Gönderen Konu: Saç durumum  (Okunma sayısı 2530 defa)

Shelby2525

• Yeni üye
  • *
Saç durumum
« : 26 Kasım 2020, 22:44:18 »
Merhaba;

Yaşım 24 saçım 20 yaşından beri dökülüyor bu sene artık belirgin hale geldi çizgimde bozulma olmadan ve Vertex bölgesinde de geniş açıklık olmadan değişik bir şekilde seyreliyor nasıl bir yol izlemeliyim veya nasıl bir tedavi uygulamalıyım ?

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
Ynt: Saç durumum
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2020, 23:51:25 »
Bu süreçte herhangi bir tedavi uyguladın mi yoksa akışına mi bıraktın?

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2020, 04:05:07 »
Diffuse thinnig var yani genel incelme bence en kötü dökülme şekillerinden biri önlem alınmazsa çünkü bir anda nw6-7 oluyor insan finasterid başlamanızı tavsiye ederim , DHT blocker olmadan şunu yap bunu diyende hayal satar. Haberin olsun yan etkilerini araştırıp psikolojik olarak etkilenmemeye çalış.

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2020, 04:06:54 »
Sacinin islak halimi bu hocam?
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Shelby2525

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Kasım 2020, 07:51:59 »
 Aboubakar şuana kadar hiç tedavi uygulamadım çünkü karşıdan bakınca saçım açılmış durmuyordu son 6 aya kadar ama şimdi biraz karşıdan da yorumlar almaya başladım ve kendimde kontrol ettiğimde seyrelmenin artık fazlalaştığını gördüm birazda tecrübesizim yardımınıza ihtiyacım var

Shelby2525

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 27 Kasım 2020, 07:52:48 »
Snowly12 evet saçımın yari ıslak hali ve spot ışık altında çekildi.

Shelby2525

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 27 Kasım 2020, 07:56:51 »
Hwoarang7 yorumun ve tavsiyen için teşekkürler şuan da yan ve ense tarafımda hiç seyrelme olmadığı için birden  nw6 veya 7 olacağımı sanmıyorum çok ama tepeden de kekliğe gidiyorum evet

Aboubakar

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 27 Kasım 2020, 12:49:26 »
Aboubakar şuana kadar hiç tedavi uygulamadım çünkü karşıdan bakınca saçım açılmış durmuyordu son 6 aya kadar ama şimdi biraz karşıdan da yorumlar almaya başladım ve kendimde kontrol ettiğimde seyrelmenin artık fazlalaştığını gördüm birazda tecrübesizim yardımınıza ihtiyacım var
Sakaklarinin durumunu bilmiyorum ama muhtemelen arkadaşın da dediği gibi diffuse thinning dokulme tarzı var gibi çünkü genel bir incelme var saçında. Sacin son 6 ayda daha da fark edilir bir şekilde seyreldiyse agresif bir dökülme söz konusu olabilir. Önce bir dermatologa gidip gerekli kan testlerini yaptırmanı oneririm. Açık konuşmak gerekirse saçının agresif bir tedaviye ihtiyacı var. 3 big denilen finastreid, minox ve igneleme. Finastreidi güzelce bir araştır eksisini artisini tart başlayacaksan DOKTOR KONTROLÜNDE başla. Muhtemelen bu dokulme tipini çok çok agresif değilse temel olarak toplayacaktir. Minox da düzenli kullanım da mutlaka iş yapacaktır. Herhangi bir kalp damar hastalığın varsa kullanmamani öneririm. Igneleme ise dermaroller ya da dermastamp alarak haftada 1 veya 2 düzenli kullandığın da gerekli kanlanmayi sağlayıp tedavine ekstra yardımcı olacaktır. Tabi bunların hepsi öneri. Mutlaka bir doktora danış öyle hareket et ve söylediklerimi enine boyuna araştır kullanacaksan öyle kullan.

Shelby2525

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Kasım 2020, 13:36:08 »
Aboubakar ilgin için çok teşekkür ederim şakaklarımda gerileme yok çok normal duruyor sabah doktordan çıktım bana minoksil spreyin içine finasterid b1 b3 vitamin ve xpecia hap verdi disiplinli biriyim aslında uzun yıllar kullanabilirim sence nasıl bir tedavi vermiş doktor ve sence saçım toparlanır mı şu an ki durumu nasıl ?

Shelby2525

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 27 Kasım 2020, 13:46:21 »
Birde finasteridi bayaa araştırdım kullandığım süre zarfındaki bazı yan etkilerini göze aldım aslında ama korktuğum tek şey yan etkilerinin kalıcı olması bunun hakkında ne düşünüyorsun acaba ? Kalıcı yan etki yüzdesi nedir veya var mıdır?

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 27 Kasım 2020, 13:57:29 »
Finasterid kalıcı yan etki ihtimali sokakta yürürken kafanıza bir şey düşüp olmeniz kadardır yani bundan korkup sokağa çıkmamazlık yapar mısın ben çıkardım karar senin yine iyi araştır

Shelby2525

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 27 Kasım 2020, 14:15:06 »
Evet aslında o kadar düşük bir ihtimalde gerçekten kullanılır her türlü zaten ben 30 yaşına kadar bir tedavi uygulayıp saçları güçlendirip ekim istiyorum net çözüm olarak saç ekimini görüyorum açıkçası. Saç ekimi zamanına kadarda tedaviye başlamam gerek çok geç olmadan dediğim gibi en çok korktuğum şey kullandığın sırada ki yan etkiler çok değil biraz libido düşmesi biraz cinsel isteksizlik çok önemli değil ama kalıcı yan etkiden çok korkuyorum

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 27 Kasım 2020, 14:19:22 »
Evet aslında o kadar düşük bir ihtimalde gerçekten kullanılır her türlü zaten ben 30 yaşına kadar bir tedavi uygulayıp saçları güçlendirip ekim istiyorum net çözüm olarak saç ekimini görüyorum açıkçası. Saç ekimi zamanına kadarda tedaviye başlamam gerek çok geç olmadan dediğim gibi en çok korktuğum şey kullandığın sırada ki yan etkiler çok değil biraz libido düşmesi biraz cinsel isteksizlik çok önemli değil ama kalıcı yan etkiden çok korkuyorum
Eğer genetiginde nw5-6 varsa saçları 30a kadar guclendirsende yine dökülecek ekim seni kurtarmaz yani ya tamemen dokulecegi yere kadar bekleyip dökülsün diyeceksin ve ektireceksin ya da tedaviye başlayıp bırakmadan dökülmen stabil olmaya baslarsa 1-2 yıl gidip ekim yaptırmak

Shelby2525

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 27 Kasım 2020, 14:26:48 »
Hah işte aslında en çok merak edip cevap alamadığım sorunun konusuna geldin sağol bunun için. Şu ince detayı tam anlayamıyorum mesela 5 yıl 30 yaşıma kadar tedavi görüp saçı güçlendirip ekim yapsam tedavileri bıraksam ekilen saçlar yine dökülecek mi ? Veya tedaviye devam ederken ekim yapıp yine tedavilere bir ömür devam etmek mi lazım ? Kısacası saçları güçlendirip biraz kendine getirmeyi başardığın zaman ekim yapıp bu şekilde saç defteri kapanır mı?

Hwoarang7

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 27 Kasım 2020, 14:34:19 »
Şöyleki donör saçların kaliteli ve dökülmeye kodlanmadiysa dökülmez ama sen var olan kafa üstündeki saçların arasına dökülmesini beklemeden tedaviyi bırakacağını varsayıyorum ekim yaptirirsan sadece ekilenler kalır öbürleri gider bu da çirkin bir görüntü oluşturabilir o yüzden ya tamamen dökülme şeması ortaya çıkmalı ve ektirmeliyiz ya da üst bölgedeki saçlarımızı medikal tedavi ile tutup gereken yerlere ekim yaptırmalıyız. Şu an senin konuna gelirsem bu saça zaten ekim olmaz saçın var ama seyrek medikal tedavi ise yarar diye düşünüyorum

Facebook Twitter Instagram