Gönderen Konu: PROPECİA 0,5 Mg kullanımı Etkisini Gösterir mi?  (Okunma sayısı 1571 defa)

John Keller

• Sr. Member
PROPECİA 0,5 Mg kullanımı Etkisini Gösterir mi?
« : 28 Kasım 2020, 10:26:35 »
Proscar'ın yaklaşık 10 yıldır adını biliyorum ve forumlarda birçok şey okudum hakkında, werteks bölgesine iyi geldiğini biliyorum, bunun yanında birçok yan etkisi de okudum.Tepe bölgemde açıklık vardı ama tamamen de bembeyaz deri gözükmüyordu.Saç şeklinde olan ve incelmiş şekilde olan saç telleri vardı hala da var ama tepe bölgemden yanlara doğru açılmanın başladığını hissettim ve en sonunda ben de Proscar veya Propecia kullanmaya karar verdim.Fiyatı daha uygun olduğu için ilk etapta birkaç eczaneye sordum ama Proscara yok dediler, Propecia var dedi bir eczane.Proscarı hiçbir ecazanede bulamazsam eğer Propciaya 206 tl verip onu da 2'ye bölüp 2 ay gibi bir sürü gitmesini sağlasam ve 0,5 Mg kullansam olumlu etkisini görür müyüm yoksa hemen hemen 1 Mg'ı düşmememeli etki görmek isteniyorsa.Bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumu benim için önemli. Bir de diyelim ki 1 yıl kullandık ve tepe bölgesini eski haline göre daha iyi bir hale geldi, 1 yılın sonunda kullanmayı bıraktığımızda saç, orta ve uzun vadede ilacı kullanmadan önceki haline döner mi yoksa hemen hemen ilaçtan sonraki halini korur mu?

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
Ynt: PROPECİA 0,5 Mg kullanımı Etkisini Gösterir mi?
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2020, 12:51:53 »
0.5 mg ile 1 mg'ın kandaki DHT seviyesini baskılama konusunda hiçbir farkı yok. İkiside yaklaşık %60 70 civarında baskiliyor. Yani propecia alıp söylediğin gibi kullanabilirsin. İlacı bırakmaya başladıktan sonra kişiden kişiye bu değişebilir tabiki ama yaklaşık 6 ay içinde sacin eski haline döner çünkü bıraktığın anda tekrar sac folikullerin dht saldırısına maruz kalacak.

John Keller

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2020, 23:28:01 »
0.5 mg ile 1 mg'ın kandaki DHT seviyesini baskılama konusunda hiçbir farkı yok. İkiside yaklaşık %60 70 civarında baskiliyor. Yani propecia alıp söylediğin gibi kullanabilirsin. İlacı bırakmaya başladıktan sonra kişiden kişiye bu değişebilir tabiki ama yaklaşık 6 ay içinde sacin eski haline döner çünkü bıraktığın anda tekrar sac folikullerin dht saldırısına maruz kalacak.

Teşekkür  ederim, 1 yıl falan kullanıp saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum zaten.İlacı bıraktıktan sağlanan olumlu gelişmenin tekrar olumsuza doğru dönüşmesi en üzücü noktalardan birisi olur.

John Keller

• Sr. Member
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2020, 23:39:47 »
Bir de az önce  Almanya'da Finansteridi adı altında satılan ilacı kutu olarak gördüm, ben içindeki etken maddeden dolayı Proscara finansterid deniyor sanıyordum.Türkiye'de de Finansterid adı altında satılıyor mu ve bulunması Proscara göre daha kolay mı?

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2020, 01:06:39 »
Bir de az önce  Almanya'da Finansteridi adı altında satılan ilacı kutu olarak gördüm, ben içindeki etken maddeden dolayı Proscara finansterid deniyor sanıyordum.Türkiye'de de Finansterid adı altında satılıyor mu ve bulunması Proscara göre daha kolay mı?

Turkiyede proscar, propecia ve finhair gordum hocam sadece. Finasteride iceren.
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

John Keller

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2020, 13:02:07 »
Turkiyede proscar, propecia ve finhair gordum hocam sadece. Finasteride iceren.

Finhair'i duymamıştım ve forumda adı fazla geçmiyo üstelik Propecia'ya göre 40 tl falan daha ucuz.Az önce baktım 169 tl yazıyor.Finhair'i de doktor yazsa bile devlet ödemiyor galiba

Facebook Twitter Instagram