşte bunları araştırmak gerek neden diye düzenini oturtmuş bazı kesimler bu araştırmaya bile karşı ve araştıranıda yargısız infaz isteğinde

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 29 Kasım 2020, 18:15:23 »
hala demek istediğimi , anlatmaya çalıştığımı anlamamışsınız.
a haber mi izliyosunuz ne demek onu da anlamadım, bu zihniyeti kendi düşüncesinden aykırı düşünen herkese koyun diyen zihniyete de benzetmedim değil.  türkiye yanıyor, battık bittik öldük desem benden iyisi olmazdı bu forumda sizin için bunun da farkındayım.

bakın tekrar açıklıyorum, türkiye de ki durum normal den kastım dünyayı yönettiğini idda eden ülkelerin bu virüs karşısın da ki çaresizliği karşısın da elbette türkiye nin durumu normal.
o yüzden zaten bi önce ki yorumda da süper güç amerika ve nükleer güç rusya dedim.
ama siz orda da yanlış anlayıp konuyu saptırıp bizimkine sorsan biz de süper gücüz dedinizz.
halbu ki onlar bu sıkıntıyı çekip önüne geçemezken türkiye de olanlar ''hem üstünü hem de altını çizerek söylüyorum!! SÜPER GÜÇLERE KIYASLA normal.

neyse ben kendimi anlatamıyorum sanırım ya da siz anlamıyosunuz.
daha fazla uzatmanın anlamı yok bence cunku bi yere varılmıyor.
iyi forumlar tekrardan.

Facebook Twitter Instagram